Gott Nytt År till alla mina älskade!

2009-12-31 - 13:05:33

Snart ett nytt år!

2009-12-31 - 11:56:27

Nyårsafton idag dårå! Vad händer för spännande hos er?

Här hemma försöker jag få i ordning, städa undan och lite så. Finns det något tråkigare än att städa? Haha
Det är inte det lättaste att plocka här hemma. För varje sak jag tar undan, kommer Freja med en annan. Jättekul, inte. Det blir lätt ett evighetsgöra känner jag! För tillfället sitter hon på diskbänken och fyller en plastmugg med julnötter och vatten, haha

Nu får jag fortsätta. Min mamma ringde precis, hon är ute på Överby och undrade om Freja hade skidor. Så hon har tydligen köpt ett par, :D

Vem behöver en rubrik?

2009-12-30 - 21:56:19
OJ vad jag är trött! Sicken tur att man är långledig nu då! Härligt värre.
Imorgon är det nyårsafton. Jag, Tomas, Freja, Sara och Mattias skall äta middag här hemma och bara ha det mys, kika lite på raketer och skåla i Pommac! :D Vi får se om lill-skruttan orkar vara uppe ända till klockan tolv, så länge har hon aldrig varit uppe innan, haha.

Jag och Sara åkte iväg till MAXI förut och handlade mat inför morgondagen, det blir fläskfilé med hasselbackspotatis, mums! Inte den bästa dagen att åka iväg och handla, men men, så äre :D

När jag kom hem så gjorde jag och Tomas iordning lite varm choklad och smörgåsar som vi suttit och smaskat på framför tvn en stund. Men nu känner jag mig helt färdig så det blir sängen alldeles strax för min del. Först skall jag hoppa in i duschen.

Godnatt på er!

Tillbaka till verkligheten!

2009-12-29 - 22:18:15
Då var julen över, over, finito och verkligheten är tillbaka.
I Söndags var jag och min systerdotter på mellandagsrean. H e r r e g u d , vad folk det var!
Jag hittade en söt tröja inne på Gina Tricot, köpte ny hudlotion och även en vit ögonpenna. Jag hittade också en ursöt balettklänning till Freja inne på H&M. Tea köpte två par tröjor och ett par jeansleggings.

Igår fick jag den nya H&M katalogen. Själva innehållet i klädkatalogen var väl inte mycket att hänga i granen, MEN, H&M Home katalogen var helt uunderbar! Deras kampanj, Home Spring 2010 var uunderbaar!! En kollektion man blir glad av! Det är härliga kontraster, ljuvligt lätt sommarsött, djuriskt, svart och vitt, stilrent.. Det finns något för alla smaker!  


Behöver jag säga att jag är totalt inlove i det djurmönstrade! WOW!

glömde..

2009-12-26 - 21:33:28
..imorgon skall jag på mellandagsrea med min systerdotter Tea!

Juldagen och Annandagen.

2009-12-26 - 21:31:14
Sådär ja, då var hela julen över! Det gick snabbt, haha
Igår var vi i Trollhättan. Till en början med så trodde vi att vi knappt kunde ta oss dit, för JÄVLAR i lådan vad det har snöat! Vi fick köra i 30 hela vägen till Skoftebyn och det tog sitt lilla tag. Väl framme fick oss en massa god mat. Kalkon med stuffing :D Mmmums! Efter maten vart det lite mingel, haha, lite biljard spelande och singstar sjungande. Julklappsutdelning där Freja fick en massa roligt, leklera, strandtält, pussel, kläder, princess duschcreme och bodylotion, en muminsamlar mugg, böcker, hello kitty hårspännen och tofsar och massa annat skoj! Vi åkte hem vid elva tiden och då somnade lillskruttan i bilen. Hon är inte van vid att vara uppe så sent, men det är ju bara julhelg en gång om året. :D






Imorse kom Freja in till mig och Tomas kl 6, men hör och häpna! Hon somnade om! Klockan nio steg vi upp allesammans idag! UNDERBART! Vi gjorde oss i ordning och åkte upp till morsan och farsan rätt tidigt, men fyfasen vad jobbigt det var att köra, det hade kommit ännu mer snö under natten! Vi körde fast ett par gånger. Tur att man är uppväxt på landet, haha.
I Frändefors gick givetvis strömmen mitt uppe i all julmatsförberedning. Min mamma fick ett bryt. Tur är väl att brorsan har vedspis hos sig, så jag tog med köttbullar och prinskorv dit och stekte haha. Vid halv tre dök resten av familjen upp hos mammi och pappi och efter att vi tänt levande ljus i hela huset blev det mat och sedan fick barnen varsin julklapp.
Freja fick sin största önskan uppfylld och fick ett Pingu-hus. Herregud vilken succé det blev och hon som har pratat om detta hus ända sedan hon såg det i leksakskatalogen, haha.

Nu är vi äntligen hemma och julen är som sagt över för detta året. Lite vemodigt men samtidigt skönt. Det är mycket att göra både innan och under julen. Men nu är det bara nyår kvar och sen blir det ett nytt härligt år!




Lyckliga underbara fantastiska dag!

