En fråga!

2010-04-30 - 08:07:08

Är det någon som använder sig av bloglovin för att läsa mina inlägg? Isåfall, funkar dem att läsa? =)

Toppen dag!

2010-04-29 - 21:32:19
Gud, jag är alldeles uppspelt och sprallig. Jag och min älskade Sara är kanske på G med något ( haha, det lät ju bra) Något som jag velat i flera års tid. Något som jag faktiskt brinner för. Tänk om vi faktiskt gör detta? Jag VILL och vi KAN fixa det!
Jag kan inte säga vad detta handlar, för det är inget bestämt, utan det är bara en dröm, som vi börjat skrapa lite på ytan..

Nog med det!
Toppen väder, toppen humör = toppendag! Visst är det härligt? 
Jag och Tomas käkade lunch tillsammans innan han åkte till jobbet och jag hämtade Frejsan på dagis. Vi tog en cykeltur till lekparken där busungen gungade i säkert en halvtimme i sträck. Hon har alltid älskat att gunga, ända sedan hon var liten. På dagis sa de alltid förr att hon nästan somnade i gungan när dem var ute och lekte, det var som hon riktigt kopplade av till takten av gungan!

Imorgon är det tjejkväll i Vargön. Det skall bli jättekul! Det är tydligen över 30 brudar som kommer, girlfight? Haha, nejdå. Det kommer bli supermysigt och på lördag blir det Sexparty hos Bita :) Skoj skoj!

Söndag kommer också vara bokad för mig. Jag skall träffa Tanja. Jag och Tanja har känt varandra i 17 år. Under hela min uppväxt fanns Tanja där och det finns otroligt mycket som vi har upplevt tillsammans! Det skall bli härligt att träffa henne. Det blir inte ofta nuförtiden. Jag har fullt upp med mitt och hon med sitt. Men nu har vi äntligen funnit lite tid till att träffas :)

KRAM

TÄVLAR!

2010-04-29 - 18:23:41






" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Onsdag idag!

2010-04-28 - 21:28:01
Hallu på er snyggingar!
Allt bra?

Här är allt toppen! Sitter med färg i håret och kikar lite på Style Room för att få lite inspiration.
Jag har vart på Coop idag och hämtat lite färgprover som jag skall sätta mig och kolla på lite senare.

Frejsan har fått nya skor också, jag visar dem lite senare för nu skall jag skölja ur håret!

Ännu mer hustjat!

2010-04-27 - 22:54:54
Åh, jag vill flytta typ.. nu? Jag sitter och planerar, så spännande :)
När jag och Freja låg i sängen förut och jag skulle läsa en saga för henne berättade jag att när vi flyttat till det nya huset så kanske vi kan köpa en studsmatta som hon kan ha ute. Hon blev överlycklig!

Min mamma och pappa kom förbi en liten sväng förut också, de hade med sig en liten skottkärra till Frejsan som hon fått av sin storkusin Sebbe. Nu kan hon hjälpa sin gamla mamma ute i trädgården :)

Tjohooo!!

2010-04-27 - 15:35:33
Vi fick radhuset! Det går inte med ord att beskriva hur glad jag är just nu! :) Å gött väder äre oxå :D

Busy week

2010-04-27 - 10:22:39


Tis: Jobba
Ons: ?
Tors: Förhoppningsvis en tur till Ullared
Fre: Stor tjejkväll i Vargön
Lör: Sexparty hos Benita
Sön: Träffa Tanja ♥

Bajsblogg

2010-04-27 - 07:47:56
Jag är sjukt opepp på denna blogg nu, det strular hela tiden. Panik och hårslitande!

Anyway. Idag ska jag jobba, vart långledig ett tag.

Frejsan håller på att göra sig i ordning inför dagis. Idag skall dem ha samling och då skall de visa upp sig en leksak. En blå leksak! Frejsan tar med sig sin älskade My Little Pony häst.

Ja, frukost är det nog bra att få i sig lite..

Jepp,

2010-04-26 - 22:57:31

Radhuset var jättefint. Vi kände den där speciella känslan, att det är "rätt" alla tre faktiskt. Freja ville flytta direkt :) Ja, nu återstår det att se vad som händer och sker :D

Jag och Frejsan körde tillbaka Tomas till jobbet efter visningen sen åkte vi hem och grejade ute. Rensade kaninburen och vattnade lite blommor. Sen var det dags för middag och jag slängde in en tvätt medan maten stod på spisen.

Åh, jag är så spänd..

Jippie!

2010-04-26 - 14:16:43
Idag skall vi kolla på radhus.. :)

MY HEARTS

2010-04-26 - 07:57:05




TOMAS, JAG ÄLSKAR DIG OCH FREJSAN MEST AV ALLT I HELA VÄRLDEN!

Hej hela dan!

2010-04-25 - 22:39:22
Hej hej på er!

Vi har verkligen haft en heldag iväg idag. Vi var först på Mc Donalds och åt lunch efter det åkte vi till Hunneberg och gick på Älgmuseumet. Tittade på en massa fina djur och åt vindruvor och salta pinnar som de bjöd på! Efter Hunneberg åkte vi till Trollhättan och hälsade på Madde och Tito i deras nya lägenhet! Den var såå fin! De bjöd på hemgjord pizza och marängsvish. GÖTT!

Det var en trött skrutta som somnade nästan med en gång hemma.

Nu är det dags för mig att sova tror ja..


Godmorgon lördag!

2010-04-24 - 10:08:44

Härligt att slå upp sina blå till det här vädret va? :D Strålande sol!
Tomas är ute med Snucken och Frejsan sitter med lördagsgodis och kikar på Lotta på Bråkmakargatan!
Jag själv håller på och gör mig i ordning, vi skall åka till Trollhättan och träffar Farbror Anders och dem där istället, hos Farmor :)

Hoppas ni får en härlig dag!

