Rouge noir!

2009-09-30 - 23:20:28
Nu sitter jag här med hårfärg i huvudet. Rouge noir heter färgen. Vi får se hur det blir..

Idag var jag iväg en liten sväng till Överby. Kikade på kläder till Freja. Hon skall ju fotograferas på dagis den 7 oktober. Inne på H&M hittade jag världens sötaste outfit :) Lägger in en bild.. Dock stämmer inte fägerna riktigt på klänningen och rosetterna!


Annars har inte så mycket skett idag. Efter jag hämtat Freja åkte vi upp till Frändefors och hämtade våra vinterdäck till bilen.. Imorrn skall den in till Volvo för att laga lite småsaker, tack gud för att jag har en bror som jobbar på Volvo Brandt :)

Jag har blivit rejält förkyld. Igen. Jag hinner knappt bli frisk från den ena förkylningen innan jag åker på den andre och jag har fruktansvärt ont av förkylningar. Blir helt utslagen, blä.

Nepp, nu får jag ta och skölja ur färgen.

Vila i Frid, älskade vän

2009-09-30 - 11:04:23

Jordens underbaraste häst har gått vidare till Trapplanda.
Där kan du springa fritt på stora härliga ängar och beta frodigt grönt gräs!
Charlie, ditt busfrö, du saknas oss!

Hej

2009-09-29 - 00:01:16
Jag är förkyld, igen. Fy fan.


Jag och Freja var iväg och hjälpte till lite nu på kvällen på Frejas dagis. Rensade i uteförrådet bland annat.
Sen gick vi hem i mörkret, eller ja, jag gick och Freja åkte sparkcykel! Jag kan meddela att jag och T vaknade imorse av att en liten fröken tände taklampan i sovrummet och åkte in på sin älskade sparkcykel!

Jag har ingen ork eller lust att skriva mer just nu. Det har varit en jobbig dag av en anledning.

Söndag

2009-09-27 - 21:56:07
God kväll allesammans! Jag hoppas att er helg har varit bra!

Igår åkte vi till Trollhättan och gick lite inne i stan med både mormor och farmor. Det var Trolldagar. Men, vilken BESVIKELSE! Helt otroligt dött. När man läst annonseringen för Trolldagar trodde man att det skulle vara något stort, men herregud, det var helt tomt. Två små marknadsstånd, några hoppborgar och lite ballonger. Den uppfattningen jag fått av reklamen i TTela var ju lite felaktig. Men, Freja hade skoj och det är det som är räknas:) Hon fick träffa några troll, hoppa i hoppborgarna, åka karusell(den enda som fanns) och framför allt TRÄFFA Svampbob Fyrkant! Dagens höjdpunkt, haha. Vi köpte också en såndär regnhatt(sylvester?) i ett av marknadstånden.



Idag åkte hela familjen till Överby en sväng. Där kikade vi runt litegrann. Vi köpte ett par fleecefodrade överdragsbyxor, nya vinterkängor, två diadem och framförallt.. en SPARKCYKEL till Freja. Behöver jag nämna att det sistnämnda var mest poppis? Gud som hon har tjatat om denna sparkcykel, så idag hade dem ett erbjudande på BR leksaker, så vi slog till :)



Efter Överby åkte vi hem till faster Karin som klippte Freja. Min dotters hår är ju en aning bångstyrigt, jag får inte till någon mittbena på henne och det växer som gräs :) Karin klippte en såndär klassisk flickfrisyr, page till öronen typ, hon är så söt, min lilla Freja!

10 bra saker.

2009-09-26 - 07:22:45
Förresten, jag såg en sak på blogg.se första sida som gav mig inspiration till ett inlägg.

Det var nån bloggare som skrev 10 bra saker om sig själv och utmanade sedan alla som läste bloggen att göra detsamma. Det tyckte jag var en bra idé, för hur ofta rannsakar vi våra positiva sidor? Dem negativa sidorna är mycket lättare att rada upp. Varför?
Det spelar ingen roll vad du skriver som är bra med dig själv. Så länge det är något du själv ser som en positiv egenskap. För det handlar inte om vad andra tycker nu, utan du själv. Att du är duktig på att baka är lika bra som att du lyssnar på andra, för nu gäller det att stärka dig själv som människa.