2009-12-24 - 23:59:08


Jag kan inte med ord beskriva hur helt otroligt underbar denna Julafton har varit.
Det har varit en lugn, totalt stressfri dag, utan tjafs och krav. Ni som känner mig vet ju att jag har en liten, liiten tendens till att stressa upp mig och vilja ha allt perfekt in i minsta detalj när det gäller vissa saker. Pressen brukar oftast bli större om det väntas gäster.
Vi bestämde oss redan förra julen, att i år skulle det bara vara jag, Tomas och Freja på julafton.
Tomas släkt skall vi träffa imorgon och min familj träffar vi på annandagen. Bra, då är det löst.


No more julmatångest - Vi gjorde bara mat som vi själva tycker om, alltså inte en massa annan mat bara för att det skall finnas på julbordet, "ja, men det kan ju faktiskt vara så att någon tycker om grisfötter". Nejtack.

Ingen tidspress - Nej, det gör faktiskt inget om maten blir färdig halv tre istället för halv två. Man slipper alltså bli lynchad av hungriga släktingar som står och rycker i ytterdörren två minuter innan utsatt tid.

Dresscode nakenfis och mysbrallor - Inget tajt åtsittande ålskinn till klänning och sliskig skjorta så långt ögat kan nå. Fyfan vad gött. Fast, lite uppkläda var vi allt. Men efter tomten gått åkte kläderna av igen.

Summan av kardemumman: Detta var alltså den första Julaftonen på länge jag njutit av, fullt ut. Och att jag sitter här vaken framför datorn kvart i tolv är också ett bra tecken på en lyckad dag - jag har alltså inte slitit asset av mig helt.

Vi har verkligen bara umgåtts och myst hela dan. Vi åt mat samtidigt som vi kikade på Kalle Anka vid tre-tiden. Efter det ställde jag fram allt godis och annat gött som vi åt av, trots att vi redan var nästintill spyfärdiga av all julmat. Vid femtiden behövde Tomas köpa snus. Så typiskt, för vet ni vem han missade? Ja, Tomten givetvis.
Freja var jätte blyg för tomten. Först stod hon och gömde sig bakom mig, men efter en stund släppte det, lite.
I år fick Freja.. ja en hel del. Hon var väldigt, väldigt nöjd må jag säga, haha. Det blev bland annat ett Hello Kitty hus, en dammsugare, en laughtop(töntigt namn, men det är som en laptop dåråå) kassa apparat, Hello Kitty väckarklocka, filmer, böcker, kläder, pussel.. gud listan kan göras lång. Och då har vi då inte träffat släkten ännu, haha.
Jag fick faktiskt också ett paket :) Min helt underbare Tomas hade köpt min absoluta drömparfym till mig, som jag gått och suktat efter SÅ länge. Av mig och Freja fick Tomas ett spel till hans xbox 360, en skiva han ville ha och en supermysig morgonrock, så jag tror att han var nöjd han också :)

Imorgon blir det Engelsk Jul i Trollhättan hos Tomas syster, skall bli mysigt!
Nu skall jag snart lägga mig hade jag tänkt..



God Jul!

2009-12-24 - 13:15:05

Julafton! Äntligen!

Vi vaknade allesammans vid 8 och Freja blev eld och lågor över att tomten varit här under natten och lagt massor av paket under granen! Hon är även fullt med på att vänta med att öppna tills tomten kommer och delar ut dem, haha. Min rediga tjej.
Hela morgonen och förmiddagen har gått åt till att förbereda mat. Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, ägghalvor med räkor på, kaviargrädde, korv, sill, skinka, rödbetsallad och laxrullar är vad som står på bordet i år! Min älskade mamma och pappa kom förbi en sväng imorse och lämnade nybakat hemgjort bröd, så till frukost blev det skinksmörgås med senap, SÅ GOTT!

Snart skall vi äta och kika på Kalle, efter det tror jag minsann tomten hade tänkt komma.

Uppdaterar mer ikväll!

Dan före doppardan!

2009-12-23 - 18:44:24
Hej på er!
Nu är det inte många timmar kvar tills julafton! Gud vad jag längtar :D
Skinkan står i ugnen och jag håller på att förbereder smeten till laxrullarna! Men jag blev lagom förbannad för när jag skulle börja göra i ordning köttbullar och öppnade nötfärsen som går ut om två dagar och håller på att spy för att det luktar ruttet och surt och den var brungrå på undersidan. Tack MAXI, ett kilo nötfärs åt helvete. Det är säkert en sån förpackning dem har märkt om, skulle inte förvåna mig, snikna as.
Så nu blir det till att rulla köttbullar imorgon istället då min kära mor kommer förbi med lite köttfärs!

Tomas och jag var ute på Överby idag och handlade allt det där sista. Hittade faktiskt julklapp till Tomas också, haha. Vaaad kan det vaaaraa? En av dem är iallafall ganska.. uppenbar ;)
Men, fyfan vad folk det var. Och helt galna var dem också för den delen, sprang fram med stirrig blick och ryckte och raffsade i varenda hylla. Jag är så glad att denna dag är över, haha.