Fixat?

2010-04-23 - 21:52:35
Nu hoppas jag problemet med designen är fixat. Jag orkar verkligen inte sitta mer. Usch och fy.

Vi hade fredagsmys med pizza framför tvn idag :) Det var riktigt skönt att slippa all disk och skit, det får bli köttfärssås imorrn istället. Imorgon kommer förresten Frejas kusin Emma, farbror Anders och Dana hit en sväng och hälsar på och på söndag skall vi åka hem till Tito och Madde och kolla in deras nya lägenhet, ska bli jätteskoj!

Körde förresten första portionen med färskfoder till Snuckis idag. Jag blandar det med torrfodret i början så hans mage får vänja sig succesivt. Han tyckte iallafall att maten var smaskens. Däremot är det lite mer bökigt att ge honom det än vanligt torrfoder, men det är smällar man får ta. Hellre ha en frisk och glad hund!

Ja, nu är det faktiskt dags att hoppa i säng. Ni kan väl hojta till i en kommentar om bloggen fungerar eller ej!

Nattinatt

Strul med design.

2010-04-23 - 14:02:39
Tydligen strular min blogg via bloglovin. Jag gissar att jag skrivit fel i de förbannade jävla html-koderna när jag var där och pilla. Försöker ställa allt till rätta igen..

Love is in the air ♥

2010-04-23 - 12:12:41
Vi hade en riktigt bra kväll igår, jag och Tomas. Vi åt middag och sen låg jag med huvudet i hans knä i soffan och pratade i flera timmar. Vi behövde detta känner jag. Det blir så lätt att den ena glor på tv och den andre sitter framför datorn. Man får inte glömma av varandra! Tomas har lovat att om det inte blir Ullared skall han iallafall bjuda mig på middag ute. Jag hoppas ju iof på Ullared, men middag är inte fy skam det heller :)
Idag är det fredag och fredagar = fredagsmys! Skall hämta Frejsan på dagis om en stund och sen åker vi och köper hundmat och lite fredagsmys till oss. Men innan dess skall jag ha städat och donat lite här hemma!

2010-04-22 - 19:06:42
Nu håller jag på att göra en sen middag till mig och Tomas. Han är inne och nattar Frejsan så jag tänkte överraska honom med lite levande ljus och god mat när han kommer ut! :)
Det blir ugnsrostade rotfrukter, klyftpotatis och fläskfilé. Bara han och jag, det behöver vi ♥

Samtidigt som jag håller på med dagens middag, fixar jag i ordning morgondagens, jag gör köttfärssås som vi tar imorgon. Så nu är det många grytor att röra i :)


Vi hörs senare ikväll, kanske ;)

Hello awesome!

2010-04-22 - 10:57:39
Det börjar ta form, mallen börjar bli lite mer personlig. Det som saknas nu är lite mer moi i header va? :)

Anyway, härlig dag ute, jag skall ut med Snuckis snart på en promenad tänkte jag. Synd att sitta inne i detta fina vädret liksom? :)

Ha en toppendag!

Ny spyr jag på skiten.

2010-04-21 - 22:57:08
Jag lägger ner html-fixandet för idag! (Tur att jag inte gjort mallen själv) Det räcker att behöva göra några justeringar i kodmallarna för att driva mig till vansinne!


Vi har varit iväg och kikat på nytt foder till vovven. Vi har kommit fram till att vi skall pröva färskfoder till honom. Tur att vi har en stor frys. Man får färskfoder förpackat i stora 1-kilos korvar och han kommer äta cirka 17 stycken "korvar" i månaden.
Förhoppningsvis svarar han bättre på detta. Vi har nu använt James Wellbeloved till honom (PISSDYRT, över 800 spänn i månaden) som skall vara ett av världens ledande hundfoder, men icke för vår lille gris.


Nu ska jag hoppa i sängen!! KUDDKRIG!

Ny design

2010-04-21 - 14:18:21
Designbyte är på G!

Mitt hjärta blöder!

2010-04-21 - 09:41:36
MAYA BEHÖVER VÅR HJÄLP, NU!

http://djurensjurister.se/maya.php


"Maya, är en 5 årig hundflicka, som är en riktig knähund. Hon sover aldrig på golvet utan bara i sängen eller soffan. Fram tills den 6 april i år hade Maya aldrig varit utan sin älskade matte en enda dag. Matte är Mayas allt som hon följer överallt. Främmande människor är Maya lite blyg för, men efter att ha träffat dem ett par gånger vill hon sitta i knät och pussas.

I slutet av mars (26/3) fick Maya valpar för första gången i sitt liv. Förlossningen är svår och lång. En av valparna är död och har en sprucken skalle som något sticker ut ifrån. Matte ringer djursjukhuset som säger att sånt händer. Efter förlossningen är Maya en jättebra mamma som är mycket rädd om sina små ungar. Men hon beter sig inte som hon brukar. Hon är väldigt väldigt trött och dricker massor. Hennes ögon är röda. Om och om igen försöker hon gå in i garderoben där hon gräver och gräver. Hon har en grönsvart stinkande flytning som inte försvinner. Matte ringer djursjukhuset som säger att det inte är någon fara, att det kommer mycket efterbörd ett tag efter förlossningen.