10 Bra saker med mig själv.

1. Jag står alltid upp för dem som behöver det

2. Jag är en bra vän

3. Jag står för min sak

4. Jag är egensinnig

5. Jag är en bra mamma

6. Jag är en bra talare, kan argumentera för och emot

7. Jag försöker ge alla en chans

8. Jag är duktig på att laga mat

9. Jag tar hand om andra

10. Jag får ofta andra att skratta


Det var inte det lättaste vill jag lova. Men, det känns bra att läsa det, att jag faktiskt tillåter mig själv att se mina positiva sidor. 

Så nu utmanar jag dig som läser detta.
Skriv ner 10 saker som är positiva med dig själv.
Läs sedan igenom och ta det till dig, för du är en underbar människa!

Trolldagar

2009-09-26 - 06:42:14
God morgon, härligt att gå upp klockan sex, va? :)

Nu sitter Freja vid bompa och jag sitter här en stund, innan jag skall sätta igång med frukost. T ligger och sover så sött fortfarande.

Idag blir det Trolldagar. Vi skall hämta upp morsan först och sedan skall vi möta upp T's mamma i Trollhättan. Så både mormor och farmor skall med ut på stan en sväng :) Vi får se om Freja är sugen på att klä ut sig. Hon är mest sugen på att träffa Svamp Bob Fyrkant :)

Nä, nu får jag sätta igång!

Färdighandlat

2009-09-25 - 15:23:36
Imorgon är det Trolldagar i Trollhättan, någon som skall dit?

Vi skall iallafall åka dit och gå runt och kika lite. Jag funderar på att höra med Freja om hon vill klä ut sig till troll? Jag föreslog för T förut att vi alla kunde klä ut oss, men han var inte riiiktigt sugen på det =) Svamp Bob Fyrkant skall visst hålla till i ODEN huset oxå, kan ju vara lite spännande att träffa honom :P

Slutnotan på MAXI hamnade på cirka 1500 spänn, vad gör jag för fel? Shit alltså. Och nu kan jag säga att det inte är luxory food vi pratar om utan falukorv, potatis, nötfärs osv..

Idag blir det fredagsmys. Till middag blir det hemgjorda hamburgare med pommes och ikväll blir det chips och cola :) Jag köpte en ny sorts chips som kommit från OLW, Sourcream and bearnaise, skall bli intressant att testa, haha.

Nu är T iväg och hämtar Freja på dagis. Jag har längtat jätte mycket efter henne, lilla trollfisen.
På måndag skall förresten jag och Freja till dagis på fixarkväll. T gör eftermiddag, så han kan inte följa med tyvärr. Men jag skrev upp att jag och Freja skulle komma och kratta lite sandlådor och sådär. Vi tar även med ett litet lönnträd från mina föräldrar som dem kan plantera någonstans på gården.

Ikväll får vi kanske besök av min svägerska och en av frejas kusiner. Så det blir väl till att plocka lite här hemma innan dess tror jag :)

2009, 25 September

2009-09-25 - 06:58:30
Vad roligt med kommentarerna jag fått på mitt inlägg om min roll som mamma! Jag blev verkligen jätte glad!


Idag är det löning. Jag skall åka till MAXI nu efter att jag lämnat Freja på dagis vid 8-tiden. Lika bra att göra det med det samma, annars är det säkert fullknökat med folk. Jag menar, fredag och lönedag, kan det bli sämre tillfälle att gå i en mataffär? Nja, tror inte det va?
Igår gjorde faktiskt jag och T så att vi gjorde upp en matlista för en vecka framåt. Sedan skrev vi inköpslista. Vi har allt gjort så innan, men nu på senaste har det bara blivit att man ätit det man är sugen på för dagen.  Nu kanske vi kan försöka hålla nere matkostnaden om vi följer vår matlista. Vi har en ganska stor matbudget varje månad. Vi har sagt att den skall ligga på 4500:-/månad. Men, det rinner lätt till säkert 1500:- till.