Snow

2009-12-22 - 23:50:14
Jösses, jag gick ut för att ta ett bloss(fyfan vad tacky det låter.. yäk) och seriöst, hur mycket snöar det inte?? Det har ju säkerligen kommit 1 och en halv decimeter, UNDERBART!! :D Jag hoppas bara det är snöröjt imorgon när vi skall ut i julrushen, haha

Nu sitter jag och väntar på att Tomas skall komma hem från jobbet. Han lär vara glad, det är ju hans sista jobbdag på ett par veckor :) Det behöver han, stackarn.

Det är sjukt att det faktiskt är julafton om två dagar, denna julen har jag verkligen längtat efter! Det skall bli så mysigt och underbart att bara vara vi, vår lilla familj på julafton. Inte behöva stressa runt utan bara vara hemma och mysa tillsammans.

Vår lilla kissekatt!

2009-12-22 - 23:01:30

Vit hyacint med prydnadsfågel!

2009-12-22 - 19:21:18

Hej

2009-12-22 - 18:52:11
Nu har jag börjat må lite smått bättre. Och tur är väl det för imorgon är det fullt ös som gäller. Jag tänkte sätta mig lite senare, efter att Freja har somnat, och skriva upp vad som skall inhandlas imorgon. Den sista julmaten och dem sista julklapparna. Det är ju tänkt att jag skall köpa julklapp till Tomas imorgon, men vad tusan skall jag köpa? Det är SVÅRT att köpa till karlar, haha

Jag älskar att greja med blommor, binda buketter och göra olika grupper. Idag har jag gjort en vinterinspirerad julgrupp med vit hyacint och en jätte söt prydnadsfågel som jag har ställt i vardagsrummet. Jätte fint =)


Bilder kommer sen, datorn är seg. Kanske en julklapp? Ny dator?haha


Dan före dan före dopparedan

2009-12-22 - 11:52:37
Ojoj, nu börjar det dra ihop sig! Snart Julafton!

Jag är hemma idag också, tyvärr. Febern har gått ner, men jag är fortfarande ur gängorna.. Dessvärre måste jag åka till Kvantum och köpa lite kattsand sedan..

Annars blir det det vanliga, gå och pyssla lite här hemma, fixa och dona lite. Tomas jobbar kväll. Men, han gör bara denna kvällen sen går han på sin julledighet som är ända till 11 Januari! Imorgon skall vi åka ut och handla det sista av maten och julklapparna. Sen skall vi hem och fixa granen som vi har huggt uppe hos morsan och farsan, laga köttbullar och julskinka, slå in resten av paketen, fixa lite julgodis(ha ha, vi har redan ätit upp Snickersen jag gjorde i lördags)

Nu skall jag äta lite lunch tänkte jag och knapra lite alvedon..

Min 10 i topp lista. Hotties.

2009-12-22 - 00:47:55

Min lista över jordens snyggaste män (ja men givetvis är Tomas alltid min nummer 1, men ah, ni fattar=)

1. Marilyn Manson - Min tonårskärlek 

 
 2. Derek Vinyard(Edward Norton) - Han är så otroligt sexig i denna roll.
3. Til Lindermann, Rammstein - Muskler, tysk och en awesome röst


 4. Dregen, Backyard Babies - En av Sveriges snyggaste män

 5. Ralf Gyllenhammar - Hottie som frontar Mustasch

  6. Sparky, Demented Are Go! - När han har sin utstyrsel :)
 7. Ian Stuart Donaldson - en numera avliden sångare.
 8. "Hando" i Romper Stomper -  Lätt Russel Crowes snyggaste roll!
 9. Mikael Persbrandt - Läckerbit
 10. Jocke Berg, Hardcore Superstars - Snygg göteborgare :D



Hm, har jag en grej för tatuerade skinheads kanske? ;)

Helloo

2009-12-21 - 22:25:21
Freja fick träffa tomten förut. Hon blev lite blyg, men fick allt lämnat sin önskelista! Det var väldigt mysigt, för det stod marshaller och facklor över hela berget och lyste upp så fint! Jag har verkligen fått julkänsla! Det kommer bli en underbar jul i år, det känner jag på mig.

Jag har pysslat lite smått här hemma idag. Det börjar bli färdigt med julstädningen, jag har fått ta lite pö om pö eftersom jag inte har hunnit allt på en och samma dag, haha.


Hemma-ångest!

2009-12-21 - 13:38:24
Jag är sjuk, jättejätte sjuk. Med feber och snor. Jag har sån grym ångest över att jag var tvungen att stanna hemma idag. Jag får väl passa på att pyssla lite här hemma.

Freja är på dagis iallafall, hon har varit hemma i en vecka nu och det började märkas. Hon behöver dagis och springa av sig. Trots att man aktiverar henne mycket här hemma, går ut, leker, bakar och massa annat, så blir det ändå inte riktigt samma grej som på dagis.

När jag hämtat Freja på dagis idag åker vi upp till mamma och pappa i Frändefors. Idag kommer nämligen Tomten till berget och skall hämta alla barns önskelistor. Jag tänkte också skriva en lista där min enda önskan är att jag får bli frisk till jul. Haha.