När valparna är vecka, den 3 april, gamla kommer en bekant till mattes pojkvän till lägenheten. Mayas matte säger i telefon till honom att hon inte ville att han ska komma eftersom Maya är så rädd om sina ungar. Han bryr sig inte om vad hon säger utan kommer til hennes lägenhet i alla fall. I handen har han en påse med en plastflaska med hemblandad sprit i. Påsen luktar starkt av alkohol. Han kommer in i den mörka hallen, har ytterkläder och mössa på sig. Utan att hälsa på Maya står han i hallen en liten bit från dörröppningen till rummet där hennes valpar är (de ligger en halv meter innanför dörren). Maya som varken har koppel eller halsband på sig ställer sig mellan den okände mannen och valparna. Hon varnar gång på gång mot inkräktaren. Hon skäller på honom i fem minuter. Då böjer han sig fram mot henne och hon springer den korta sträckan fram till honom och biter honom i hakan. Det tar illa och såret behöver sys. Därefter springer hon bort till sin matte ett par meter därifrån och fortsätter skälla på den okända mannen. Matte går fram och tar in mannen på toaletten. Hon vill ringa en taxi men han insisterar på att bli hämtad av ambulans. Han går ut och ställer sig och väntar på ambulansen. Efter sjukhusbesöket är mannen dock inte mer illa däran än att han senare samma kväll kommer förbi lägenheten för att hämta plastflaskan med spriten i.

Efter några dagar anmäler den bitne händelsen till polismyndigheten i Malmö. Han säger sig ha blivit attackerad och berättar inte om sitt eget agerande eller om att han befann sig i närheten av valparna. Varken matte eller hennes pojkvän känner igen hans beskrivning av situationen. Polisen frågar dem inte om vad som hände. Marie-Louise Törnblad på tillståndssektionen beslutar att Maya ska omhändertas. Detta trots att Maya har valpar, och utan någon utredning av ärendet. Den 6 april åker polisen och hämtar Maya. Ett stort antal poliser stormar in i hemmet och beslagtar Maya. Matte tar ut henne till polisbilen. Valparna har de inget beslut om att beslagta. Men de tar dem också och skriver ner det för hand på samma beslut (Förfarandet är fel eftersom beslutet avser omhändertagande enligt tillsysnlagen. Valparna som ingen påstår vara en fara eller olägenhet kan inte omhändertas enligt tillsynslagen. Omhändertagande enligt sjurskyddslagen, för att valparna skulle få vara med sin mamma hade varit en möjlighet, men det beslutet fattas inte vilket gör att beslutet att omhänderta valparna är ogiltigt).

Maya som ryckts från sin hem och sin älskade matte av okända och bryska män, tillsammans med sina nästan nyfödda valpar, är panikslagen och rädd. Hon vill förtvivlat skydda sina valpar men är i ett hopplöst underläge och tvingas in i en bur där hon kedjas. Sedan får hon maktlöst se sina valpar hanteras av okända människor. Efter detta ska Mayas psykiska status och eventuella farlighet bedömas.

Maya, som aldrig visat en aggressiv tendens i sitt liv, befinner sig nu ett ett paniktillstånd. Det hon utsatts för hade drivit vilken nybliven mamma över förtvivlans brant, och det är precis vad som händer med Maya. Hon är utom sig och kämpar för sitt liv mot de som attackerat hennes valpar och henne. Tillbaka i sin bur fastkedjad vid väggen tvingas Maya för första gången i sitt liv sova på ett kallt golv. Hon är rädd, ensam och förtvivlad. Hennes valpar läggs in till henne och varje dag i fångenskapen försöker hon göra allt för att försvara dem i den fientliga miljön. Hennes beteende gör att hon bedöms som aggressiv och farlig. Marie-Louise Törnblad på polisen beslutar att Maya ska avlivas. I beslutet hänvisar Törnblad till att länsveterinären/länsstyrelsen sagt att ärendet är ett specialfall eftersom Maya är så agggressiv och att hon därför måste avlivas. Dessa uttalanden menar länsveterinären i senare samtal med mattes advokat, att han inte gjort.

Maya ska dö. Hennes matte ringer Marie-Louise Törnblad på polisens tillståndsenhet som är den som drivit ärendet och fattat besluten. Marie-Louise kränker matte grovt. Hon menar att amstaff-hundar är galna och att man inte ska ha dem. Hon säger att "vi kommer att avliva henne (Maya) direkt och det spelar ingen roll om du överklagar. Du har inte med saken att göra". Matte springer i pyjamas till polishuset och överklagar beslut samt yrkar på inhibition av avlivningen. Länsrätten beslutar att avlivningen får vänta men att Maya ska fortsätta vara omhändertagen. När matte ringer till polisens uppstallningsplats får hon höra att Maya är galen och att hon hålls kedjad och får göra sina behov i buren. När matte ifrågasätter att man inte använder munkorg om man nu är rädd för Maya, får hon kränkande anmärkningar om att hon inte ska lägga sig i och att personen (Håkan) minsann har 25 års erfarenhet av hundar. När han sagt detta slänger han på luren. En vana han sedan fortsätter med.

Matte kontaktar allt och alla för att hjälpa sin Maya. Hon når oss på Djurens Jurister. Min första tanke när jag får höra om ärendet är att detta är något som en hundpsykolog, och inte poliser eller veterinärer, bör bedöma. Jag lyckas komma i kontakt med världens första och främsta hundpsykolog, Anders Hallgren. Anders ger generöst av sin tid och engagemang. Sextio mil från Maya och tio dagar efter händelsen lyckas han med det som varken polis eller länsveterinär klarat. Han gör en riktig bedömning av situationen och ber mig fråga Mayas matte om det fanns alkohol med i bilden och om Maya betett sig som vanligt efter förlossningen. Svaret på frågorna rätar ut flera frågeteckan eftersom matte berättar att Maya inte alls varit sig själv, utan betett sig så konstigt att Djursjukhuset kontaktats ett par gånger under veckan som följde efter förlossningen.