Igår tog vi en cykeltur in till stan efter vi ätit middag. Vi köpte lite färskt bröd och gott pålägg. Efter det cyklade vi hem, gjorde varm choklad och åt kvällsmat. Så himla mysigt. Vi tog ett bad tillsammans alla tre även igår.

Nu tänkte jag göra mig och Freja i ordning. Jag har frågat Freja om det är något speciellt hon vill att jag skall handla.
- LÖRDAGS GODIS!! Öh, Nej förresten, GLASS! blev svaret, haha.

Förresten, måste ju bara skriva GRATTIS till goa Stina som blev mamma häromdagen!

Pusskram och allt det där.

En gång i månaden..

2009-09-23 - 21:52:59
Jag har fått en kommentar som värmde så mycket i mitt hjärta! Tack Madde för att du är du :)

Jag har mens nu. Gud, det är verkligen inte roligt någonstans. Jag har känningar cirka 1 vecka innan mens, humörsvängningar värre än jag vet inte vad - skitförbannad ena stunden för att i nästa börja gråta när jag ser en tv-reklam, som egentligen inte ens är sorglig. Jag vet inte hur många gånger jag legat och snyftat i sängen och Tomas frågar vad det är och jag bryter ut i hysteriskt gråt -"Duuuu äääälskar inte mig lääääängre, uhuuuhuu snyfft". Jadu, han har det inte lätt den stackaren. Just nu är han iväg och köper godis till mig, för det är ju också något som kommer som ett brev på posten när man fått mens, godissug.
Sådå, då vet ni alla om hur livet ser ut hemma hos hos en gång i månaden dårå..

Idag stekte jag lite pannkakor till middag. Efter det gick hela familjen ut en sväng, gungade lite och gick till kiosken och köpte varsin klubba, :) Sen vart det hem igen, bomba, kvällsmat. Vi tog faktiskt ett bad allesammans också, haha. Det blir ganska tajt i vattnet, men mysigt äre :) Efter bad läste jag två kapitel ur Pippi boken och sen somnade jag och Freja :)

Nu kom mitt godis :P


Mamma.

2009-09-23 - 13:50:41
Jag tänkte skriva ett inlägg, som kommer vara ganska svårt för mig att skriva.
Jag tänkte skriva om min roll som mamma.

Den 16 mars 2007, klockan 19.52 föddes vår dotter Freja. 11 Mars var vi beräknade, men lillskruttan ville inte riktigt komma ut då.

Spädbarnstiden var en jobbig tid för mig. Jag var så trött. Så ledsen.
Jag satt mest och grät. Vågande inte släppa in Freja, för nära. För vad skulle jag göra om hon försvann?
Jag älskade henne redan från den dagen då vi såg pluset på testet. Men, jag var så rädd för att förlora henne, för då överlever jag inte.

Idag är Freja 2½ år gammal. Hon är en underbar liten individ, med dem finaste egenskaper man kan önska. Freja är snäll, vill alla väl, omtänksam, empatisk, snäll mot djur, smart, framåt, snabbtänkt, modig, viljestark, mysig, varmhjärtad, ja listan kan göras lång. Jag är så otroligt stolt över henne. Så stolt att mitt hjärta nästan spricker.

Jag är vad många idag kallar en ung mamma. En ung mamma med så mycket krav på sig själv. Jag har ofta känt mig alltid mindre värd som mamma, bara för att jag var yngre. Min åsikt räknas inte. Jag uppfattade andra föräldrar som mycket bättre än mig själv.
Jag ville ständigt visa omvärlden att jag minsann kan ge mitt barn det bästa, trots att jag är yngre än dem flesta mammorna på Frejas dagis. Frejas rum är fylld till gränsen med alla möjliga leksaker. Hennes garderob är överfylld med kläder. Födelsedagskalas skulle vara helt perfekta, sommarlovet skulle innehålla alla utflykter i dess former. Den snyggaste vagnen, den sötaste bilbarnstolen. Jag slet så jag nästan gick av på mitten för att allt skulle vara perfekt. Jag ville att min dotter skall ha allt. Det skulle inte fattas något. 