Julshopping!

2009-12-19 - 22:13:33
Hallå på er!

Idag åkte vi och lämnade Freja hos mormor och morfar där även hennes kusiner var idag. Sen begav vi oss till Överby för en dag med shopping. Till en början var det inte så farligt med folk, vi kunde sköta julklappsinhandlingen i någorlunda ro. Men, sen när vi gick till Maxi för att handla mat, bröt helvetet ut. Folk bara rusa fram överallt, kasta sig över julskinkan och prinskorvarna, sprang till clementinerna osv. Shit, vilken tuur att jag har ett sådant bra tålamod så att jag klarar av folk som knuffas och trängs. Inte.
Men, summan av kardemumman är att det gick bra. Nu har vi bara några klappar kvar att köpa och det kommer vi göra den 23.

Jag har precis blivit färdig med den hemmagjorda Snickersen och paketen är inslagna. Nu tänkte jag faktiskt skala lite räkor och sätta mig framför tvn en stund. Vet inte om jag kommer ha tålamod med det dock, då jag behöver plocka undan här hemma. Men det är ju faktiskt en morgondag också! Då skall vi även ut till skogarna i Fräsförs och hugga oss en gran :D

Mina vänner bok

2009-12-18 - 22:27:47



Idé snodd härifrån --> klick

Freeedaaag!

2009-12-18 - 21:34:03
Äntligen fredag! Vad härligt med helg, eller hur?
Jag och Tomas har bestämt oss för att åka ut och julhandla det mesta i helgen, så slipper vi springa i affärer hela danföredopparedan.
Jag tror det till och med blir imorgon vi åker ut. Jag ser faktiskt fram emot det nu, när vi sagt att vi tar det i helgen. Då blir det mysigt att gå runt och kika i julpyntade affärer, istället för att springa runt den 23 och trängas och vara förbannat stressad.

Ikväll har vi haft myskväll med chips framför Bolibompa och nu sover Freja sedan ett tag tillbaka.

Jahaopp.

Hej mitt vinterland..

2009-12-17 - 22:04:43
Åh, det börjar verkligen bli julkänsla. Det är full snöstorm ute och man hör hur det viner i husknutarna, haha.
Imorgon är det fredag igen, det känns som veckorna bara flyger iväg. Snart är det nytt år och nya tag!
Jag ser fram emot det nya året. Ett helt år med nya möjligheter. Ut med det gamla och in med det nya! Härligt.

Vet ni vad jag skall börja göra? Sy egna kläder till Freja. Jag har verkligen varit sugen hur länge som helst att börja med något pyssligt.. Och jag som älskar kläder, detta passar ju perfekt. Idag finns det ju så mycket fina klädtyger, det är ju inte direkt mormorstyger längre. Jag behöver något att greja med på kvällarna känner jag.. Blir så rastlös.

Ikväll tänkte jag faktiskt lägga mig i tid, så nu skall jag borsta tänderna och lägga mig och läsa en stund innan lampan släcks :D


Nää

2009-12-16 - 23:01:56
jag hade faktiskt skrivit ett litet trevligt inlägg, men dessvärre försvann det..
Och jag tänker icke skriva om det.

Godnatt

Snor..

2009-12-15 - 21:58:18

Jag har blivit förkyld. För sisådär 711 gången i vinter. Jippekayjay! Lovley, reeally lovley.
Men, så äre.

Idag har jag varit och inventerat på lagret. Tillslut blev jag helt snurrig av alla siffror och rullar. Men det måste göras! Det är faktiskt ganska roligt, om inte annat så är det bra träning för mina mattekunskaper är inte riktigt.. bra? Hehe. Jag är verkligen riktigt kass på matte, räknar fortfarande på fingrarna när jag skall plussa ihop saker. Smartass  jag. Tur att det finns andra saker jag är bra på.

När jag kom hem gick vi ut hela familjen i snön. Vi tog fram en pulka ur förrådet och gick en promenix, det var SÅÅ mysigt. Jag ÄLSKAR ÄLSKAR snö. Min pappa kom förbi en sväng när vi var ute, så han gick med en sväng.
Jag fick lite förstorningar av foton på Freja. Så söte så min lilla docka!

Funderar på om det kanske skall bli av att åka till Julmarknaden på Liseberg i helgen, det hade varit jäkla mysigt faktiskt. Jag har varit där ett par gånger för några år sedan och det är ju verkligen helt underbart! Jag tror att Freja hade uppskattat det väldigt mycket.

Nu blir det en varm dusch, sen tänkte jag bädda ner mig i sängen och läsa lite innan jag somnar. Jag fick låna en pocketbok av Pia( Frejas låtsasfarmor) som jag verkligen har fastnat i, "När Lucy Sullivan skulle gifta sig". En typisk chicklitt!




<3

2009-12-14 - 22:26:16





 

Jag lever!

2009-12-14 - 17:33:21
Jodå, det har bara varit fullt upp, som vanligt :D

Helgen har varit bra. I lördags åkte vi till Kungsbacka och sov över hos Frejas farfar. Där var det fullt hus med alla syskonen Gould med respektive och barn, men mysigt var det! Vi åt en supergod middag. Lekte lite lekar, (julklappsleken bland annat:) och satt framför den öppna spisen och pratade allihopa.