Ander berättar att normala hundar med nyfödda valpar har en väldigt stark vaktinstinkt och att en hund som är sjuk får sänkt aggressionströskel och att bithämningen minskar. Vi är nu övertygade om att Maya är allvarligt sjuk och vi fruktar för hennes liv. Det är fredag och snart går det inte att fåt tag i myndigheterna. Erica från Djurens Jurister ringer gång till gång på polisens tillståndsenhet. Hon säger till dem att Maya utsätts både för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen och måste få vård akut. Liselotte Grant på polisen ställer sig oförstående och anser sig inte kunna göra något. Hennes inställning gör att Maya får vänta många timmar på hjälp. Fredag kväll beslutas att distriktsveterinären ska åka ut. Erica ringer distriktsveterinären och berättar om Mayas symptom. Han tar med sig ultraljudsutrustning och kan med den konstatera att Maya har livmodersinflammation. Fastkedjad och panikslagen, med sina små valpar, har hon varit utom sig av smärta i ett par veckor. Detta i myndighetens vård...

Sent på fredagkvällen opereras Maya på Malmö Djursjukhus. Hennes matte sitter och väntar hos polisen i 4 timmar för att få tillstånd att träffa Maya. Efter fyra timmar får hon beskedet att man inte hinner med henne så hon får gå hem. Nästa dag kontaktar hon polisen igen och får till slut besked att hon får komma till Djursjukhuset. Maya blir överlycklig men matte gråter. Den fina välmående och lugna hundflickan är rädd och orolig. Hon har på 10 dagar gått ner 7,5 kg och tappat päls i ansiktet. När matte ska gå gråter Maya förtvivlat och hon fortsätter gråta i fem timmar.

Vi jobbar för att få ut valparna från polisens uppstallningsplats, Hjorthögs Gård. Valparna har beslagtagits på ett ogiltigt beslut och det finns i dag inga djurskyddsmässiga grunder till att hålla dem på Hjorthögs gård eftersom mamman inte längre finns där. Inre befäl på polisstationen i Malmö får information om detta lördag kväll men agerar inte.

Sedan 3 dagar är Maya nu skild från sina 3 veckor gamla valpar. Hundägaren får ingen respons när man söker polisen för att få hämta sina valpar. De som är ansvariga för uppstallningsgården lägger på luren i örat på hundägaren. Detta finns inspelat.

Djursjukhusets personal berättar att Maya är väldigt rädd men också väldigt trevlig och rar. Hon har inte visat någon som helst aggressivitet. Maya som tidigare var glad, sprallig och stabil sitter nu med hukande huvud och svansen mellan benen. Djurjukhuset kan komma att lämna tillbaka Maya till stället där hon behandlades på ett sätt som skrämde vettet ur henne.

Kommentarer:

("Man" i avsnittet nedan avser polismyndigheten)
Av utredningen i ärendet framgår att polisen genomgående agerat felaktigt i hanteringen av Mayas ärende. Normalt sett hämtas inte en hund efter anmälan på det sätt som hänt Maya. Man har inte beaktat det olämpliga i att omhänderta en hund som enligt uppgift bitit en okänd man som luktade sprit, i hundägarens bostad, inom en meters avstånd från hundens valpar.

Man hämtar dock Maya direkt efter anmälan utan att ge hundägaren tillfälle att berätta vad som hänt. Valparna har tagits utan att det funnits ett giltigt beslut för det och därmed har polisen gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande. Man har inte kontrollerat om Maya varit frisk vilket hon inte var. Detta har fått till följd att Maya stått fastkedjad i 12 dagar med livmodersinflammation, vilket orsakat henne ett stort lidande.

Hundpsykolog har inte konsulterats utan man gör från polisens sida bedömningen att hunden inte kan besiktigas och gör sedan ett tankehopp och säger att slutsatsen är att hunden är farlig och risken är stor för personskador. Denna bedömning görs utan besiktning och i en situation som innebär att hunden är panikslagen. I besluten hänvisas till att länsveterinären/länsstyrelsen sagt att det är ett specialfall och att avlivning är nödvändig. I samtal med mattes advokat förnekar dock länsveterinären, Lennart Sjöland, att detta har sagts.

Maya har hållits kedjad i bur vilket strider mot djurskyddslagen. Då man sett hennes reaktion har det varit uppenbart att förfarandet orsakat henne lidande varför rekvisiten för brottet djurplågeri är uppfyllda. Att överhuvudtaget utsätta en tik med nyfödda valpar för den hantering som skett är ett brott mot bestämmelserna i djurskyddslagen. Man vägrar att lämna ut valparna trots att man uppmärksammats på att beslutet att omhänderta dem är ogiltigt och att ett kvarhållande därför innebär olovligt förfogande.

Vi på Djurens Jurister har gått igenom hanteringen av tillsynsärenden under ett par år. Vi kan konstatera att agerandet i Mayas fall inte stämmer med hur polisen brukar hantera den här typen av ärende (händelse i hemmet, hund som inte tidigare varit anmäld och där det finns valpar)."

OHMYGAAAAAD!

2010-04-20 - 22:13:57








Känner ni igen mig?

Gratisbio!

2010-04-20 - 21:21:36

Jag måste få tipsa er goa läsare där ute om världens bästa sida!



Gratisbio tjänar du ihop poäng genom att tillexempel vara med i konsumentundersökningar, besöka hemsidor, deltaga i tävlingar m.m. Poängen som du tjänat ihop kan du sedan enkelt växla in till presentkort i en rad olika butiker, tidningsprenumarationer och givetvis biobiljetter :)

Perfekt för oss som inte har det jätte tjockt i plånboken, men faktiskt vill unna oss lite extra någon gång ibland!

Gå in och bli medlem idag!

Gratisbio.se

Hej hopp!