Men, det finns något annat, som inte går att mätas i kläder eller leksaker. Och det är min villkorslösa kärlek till min dotter, och i den sitter ingen ålder. Min dotter, som är den vackraste, finaste och mest underbaraste som någonsin har satt sin fot på denna jord. Den riktiga lyckan är att titta på henne. Känna hennes mjuka hand i min. Ligga och läsa Pippi för henne. Klia hennes rygg innan hon somnar. Se henne lyckas. Höra hennes röst när hon ropar efter mig, sin mamma. Jag är hennes mamma. Det finns ingen större lycka i världen än det.

Jag har släppt de flesta kraven jag haft på mig själv och jag vill råda er andra mammor som känner som jag gjorde, att göra det också.

JAG ÄR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!

Silence

2009-09-23 - 11:29:14
Nu har det varit tyst ett tag från min sida, det har varit mycket runt omkring, tiden har inte riktigt räckt till.

Igår var jag hemma hos Sandra. Hon hade gjort god mat, bakad potatis med en romröra till! Efter det blev det godis och chips! Vi tittade på en jätte bra film, Systrar i jeans hette den, gick på femman. Jag trodde först den skulle vara askass, men den var skit bra faktiskt!

Nu sitter jag och väntar på att Hem till Gården skall börja. Förövrigt sker inte mycket alls idag. Längtar tills löning på fredag, då skall jag ut och handla mat. Det är ju, som jag nämt tidigare, det värsta jag vet när kylen gapar tom.

Vi hörs ikväll!

Åh så trött jag ääär

2009-09-20 - 22:43:40
Ärligt talat, jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna!

Idag har Freja vart hos mormor och morfar under dagen. Jag och T har klippt ner en av häckarna vi har och tvättat. Sen åkte vi och hämtade skruttbollen, käka lite middag hos morsan.

Här hemma råder nu lugnet, jag är som sagt tröttare än tröttast av allt rensade och klippande idag så snart blir det sängen vill jag lova.

Selma har förresten bytt namn, numer går hon under namnet Semlan. Det var lika bra då vi hela tiden säger Semla istället för Selma, haha..

Godnatt

ang. debatt kronogården.

2009-09-19 - 20:21:08

Idag har vi varit ute praktiskt taget hela dagen!

Jag har haft ett stor röj i trädgården, imorgon fortsätter det. Jag tänkte klippa ner en häck och pyssla lite.
Efter hela långa dagen ute var det dags för middag. Idag gjorde vi bakad potatis med röra. Gud så gott det är!!
Sen vart det dags för lördagsgodis framför tvn, bad, kvällsmellis och hopp i sängen. :)
Imorgon skall Freja upp till sin mormor och morfar ett par timmar på förmiddagen så att vi kan greja ordentligt här hemma i trädgården.

Jag läste på en bekants blogg angående oroligheterna kring Kronogården, som tidigare pågått under en längre period.
I dagens TTELA kunde man läsa om detta och dem skrev bland annat att det skall upprättas en ny fritidsgård i området.
Detta är ett jätte bra initiativ tycker jag, visa att vi faktiskt bryr oss om kidsen! 

MEN, det är också dags att våga ge dem som förstör, hotar och trakasserar konsekvenser för deras handlande. Man måste tydligt sätta ner foten och visa att det INTE är okej att bränna bilar och hota pensionärer.
Det känns som att de högre uppsatta i  Sverige vore rädda för att bli kallade rasister om det sätts in hårdare konsekvenser och straff för invandrare som beter sig illa. Då är det mycket lättare att se genom fingrarna och låta det slippa förbi. Vi skall alltid vara så jävla mjäkiga och fjäskiga i detta landet. För fasen, sätt ner fotjäveln och säg ifrån!

Nu vill jag också klargöra att det inte är alla invandrare som beter sig på detta viset jag gett exempel på tidigare.
Jag vet många invandrare verkligen gjort något bra av sitt nya liv i Sverige. Ordentliga, hederliga och arbetande människor. Men allt daltande med dem som inte förvaltar sin chans utan istället väljer att kasta iväg den leder till ett oroligt samhälle.