På söndag så fick jag och Tomas en härlig sovmorgon till klockan tio av Frejas älskade Bastej Kajin(faster Karin)
Men då kan jag meddela att Freja vaknade säkert 15 ggr fram tills klockan var halv fyra på morgonen, då ville hon upp, dock somnade hon om efter en timme och sov till strax innan åtta. Freja och hennes kusiner lussade lite för Farfar och sen åkte vi hem tidigt, vi skulle ju baka!
Väl hemma  packade vi upp våra saker och drog sedan igång ett storbak! Det var verkligen jätte mysigt, vi gjorde glögg och lyssnade på julskivor samtidigt som vi bakade pepparkakor och lussekatter!
Efter att Freja somnat var det dags för tvätt. Tomas hade bokat stora tvättstugan tidigare under dagen.. Enda tvättiden som fanns var 23-07, inte roligt att vara uppe halva natta. Men Tomas var snäll och lät mig lägga mig i tid, för idag skulle man upp kvart över sju igen :D

Nu har jag varit hemma i typ två timmar och middagen är strax klar, idag blir det en redd köttgryta med ris och herrgårdsgrönsaker till, mums.
Efter maten skall jag ta och stryka och vika in lite tvätt. Sen blir det pjyamas och kvällsmat för lill-tjejen.
När Freja somnat tänkte jag sätta mig med julkorten. Vi tog ju korten i fredags och sen satt jag på kvällen och redigera dem och idag åkte pappa till Expert och framkallade dem åt oss. Dem blev så himla fina! Så nu skall dem bara adresseras och skickas iväg :D

Nu är maten klar!
Jag kommer visa lite bilder från helgen senare..

It's a hard knock life..

2009-12-10 - 23:00:06
Fyfasen, idag har jag slitit som ett djur, har varit på lagret hela dan. MEN, det har varit så roligt! Härliga människor runt omkring!
Hämtade upp Freja från dagis och åkte hem och en liten stund senare kom Tant Sara och vi började med maten. Det blev som sagt tortillas idag, jättegott. Men jäklar vad mätt jag blev.
Freja älskar sin Tant Sara och jag kan se framför mig hur deras relation kommer se ut när Freja blir äldre.

Efter maten tog jag fram Frejas luciakrona och lucialinne och vad tror ni? Givetvis är lucialinnet för LITET! Jag har inte haft en tanke på att hon skulle ha växt ur den. Som tur är har ju min mamma flera stycken hemma som hon och pappa tar med sig imorgon när de kommer och skall kika på lussetåget på dagis! Mamma tar även med lingonris som vi binder i Frejas luciakrona. Och NATURLIGTVIS hade jag inga batterier till kronan heller, men tur är väl att man har underbara grannar :D Så Freja har övat lite här hemma. Vi har sjungit julsånger alla tre tillsammans. Jättemysigt.

Jag börjar känna mig lite smått stressad. Jag har varken hunnit att baka eller storstädat inför julen. Köket är visserligen färdigt, men alla andra rum då? Suck, hur lyckas folk hålla ihop allt. Och i helgen kommer det inte bli mycket gjort för på lördag förmiddag åker vi till Kungsbacka till Tomas pappa och hans fru. Tomas alla syskon med respektive och barn skall med. + Snuckis och Tomas systers hund Byron. Det är tur att hans pappa har ett STOORT hus så vi får plats, det är ju typ 12 personer. Haha 

Vi får se om jag hinner baka imorgon kväll när jag kommer hem.
Nu blir det sängen för min del om jag skall komma upp imorgon.. Jag somnade ju inne hos Freja förut när jag nattade henne, så det lär ju dröja innan jag somnar.

Hejhå!

2009-12-09 - 23:59:24

Nu sitter jag och Sara här hemma med varsin ansiktsmask. Det ser ganska roligt ut kan jag säga! :D
Mycket vackert.

Imorgon är det projektet som gäller och även på fredag. Det är även luciafirande på dagis på fredag, det skall bli så mysigt!
På torsdags kvällen kommer Sara igen och vi kör tortillas kväll, haha. Två feta kvinnor med ha-begär.
Muums.

Dressed for success on New Years Eve!

2009-12-08 - 00:10:37

Men snälla, ärligt. Hur jävla snyggt hade inte detta vart att ha på sig på Nyårsafton? LÄCKERT!

Allt från;

Hurra!

2009-12-07 - 22:38:35
Idag är det måndag! Vad festligt va?
Eller kanske inte?

Idag har jag och Sara varit på djuraffärs runda. Först åkte vi till Frändefors, till en affär som heter Dog Collection. Där fanns det mycket roligt, bland annat söta stickade tröjor till små hundar. Dock har ju jag inte en liten hund, utan en hund som är 70 i mankhöjd, haha. Jag hittade ett Hansbo vintertäcke som som är fodrat och supermysigt.
Efter Frändefors åkte vi till Trollhättan och gick in på Fidos. Där fanns inte mycket alls, så vi åkte vidare till Överby och gick in på Zoo4You och Djur Magasinet. Vi passade på att kika lite i andra affärer också och så gick vi och hälsade på Janni inne på Specsavers.