2010-04-20 - 20:13:57
Jag är nyss hemkommen, har motionerat vovven (och mig själv). Mötte en go kollega på vägen också som jag stannade och snackade med! :)

Idag har det vart fullt upp, som vanligt. Inte konstigt att jag är som jag är. Vi har hunnit med att ha folk här som kollat på vattenledningarna, vart inne i stan och postat paket och köpt inflyttningspresent till Tomas goa systerson, hämtat Frejsan på dagis, iväg till Trollhättan till Frejas farmor och sedan hem på fika till Victor.
Nu sitter jag äntligen ner och skall bänka mig framför tvn, Hemmafruar idag ju :)

Jag har förövrigt börjat fundera på att förlänga håret igen. Jag hade ju ganska långt hår ett tag (med förlängning) och jag saknar det. Visst, det är en hel del jobb med håret. Men det är ju så snyggt :)

MIN FÖRSTA TÄVLING!

2010-04-20 - 14:41:24



För att vara med i denna grymma tävling gör du såhär:

1. Välj ut din favorit av de tre plaggen på bilden som du vill tävla om
2. Skriv ett blogginlägg om tävlingen och länka till min blogg
3. Skriv en kommentar HÄR med länken från din blogg

Har du ingen blogg?
Hoppa över länkningen!

Glöm inte att ange vilken ev. storlek du önskar vid vinst!

LYCKA TILL!




Tävlingen är i samarbete med Ping Pong barnkläder

Hej snyggingar!

2010-04-19 - 18:02:52
Haft en bra dag?

Här hemma håller jag på med dagens middag för fullt, Hawaiigratäng serveras hos casa Goulds idag :)
Jag har planterat för fullt idag och Tomas har vart iväg och slängt lite skräp.
Sen har vi gjort en annan sak också, men det är hemligt.. Men jag är.. förväntansfull och hoppas på ett positivt besked, sitter klistrad vid telefonen :)

Nä, mat var det ja..

Morning SUNSHINES!

2010-04-18 - 08:32:26
Solen är framme redan nu, hoppas den håller sig kvar resten utav dagen också!
Idag skall jag och mamma åka och köpa blommor.. Jag tar med Frejsan för jag tror hon kan tycka det är roligt!
Nu sitter hon och äter frukost framför tvn, Musses klubbhus är en favvis :)

Igår fick jag ett av mina berömda ryck och drog igång storstädning. Trist, men väldigt skönt när det är gjort!
Jag gjorde även ett försök till att börja sy vimplarna jag skall ha i vardagsrummet, men igår var jag grymt lättirriterad och ALLT gick verkligen fel så jag la ner det projektet. Funderar på att sätta mig med det nu, efter att jag vikt in lite tvätt.. Jag är ju trots allt på bättre humör idag :D


PUSS

Hej

2010-04-17 - 11:32:35

Fick en härlig sovmorgon idag av min snälle man :) Vaknade vid 11, hehe. Nu är det hans tur att sova en stund och då passar jag och Frejsan på att åka till Tygladan en sväng :) Eller ja, om vi nu kommer iväg någon gång då min dotter vägrar ta på sig sina kläder. Nu gäller det att hålla andan och räkna till tio känner jag..
Trosor är tydligen inget problem att få på sig, hon visade mig nyss att hon tagit på sig 10 stycken..?


Hellu!

2010-04-16 - 20:42:15
Hej på er!

Idag har jag vart ledig, så jag passade på att fixa lite grejer hemma som har blivit liggande på hyllan pågrund av tidsbrist :) Nu har jag precis satt mig i soffan med datorn i knät och skall bara slaaappa en stund tänkte jag.
Njuta av lugnet och tystnaden! Tomas har gått och lagt sig med Frejsan, så honom lär jag få väcka om ett tag.

Helgen är full som vanligt, imorgon måste jag börja gräva ner markplattor ute som kaninburen skall stå på och även greja med lite annat ute. På kvällen är det tvätt som gäller. På söndag skall och och mamma åka till Rökila och köpa blommor. Till min mormor och morfars grav bland annat.. Någon av dagarna måste vi röja i klädkammaren också, det kommer folk hit på tisdag som skall kolla på några jäkla rör där inne och då kan det ju vara trevligt om man kunde öppna dörren utan att allt innehåll ramlar ut..

OCH VET NI VAAD JAG HITTA IDAAG?

Vitsippor :) Lyckan är gjord!

Men sköj höörru!

2010-04-14 - 22:52:02

Efter att ha grinat halva natten är det nu bättre. Jag är en jävla mes, tyvärr. Stor i orden, men liten på jorden stämmer nog in på mig.

Mitt älskade hjärta, Sara, piggar alltid upp mig :) Tur att hon finns. Tyvärr berättade hon en mycket sorlig sak också. (Jag förstår att det tog emot att berätta, du vet ju hur mycket Bettan betyder för mig..) 
Vår älskade,pålitliga gamla Bettan har förmodligen kört sin sista mil.. :( Bettan var på besiktning idag och gick.. ehh, inte igenom.
SÅ NU SKALL DEM TYDLIGEN ÖVERGE HENNE och köpa en NY bil?? Vad är det för sätt?
Ja, jag kommer iallafall alltid att minnas gamla Bettan med tonade rutor och järnkorsdekaler på fönstrena.
Min och Saras rock'n roll bil.
:)
 
Lillskruttan vart superglad när jag kom och hämtade henne på dagis och det var jag med, för vad jag har längtat efter henne idag! Mitt hjärta! Efter dagis var vi ute en stund, Frejsan lekte i sandlådan och jag rensa bort ogräs och annan skit.. både i tankar och rabatter :) Å, jag är så jävla trött på att vara så jäävla dum och blåögd. Någon som vet hur man botar det? Fast ja, blå ögon har jag ju, kanske inte mycket man kan göra åt det? :) Hm, kanske skall pröva färgade linser?

Nä, nu skall jag hoppa i säng, skall upp och jobba imorrn!




...

2010-04-14 - 01:10:27
Just nu är det kaos.