Godmorgon

2009-09-19 - 07:12:02
Jag och Freja gick upp klockan 6. Nu har vi ätit frukost hela familjen!

Första natten med Selma i huset gick bra. Hela bilresan hem igår gick kanon, hon somnade så fort vi startade bilen typ. Väl här hemma har det vart en massa busande och upptäckande. Casper, vår katt sedan innan, är dock måttligt road. Men, han vänjer sig. Det verkar redan bättre än igår.

Nu skall jag gå ut och göra min morgonprocedur. Nämligen;  sätta sig ute, ta en cigg och läsa ttela


Välkommen Selma!

2009-09-18 - 19:21:49
(foto http://www.stuteriapple.se/)
Här har ni det nyaste tillskottet i familjen, Selma.
Selma är en blandning mellan Norsk skogkatt och Svensk huskatt.

Gud har fyllt min kyl.

2009-09-17 - 15:43:06

Gud så skönt, nu är kylen någorlunda fylld igen. Imorse hade vi slut på både mjölk och bröd, så det var bara att ge sig iväg och handla lite.

Passade på att köpa lite dipp och grönsaker som jag skall ha ikväll. För ikväll, ja då SKA Sandra komma förbi, haha. Jag hoppas att det går något bra på TV bara, för vi har tagit bort alla filmkanalerna, känns onödigt att ha 200 kanaler när man oftast bara kikar på 4 av dem. :)

Nu skall jag snart iväg och hämta Freja på dagis. Idag har de vart på utflykt i skogen igen.
Jag och Sandra tog en promenad med vovven förut, jag hade med mig kameran och fotade Sasha lite, skall kika senare ikväll på resultatet tänkte jag!

När jag hämtat Freja tänkte jag roa mig med att skura under diskbänken, det blir ju inte allt för ofta man städar där under känner jag och nu vart det ett tag sedan, så nu passar jag på att röja lite. Skura ur sophinkarna och så.

Vi hörs senare!

Hej

2009-09-16 - 22:30:22

Nej, det blev ingen myskväll denna kväll heller. Besvikelsen är total.
Men imorgon, då jäklar skall vi ha en sjuhelsikes myskväll, hela vardagsrummet skall vara fyllt av godis!



I förmiddags var jag och Sandra ute på en liten snabb promenad med Sasha. Det var ett riktigt kanonväder, strålande solsken och frisk luft. Jag tog cykeln till dagis och hämtade Freja vid 4-tiden. Idag hade det varit teateruppvisning och efter det hade dem grillat korv utomhus. När jag kom var Freja fullt upptagen av att äta plommon från ett av fruktträden på gården =)
Här hemma blev det hemmgjorda vitlöksbiffar med pastaskruvar. Lite tv-tittande och lek. Sen kvällsmat och bad och efter badet vill Freja, som alltid, att jag skall föna håret torrt på henne, min lilla prinsessa :)

Såhär mysigt är det i Frejas rum nu förresten; 



Åh, det är så härligt med hösten. För varje dag som går känner jag hur skönt det är med alla härliga färger ute och det är så himla mysigt när det mörknar ute och man tänder levande ljus. Åh, denna höst skall jag bara njuta och ta vara på!


Freja 2½ år

2009-09-16 - 18:23:04







Min lilla balettdansös!

2½ år idag

Yajks..

2009-09-16 - 11:23:14
Usch, jag är inte på bra humör idag känner jag. Tre cigg har jag kvar och inte ett rött öre, usch..

Trött, glåmig och huvudvärk. Bättre start på dagen finns det inte.

Nej, nu skall jag nog sätta mig i soffan och kika på hem till gården, då blir jag nog på bättre humör!

Vaknar

2009-09-15 - 23:06:51
Jag undrar vad som är på gång nu egentligen? Freja har vaknat 4 gånger sedan hon somnade vid halv 8.
Hon känns inte direkt febrig, så vi får se imorgon hur hon verkar. Lille snuttan.