Hämtade Freja på dagis och sen åkte vi hem och hade lite adventsmys. Vi hade ju aldrig det igår eftersom hon var hos mormor och morfar, så vi tog det idag istället.
Framåt kvällen kom min pappa och berättade en väldigt positiv sak. En sak som förhoppningsvis gör att Familjen Goulds ekonomi förbättras framöver...

Fick en inbjudan från dagis idag till Luciafirande på fredag, såå mysigt :) Freja har en alldeles egen luciakrona och lucialinne. Förra året gick det väl sådär, då kastade hon av sig sin luciakrona så den gick i två delar. Haha.
Jag tror mina föräldrar skulle komma och kika också :D

Christmas Fabulous!

2009-12-06 - 23:06:37

Andra ljuset tänt.

2009-12-06 - 14:05:01

Trevlig andra advent!

..och godmorgon!

2009-12-06 - 11:36:38
Nu vaknade jag! Eller ja, jag vaknade av ren automatik klockan tjugo i sju imorse också :D Så jag passade på att gå ut en sväng med Snuckepucken och sen gick jag och la mig, somnade om så gott!
Nu känner jag mig helt utvilad och redo att ta tag i dagens utmaningar, haha

Idag skall vi som jag skrev igår försöka få upp vår utomhusbelysning, vi får väl se hur detta går. Jag tänkte också försöka ta lite kort på Freja som jag skall använda till årets julkort! Men vi får se hur mycket hon är med på detta, tänkte även få med Snuckis i ett hörn, så jag antar att Sara får komma hit och agera foto-assistent.

Jaja, jag skall försöka få väckt min sömntuta till karl här hemma också!

Vi hörs!

Godnatt!

2009-12-05 - 23:39:24
Sådär, har precis fixat mina fötter och haft två ansiktsmasker, en renande och en fuktgivande. Härligt!
Tomas sitter och kikar på Gone in 60 seconds på femman, men den är snart slut. Det blir väl sängen för oss båda om en liten stund!

Nog från mig idag!

Hemma igen!

2009-12-05 - 20:43:50
Nu är jag och Tomas tillbaka hemma igen. Freja stannade kvar uppe hos mormor och morfar. Hon tog en varm go dusch och sen satte hon sig i morfars knä i fåtöljen i tv-rummet och busade lite innan läggdags.

Tomteparaden var jätterolig! Massa tomtar och skojjiga ekipage. Jag träffade en hel del vänner och bekanta och det är ju alltid skoj! Freja tyckte det var superkul och sen köpte vi en helium ballong i form av en tomte till henne, Succé!! Efteråt åkte vi tillbaka till mormor och morfar där alla syskonen och syskonbarn var och käkade.

Nu sitter jag här, det blir alltid lite FÖR tyst när Freja sover hemifrån, det märks med en gång att hon inte är hemma! Men ikväll skall jag faktiskt försöka gå och lägga mig i någorlunda tid så att jag är ordentligt utvilad imorgon. Jag hade tänkt att vi skulle sätta upp vår utomhusbelysning då. Lite lättare att göra det när det är ljust ute än att stå och krångla med det nu i mörkret.

Nu är jag verkligen sjukt sjukt trött, jag skall ta en härligt fotbad och sätta på en ansiktsmask tror jag! Mm :D


Mys med Myscha!

2009-12-05 - 11:56:35


Tomteparad!

2009-12-05 - 11:39:02
Hej påer!

Tråkväder alabama ute, piss och skit tycker jag om detta. Sådetså!

I eftermiddag blir det alltså Tomteparad i Brålanda för vår del. Det skall bli superskoj! Min brorsdotter skall gå med i paraden i år, hon skall leda en liten shettis, så jag skall spana efter henne! :D Efter paraden blir det mat hemma hos mamma. Jag tror faktiskt att Freja skall sova där inatt också. Vi åker nog till morsan innan paraden också, så Snuckis kan springa av sig ordentligt! :D

Igårkväll var Sara här med Myscha. Vi kikade lite på Idol och kollade runt på internet efter ett sött vintertäcke till den lilla. Hon har ju strl 35, vår klumpedunsvovve har 75. Haha, en viss skillnad ja.
Myscha har hittat en annan kompis här hemma, vår katt Semlan. Jäklar vad dem håller på! Myscha springer iväg och Semlan efter. De tycker det är skitkul bägge två! Knäppa djur.

Nu har Freja precis ätit lunch så vi skall strax bege oss av till Frändefors!

Glömde..

2009-12-04 - 19:46:52

..visa vad min underbare karl kom hem med till mig häromdagen..



Tomas är min trygghet i livet. Han står alltid bakom mig, respekterar och älskar mig. Vad mer kan en kvinna begära? :)

 

Bäddmadrass!