Måndag morgon

2010-04-12 - 08:21:41
Godmorgon!

Jag vaknade halv 8 och då sov Frejsan fortfarande, så det var bara upp snabbt som attan och väcka henne så hon inte kom försent till dagis. Hon var så cool när hon gick, sina rosa solglasögon på och hårspänne i håret :)

Frukost!

Hello cupcakes!

2010-04-11 - 23:13:20

Jäkla härlig dag vi har haft va? Skall jag vara ärlig blev det inte mycket grejande i trädgården. Jag har avfettat, schamponerat, polerat och vaxat vår bil. Hon blev så fin så, vår pärla :) Vi hämtade en spade hos morsan och farsan. Sen åkte vi till Trollhättan där vi hämtade markplattor hos Tomas syster. Sen efter det åkte vi hem till Farmor Kajsa och åt pizza :) I veckan tänkte vi gräva ner plattorna och ställa kaninburen på. Den står på träben och i och med att det är väldigt blött i gräsmattan har den sjunkt ner.

Veckan som kommer gör Tomas eftermiddag. Jag är ledig ganska mycket, så jag tänkte ta någon MammaFreja-dag, då jag och Frejsan hittar på något skoj, åka och bada kanske?
Imorgon jobbar jag hemifrån. Skall ringa några telefonsamtal och så, kanske åker in en sväng till jobbet på förmiddagen. Så jag tänkte pula lite i trädgården imorrn istället, om vädret tillåter såklart!

Godnatt på er

Tävling hos Lily!

2010-04-11 - 22:34:37


Den grymma tävlingen hittar du HÄR och jag är givetvis med och tävlar!

Vackert väder = UT

2010-04-11 - 10:54:38

Hej och Godmorgon på er, eller God förmiddag får jag nog säga med tanke på vad klockan är.
Idag skiner solen så strax skall jag ut och greja i trädgården hade jag tänkt mig. Jag skall se om jag skall börja sätta lite fröer och sånt..
Jag hade också tänkt att rensa lite av Frejas leksaker som hon har utomhus, men vi får se hur det går när hon är med, det blir lätt lite känsligt då :)

Hoppas ni får en härlig dag!

Lördag idag då!

2010-04-10 - 18:52:41

Härligt med helg, eller hur? Och ännu härligare är det att våren är verkligen här!
Idag bytte vi till sommardäck på bilen, skönt att få det gjort! Vi åt även lite middag hos mamma och pappa.
Påvägen hem stack vi in på Hemmakväll och hyrde en film, Bröllopsfotografen, som vi skall kika på efter att Frejsan somnat.

Imorgon tänkte jag greja ute i trädgården men jag får även ta ett röj inomhus känner jag. Det blir inte mycket gjort på veckodagarna, jag kommer hem sent och då är det annat som behöver fixas och donas med innan kvällen.

Det får vara dagens update. Vi får se om jag bloggar mer lite senare!

Ta hand om er!

HJÄLP MIG VINNA :)

2010-04-09 - 20:35:09
Jag har blivit utvald till möjligheten att vinna ett valfritt smycke från Aldora hos Placebohoe.

RÖSTA PÅ MIG, Bidrag nummer 4 så får ni allihopa en STOR PUSS! :)

Rösta här:

http://placebohoe.blogg.se/2010/april/tavlingen-ar-igang-vinn-ett-valfritt-smyck.html

Bidrag nummer 4.



PUSS PUSS

Torsdag

2010-04-08 - 22:26:11

Hej på er!

Vad denna vecka har gått fort! Trodde det var onsdag idag!
Jag och Tomas har kikat på Lyxfällan som gick nyss på 3an och nu gick han precis ut med Snuckis på sin kvällspromenad.
Kom hem från jobbet vid 17-tiden och plockade upp Tomas och Freja för att åka och veckohandla. Sen var det raka vägen hem och käka kvällsmat och kvällsbad.
Jag var förresten SÅÅ nära att köpa en chokladbit i affären förut. Jag var riktigt jäkla skithungrig och naturligtvis som vanligt har dem bunkrat upp med allt gott vid kassorna, så man verkligen skall lockas att köpa skiten. Men jag stod emot suget! Snacka om att jag är stolt över mig själv. Jag har varit en riktig "godisoman" i flera års tid. Godis, bullar och kakor.

Nej, nu tror jag bestämt att sängen ropar på mig. En snabb sväng in i duschen först bara..

Lilla Lova!

2010-04-08 - 22:15:08
http://www.barncancerfonden.se/4586

TRÖTT

2010-04-08 - 08:55:45

Idag är jag verkligen trött. Hela kroppen känns tung och mör. Jag sitter och äter lite frukost innan jag åker till jobbet. Frejsan är redan på dagis, det var kul att gå dit idag tyckte hon. Jag kom på att jag glömde ta med en mössa, så jag får åka dit med en innan jobbet.


Frejsan har på sig topp med volangärm från ASDA, England och leggings från Kappahl

Båtar

2010-04-07 - 21:47:19
Hej på er!

Imorse körde jag Frejsan till mamma innan jobbet. Hon fick stanna hemma från dagis idag också. Hos mormor och morfar har det varit fullt ös. Hennes kusiner Wille och Sebastian har varit där också och de har snickrat egna båtar och sedan haft båttävling tillsammans med morfar :)

Jag jobbade till 17.30. Pappa hade redan kört hem Freja för Tomas slutade vid 15 så när jag kom hem möttes jag av en väldigt glad skrutta! Imorgon blir det dagis för hennes del, det märks att hon varit hemma ett tag nu, mycket spring i de små benen!

Jag skall strax gå och lägga mig, är jättetrött!

Godnatt!

Vårt drömhus!

2010-04-06 - 11:04:30
Jag och Frejsan kikade på Astrids Lindgrens "Madicken" imorse. Det är verkligen världens bästa filmer och jag älskar verkligen Madicken och hennes familjs hus. Precis så vill jag bo! Ett stort, rött sekelskiftshus med spröjsade fönster, såptvättade trägolv, glasveranda full med Mårbacka pelargoner och en stor uppvuxen trädgård med massa "mormors" blommor, fruktträd och en grusväg fram till huset. Det är min stora dröm!

 Madickens hus på Junibacken, Astrid Lindgrens värld!

Apropå Astrid Lindgrens värld så tänkte jag prata med Tomas ikväll om att vi kanske skulle ta oss en tur dit istället för någon djurpark i sommar, jag tror Freja hade uppskattat det! Jag har varit där med min mamma och pappa när jag var liten och jag minns att det var jätteroligt! Jag var visserligen några år äldre än Freja men jag tror inte att det spelar någon roll. Vi har läst och tittat mycket på Astrid Lindgrens böcker och filmer så hon har stenkoll på läget :) De erbjuder bra familjepaket där man kan bo i självhushållsstuga bland annat. Ja, vi får se.

Jag börjar inte jobba förren klockan 15 idag så jag och Frejsan har hela dagen på oss att mysa. Hon är hemma från dagis idag eftersom hon är fortfarande hostig och snuvig. Skönt för henne att vara hemma och vila upp sig ordentligt! Nu skall vi sätta oss och pyssla lite med mina scrapbooking saker, det gillar Freja verkligen! Hon älskar att klistra och klippa.

Hoppas ni får en härlig dag med  nära och kära runtomkring er!

Ta hand om varandra!

Sommarplanering!

2010-04-06 - 00:04:42
Jag är en riktig "planeringsmänniska". Älskar att planera, kolla upp alternativ, fixa och dona. Vi har börjat planera vår semester. Än så länge har vi kommit fram till att:

Vi skall åka till Liseberg
Vi skall åka på weekend till Danmark och bo på hotell. Där skall vi gå på Legoland, besöka lejonparken Givskud Zoo (safari där man kör "inne i parken") och givetvis Lalandia, Danmarks badparadis!

Fakta om hotellet:
Familjesemester nära LEGOLAND®
6 dagar på Pejsegården i Brædstrup i Danmark
Familjevänliga och 4-stjärniga Hotel Pejsegården ligger i Brædstrup, mellan städerna Silkeborg (20 km) och Horsens (20 km). Utflyktstips: Lejonparken Givskud Zoo i Give (33 km), Lalandia i Billund och LEGOLAND® i Billund (53 km till båda). På hotellet finns bl.a. inomhuspool, bowling och lekplats. Till storstaden Århus är det 45 km.
Typ av vistelse
6 Dagar Sommarsemester
Typ av rum
dubbelrum
Du får:
  • 5 övernattningar med frukostbuffé
  • Välkomstdrink: 1 glas cava/läskedryck
  • Gratis glass vid köp av middag i restaurangen
  • Gratis bowling varje dag kl. 17.00
  • Fri tillgång till swimmingpool
  • Gratis internetcafé för barn
  • Gratis parkering
  • 53 km till LEGOLAND®
Pejsegården
 
Hotellet erbjuder restaurang, westernbaren "Texas Town", nattklubb, rum med öppen spis, biljard, dart, bowling, innergård/trädgård/terrass, lekplats, bastu, solarium, inomhuspool och gratis parkeringsplats.
Alla rum har dusch, wc, telefon, tv och terrass.



Vi har ännu inte riktigt bestämt oss för om vi skall åka till Borås Djurpark i år igen eller om vi åker till någon annan djurpark inom Sverige. Kolmården hade varit kul men även Nordens Ark som ligger lite närmare.

Någon mer än jag som verkligen längtar efter sommar och sol?
Vad skall har ni andra för planer för sommaren 2010?

Livet är härligt!

2010-04-05 - 23:52:15

Jag gillar att:

ligga i sängen och prata, skratta och busa långt in på småtimmarna, trots att man skall upp tidigt nästa dag
åka på spontana "mamma&Freja" utflykter
sitta i solen och läsa
höra vågorna vid havet
drömma sig bort och fantisera om hur livet skulle se ut om man vann 250 miljoner
planera vårt kommande hus
lyssna på musik och dansa
läsa sagor för Freja
gå på stranden och leta snäckor




Tävling hos Lily!

2010-04-05 - 20:50:51


Jag är med och tävlar hos Lily om ett par snygga Converse från Junkyard!
AWESOME!

Med doft av 50-talet!

2010-04-05 - 18:29:25

Jag fick lite inspiration från Anna-Stina som berättar att KappAhls begränsade kollektion Vintage Stories släpps den 9 April! Här är mina favoriter, både till mig själv och till Frejsan!

Måndag, nästan en ny vecka

2010-04-05 - 08:29:32



Hej och godmorgon på er!
Hoppas ni sovit gott och vaknat utvilade för en ny vecka!

Idag är det regnrusk ute, men inte mig emot. Nu är nästan all snö borta, bara några fläckar här och där och GUD vad skönt att slippa den eländiga snön! :) Fast det har allt varit en underbar vinter med massa pulka och snögubbebyggen!
Tomas ligger fortfarande i sängen och sussar sött. Jag tänkte väcka honom vid niotiden, han får inte sova bort hela dagen tycker jag! Jag hade velat hitta på något idag, åkt och badat eller något. Men lillfrejsan är så otroligt snuvig och hon har en rejäl hosta så det blir inget med det. Men hon verkar vara sugen på att bada, för förut på Rekordbyrån på tv var det en flicka som var i badhuset och då sa Frejsan att hon minsann också ville åka och bada. Vi får se lite längre in i veckan om hon kryar på sig litegrann.