2009-12-04 - 18:58:15
Det blev inte mycket alls av det vi planerat idag. Jag och Freja åkte till Jysk med min mamma. Där köpte vi en ny madrass och överdragsmadrass till Frejas säng. Eller, rättare sagt, min mamma köpte det åt henne.
Vi åkte en sväng till Tygladan också för att kika på lite tyg..

Här hemma har vi nu bara tagit det lugnt, ätit lite kvällsmat och nu har Freja just haft lite fredagsmys med chips! Vi köper en såndär liten minichips påse som finns för typ, 8 spänn. Skitbra! Hon skall snart hoppa i badet och sen är det dags för sängen! Det är premiären för den nya madrassen, jag tror den är bra faktiskt. Vi fick ju faktiskt hjälp av världens bästa Jysk-Anki :D

Lite senare kommer Sarahjärtat! Vi skall väl mysa lite framför tvn och snacka lite skit, sånt vi är bra på! Haha
Den lille tokvovven Micha är förmodligen med också, hon är såå söt! Helt bedårande och liten! Det är roligt med hundar, jag hade verkligen kunnat tänka mig att arbeta inom hundvärlden, starta ett hunddagis eller liknande. Men, det är nog ett helvetiskt jobb!

Imorgon är det tomteparaden i Brålanda. Jag har även tänkt att fota lite kort på Freja som jag skall ha och göra julkort av! Jag har ett tips till er som brukar göra egna! Fota och lägg in det kortet ni vill använda på datorn. Därefter finns det ett gäng "redigeringsprogram" på Internet(ni som inte har ett på datorn vill säga) Jag brukar använda mig av Picnik. Där finns ett gäng olika effekter och funktioner som gör att man kan skapa ett eget snyggt julkort. När du är klar, spara på datorn och gå in på Fujifilms hemsida, ladda upp och beställ hem så många kopior du vill ha, kostar väl 1,50 per foto. :)



Sandra                          Sara                            Moi!

Såhär vackra var vi i tisdags, lite för mycket chips kanske?

Gääsp!

2009-12-04 - 07:46:17

Godmorgon!
Tror ni jag blev besviken när jag glad i hågen hoppade ur sängen och kikade ut för att kolla på all snö som skulle ha kommit. DET FANNS INGEN SNÖ! Bara blask och regn :( Besvikelsen är total. Blä.

Jag är verkligen jätte trött idag, snuttan kom visserligen inte in och väckte mig förren tio över sju, men jag är trött för det! Jag är dum som inte lägger mig i tid på kvällen, för jag vet ju på ett ungefär när Freja vaknar på morgonen. Men jag fastnar så lätt i datorn eller tvn. Och det är skönt att bara vara, bara sitta raktuppochner och inte lyfta ett finger på ett par timmar, haha.

Nu tänkte jag börja utfodra alla djuren, sen skall jag göra frukost till mig och Freja!

Ett kort inlägg!

2009-12-03 - 22:40:56
Idag har jag varit med Sara på eftermiddagen. Vi åkte till Jörlanda och hämtade en hund.
En 1-årig dvärgpinscher tik. Jätte fin! :) Snuckis var med på vår lilla roadtrip. När vi kom hem följde Sara med in en sväng och när Freja kom från dagis blev hon jätte glad över att se Tant Sara! :)
Idag hade Freja fått ett paket på dagis, dem har en julkalender. Det var ett Bamsepussel, hon var mäkta stolt kan jag säga! Vi la oss vid sjutiden och efter att Freja somnat har jag trimmat Snuckis. Man rycker pälsen, vilket jag först tyckte var lite obehagligt, men nu har jag fått in det, så det går undan! Han är så snygg här hemma nu!

Jag skall strax gå och lägga mig. Imorgon har Frejas avdelning planeringsdag så hon kommer vara hemma.
Vi hade lite planer på att åka ut till Gardesanna och gå en promenad med Sara och hundarna. Vi får se hur vädret är, för nu slaskar det ute..

Nu blir det duschen!

Hissar/Dissar

2009-12-02 - 23:24:41

1. Julen är här!
Visst är det underbart när julen börjar närma sig? All mysig julbelysning kommer fram, både ute och inne. Man bakar och pysslar, städar och fejar. Härligt och mysigt!

2. Sann vänskap
Ni vet en sån vänskap där man vet att man ställer upp på varandra till 110%, vad det än gäller. En vänskap där man värdesätter varandra och respekterar varandras olikheter. En vänskap som kanske inte innebär att man träffas eller pratar varje dag, men att man vet var man har varandra ändå. En vänskap där man vet att om man ringer mitt i natten och berättar att det känns som om världen rasar samman och får svaret: Vi bygger upp den igen, tillsammans. Det är sann vänskap.

3. Självkänsla
Visst är det en härlig känsla när man tittar sig själv i spegeln och känner "Fan, vad SNYGG jag är!"
Men hur ofta händer det? Hur ofta tillåter man sig själv att tycka om sig själv? Vi svenskar är så jävla rädda för att klappa oss själva på bröstet så att det nästan är löjligt. Och är det väl någon som faktiskt har ett bra självförtroende så skall man helst klanka ner på den personen, så mycket som möjligt. Varför är det så?
Gud vad skönt det vore om man kunde vara nöjd med sig själv i alla lägen. Vad mycket lättare livet hade varit då.