Jag har precis slagit på en maskin tvätt och tänkte faktiskt ta fram dammsugaren en sväng.
Så roligt har jag det, på en sketen måndag :D


P&K


Veckans matlista

2010-04-05 - 00:13:27
Måndag: Spagetti & Köttfärssås


Tisdag: Korvstroganoff med ris och majs


Onsdag: Lättlagade räksoppan med morötter, bröd


Torsdag: Köttbullar med kokt potatis och gräddsås. Broccoli


Fredag: Tacos med tillbehör


Lördag: Flygande Jakob med ris


Söndag: Kokt torsk i äggsås, pressad potatis och ärtor

Godnatt på er!

2010-04-04 - 23:35:13
Jag och Tomas skall alldeles strax lägga oss i sängen och kika på en film innan vi somnar - Saw 6 blir det.
Jag kommer, som vanligt, ligga med kudden över huvudet. Skräckfilm är inte riktigt min grej va. Men imorgon får det faktiskt bli Bröllopsfotografen, det är lite mer mig.

Idag har vi varit hos mamma och pappa och ätit påskmiddag. Mums! Jag har även suttit ute i solen, läst tidningar och bara slappat.

Hoppas er dag har varit lika bra som vår!

Godnatt kram!

Tävlar!

2010-04-04 - 22:01:51

      Jag tävlar på http://placebohoe.blogg.se om smycken från Aldora.se

Vinnaren får valfritt smycke från deras webshop.

Ni kan ju nästan gissa vad jag skulle välja om jag vann?

Klockan hittar du HÄR

Inspiration!

2010-04-04 - 21:40:36

Godmorgon

2010-04-04 - 11:03:16

Nu har jag ganska precis vaknat, gud vad skönt med sovmorgon. Men vi skall alldeles strax åka till Frändefors. Vi saknar vår lillFrejsa! Jag tänkte faktiskt ta ut en solstol hos mamma och bara sätta mig i solen och njuta. Då kanske man får lite färg i ansiktet på köpet? :) Jag tar nog med mig de golvlister som inte är färdigmålade också. Det är bättre med plats hos mamma, lättare att måla då! Ja, det är nog det som dagen består av i det stora hela!

Hoppas ni haft en härlig Påsk med mycket godis och ägg!

Kramar

Oj oj oj

2010-04-04 - 02:45:51
Hej!

Jag kom hem nyss. Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde efter kalaset? Jo! Jag gick ut på krogen. Haha, ja herregud, jag låter säkert som en 40-åring nu, men det är inte min grej längre. Dock träffade jag en väldigt vis (och jääävligt snygg) gammal vän som sa till mig att "det blir vad man gör det till" och hon har så rätt så! ;)

Nu skall jag hoppa i pjyamasen och krypa ner i sängen och jag har en härlig sovmorgon framför mig! Men jag saknar min lilla skrutta väldigt väldigt väldigt mycket.

Imorgon skall vi upp till Frändefors på påskmiddag. Mys! 

Godnatt

Tillbaka

2010-04-03 - 16:37:21
Gud, det var inte det lättaste att köpa en present. Jag skall strax in i duschen och börja göra mig i ordnig för kvällens kalas. Freja, som är sjuk, har åkt till sin mormor och morfar där hon sover över inatt. Lite tråkigt, för hon hade nog gärna följt med. Men hon hade lite lätt feber och en rejäl hosta. Min lilla tjej!
Innan hon åkte gick vi på Påskägg jakt och det var spännande tyckte hon. Lyckan var gjord när hon hittade det.
Godismonster nr 1.



Glad Påsk

2010-04-03 - 09:36:49
Vilket underbart väder vi har idag, på självaste Påskafton! Jag skall inte ha mer roligt än så att jag skall åka och handla alldeles strax. Skall även kika efter en present, vi skall ju iväg på 25-årskalas ikväll!

Jag sydde faktiskt färdigt gardinkappan in till Frejsans rum igår kväll och den blev jättesöt. Är väldigt nöjd och det är Frejsan också! Visar lite bilder senare!

Nu skall jag åka!

April 2, 2010

2010-04-02 - 19:39:06
Regnrusk ute och vi var ute en liten stund förut. Frejsan har hoppat i vattenpölar och lekt med två andra barn på gården en stund.

Jag hämtade mitt paket förut och vingarna är verkligen helt sagolika. Jag älskar dem!
När jag hängt upp dem i sovrummet fick jag sådan lust att greja så jag ställde mig och fortsatte måla de där jädrans listerna. Tomas åkte iväg och hjälpte en kompis att flytta. Då passade jag och Frejsan på att sticka iväg till Tygladan en sväng. Jag köpte tyg som jag skall sy en gardinkappa in till Frejas rum. Jag köpte också ett tyg som jag skall använda till vimplarna jag har börjat med.

Långfredag!

2010-04-02 - 10:46:16
Hej på er!

Igår blev det inget bloggande alls. Jag jobbade fram till sex. Tomas var ledig som tur var, så Frejsan fick en kort dag på dagis. De hade haft kycklingjakt och letat efter små kycklingar och tydligen fick dem godis också, fick jag höra av en mycket nöjd tjej efteråt :)

Idag skall jag åka och hämta ut en paket. Jag vann en auktion på Tradera för ett tag sedan, ett par änglavingar i fjädrar som jag har suktat efter vääldigt länge. Dem är helt underbara!!
 


Jag vet inte riktigt vad vi hittar på resten av dagen. Förhoppningsvis kikar solen fram och då går vi nog ut en sväng. Annars får vi väl sitta inne och lida hela dagen, det är väl trots allt det Långfredagen handlar om? ;)

Här är förresten en bild på min fina Påskärring från igår. Hon tyckte det var jätte kul att klä ut sig och få smink på sig!
RSS 2.0