1. Årets julkalender + dagens barnprogram i övrigt.
Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att min dotter skulle behöva växa upp med ren SKIT på tvn.
Ärligt talat, allt skall vara så otroligt.. alltså jag kan inte ens sätta ord på det. Det finns liksom ingen logik i sakerna? Förr handlade julkalendern om julen, med snö, pepparkaksbak och jultomten. Man fick den där härliga julkänslan och räknade dagarna till julafton. Barnprogrammen som gick var naturliga, vardagliga program utan en massa konstiga mackapärer och skrikiga färger. GÖR NÅGOT BRA FÖR EN GÅNGS SKULL!!

2. Sjukvårdens hantering av svininfluensan
Varför väljer man att massvaccinera när man istället kan välja att göra ett test för att se om personen redan haft sjukdomen, då det verkar gå epidemier runt om i Sverige just nu. På detta sätt kan man alltså koncentrera sig mer på att vaccinera riskgrupperna, iställer för att ödsla tid på någon som redan är immun? Men, nej. Så gör man ju icke.

3. Överfull garderob
Jag gick igenom min garderob häromdagen. Jag fick tillslut 3 påsar med kläder som inte passar/ej använder och 2 kassar med noppriga, håliga och urtvättade kläder. Wtf? Vad är meningen med att detta skall ligga och ta upp en jävla massa plats i min garderob. De 3 påsarna med fullt fungerande och faktiskt mycket snygga kläderna skall jag ge min systerdotter. Dem andra två kan man göra städtrasor av.

Middagsdags!

2009-12-02 - 17:09:59
Just nu lagar jag mat. Vad ovanligt va? :) Idag gör jag potatis och köttfärsgratäng, herrgårdgrönsaker och en röra med creme fraiche och mango chutney! GÖTT!

Jag tycker det är svårt att komma på olika maträtter att laga varje dag. Jag har dock ärvt min mammas cooking talent, så jag är bra på att laga mat! Tur är väl det, för Tomas kan inte. (Eller, han kan, men jag låter honom inte. My way or the highway)

Hej 2/12

2009-12-02 - 13:29:16

Härligt, det kalla vädret verkar hålla i sig! Det är mycket bättre att det är såhär än att det pissregnar hela dagarna. Det är dock tur att vi har garage, inte roligt att skrapa rutorna varje morgon..

Igår vart det myskväll här hemma hos mig. Sara, Sandra och Linda var här och vi kikade som vanligt på Kanal5från klockan 20.00-23.30. Vi roade oss också med att ta inte så fullt så smickrande kort på varandra, fy fan vad vi skrattade. Magknip och tårarna rann, jösses.

Frejas dagiskort har kommit, dock verkar dem ha glömt att skicka med gruppbilden? Det är tydligen fler på Frejas avdelning som inte har fått den. Vi får väl ta och ringa Stjärnstudio och höra vad som händer. Freja var iallafall världens sötaste på kortet, som vanligt. Hennes pappa hade däremot inte satt i rosetthårspännena så bra, så dem hängde och slängde typ, haha.

På lördag är det den stora tomteparaden i Brålanda. Europas största tror jag tillochmed. Jag rekomenderar verkligen att ni som har möjlighet åker dit, för det är otroligt mysigt och roligt, framförallt för barnen att kika på alla tomtar och andra saker som finns i paraden. Klä er varmt!
Vi skall åka dit och efteråt åker vi hem till mamma och pappa. Där bjuds det på hemgjord pizza, varm choklad och lussebullar. MYSIGT! 

Jag tycker att veckorna går fort, det var inte längesedan det var sommar med bad och barfota som gällde!
Nu är det snart jul och nyår. Sedan ett nytt år! Ja jävlar! Hoppas att 2010 blir ett bra år!

Nu blir det lite fotoregn här i bloggen..





 

Frilla

2009-12-01 - 12:39:55

YES! Finally lite vinterväder ute! Kallt som satan var det imorse när jag och Frejisen cyklade till dagis. Vattenpölarna hade frusit till is och det låg frost på gräset! Det gör det fortfarande förresten, där solen inte når.
Lite jul och vinterkänsla får man allt tycker jag! :D

Igår kväll kom Sara förbi. Vi satt och tjöta tills klockan var säkert halv två tror jag, haha. Jag var inte pigg imorse! Men det är det värt <3

Jag vill verkligen klippa mig.. Mitt hår är en enda stor röra och jag har det aldrig nedsläppt eftersom det är slitet och fult. Jag funderar på att när ekonomin tillåter klippa mig som den berömda Beckham-frisyren.. Jag vill dock ha det liite längre därbak, fast ändå inte.. Åh, jobbigt.

Årets julkalender..

2009-12-01 - 07:28:48

..är ju ren skit! I år igen! Det är ju fan inte sant, hur svårt är det att göra en normal, vanlig julkalender, som vi hade förr? ÅH! Jag hatar att min dotter skall behöva växa upp i en helt bisarr värld med gamla avdankade superhjältar i tricåer.. ARGHH!!!

RSS 2.0