Jag sitter faktiskt själv här hemma. Det var meningen att Sandra skulle komma, men det kom upp lite andra saker som hon var tvungen att ordna. Så vi får ta vår myskväll imorrn kväll eller på torsdag. Nu sitter jag här och kollar lite foton som jag tagit under sommaren samtidigt som jag halvkikar lite på den nya säsongen av Hells Kitchen på trean. Värsta action ju, slåss och grejer med Ramsey haha.

Tomas slutar sitt skift om en halvtimme, han är väl hemma om 45 minuter ungefär. Jag funderar på om jag skall vara vaken tills han kommer hem eller om jag helt enkelt slänger mig i sängen och stenslocknar? Det är visserligen mycket trevligare att kramas en stund innan :)

Här är lite bilder från lördagen.


Klantarsel!

2009-09-15 - 14:02:32
ÅÅh, jag är en sån jävla klumpröv!!

Jag bytte krukor i sovrummet igår och ställde de som varit där inne på en av barstolarna så länge, så jag skulle kunna ställa in dem i klädkammaren idag. Men vem har helt plötsligt ett arsle större än en ladugårdsvägg? När jag skulle gå förbi stolen stöter jag i den med röven? Krukar far i backen och blir i tusen delar. KUL. 100 spänn åt helvete. Jaja, inte mycket att göra åt det nu.


Jag håller fortfarande på att sortera kläder, går igenom Frejas kläder och ser vad som kan läggas undan, slängas och vad som behöver köpas nytt. Nu är det nästan dags att lägga undan sommarkläderna va? Visst, det är sol ute, men det känns inte riktigt som om Freja kommer behöva shorts mer denna säsongen?

Ikväll kommer Sandra förbi, vi skall ha vår vanliga myskväll, som vi har varje vecka! Men Desperate Housewives saknar vi fortfarande. Jag tror att det var säsongsstart den 6 oktober? Det skall bli spännande att följa de galna hemmafruarna igen :)

Jaha, nu får jag återgå till livet

Svenska Hollywood fruar

2009-09-14 - 21:56:25
My god, de är ju helt underbara! Haha. Det är ju otroligt hur de har lyckats skapa sig ett liv i lyx!
Ni tror väl säkert att jag är helt kokkobello i huvudet nu, jag hör och ser ju själv hur dem håller på, men ärligt, hur lyckas dem? Att bli tagna på allvar alltså. Jag tycker bara dem är heelt gorgeous! All cred till dem! Speciellt Anna Anka, hon har verkligen gjort hemmafru till ett heltidsjobb!

BVC gick, som förväntat, superbra! Freja har växt exakt en decimeter på 1 år, så nu är hon 93 centimeter lång och väger 14.5 kilo! Efter BVC åkte vi hem och stekte pannkakor. :) Nu ligger hon och sussar sött sedan ett par timmar tillbaka. Jag har lite funderingar på om man skulle börja med Lek och plask med henne? Såg att det fanns på Vattenpalatset, är det någon som har vart med på det?

Oh happy Monday!

2009-09-14 - 11:47:40
Måndag igen då. Undrar vad denna vecka har att erbjuda för skoj?

Just nu går jag igenom våra höst/vinter kläder här hemma. Jag tvättar igenom jackor, overaller, mössor, vantar, halsdukar. Kikar lite på Frejas kläder, vad hon växt ur och som behövs köpas nytt och så. Det är nog bra att göra det relativt tidigt innan hösten och vintern slår till på riktigt, annars står man där och skall köpa nytt med allt är utplockat i affärerna! Vi brukar alltid köpa overaller till Freja på Lindex, tycker dem har mest prisvärda där. Eller ja, MEST prisvärda finns ju på Ullared. Det är verkligen dit man skall åka för att köpa barnkläder, ja, kläder överhuvudtaget faktiskt. Bra kvalitét och väldigt bra priser! Vi brukar åka dit i slutet av September just för att köpa upp oss på lite höst och vinter kläder, får se hur det blir med det i år, pengarna skall ju räcka också. Men förhoppningsvis kan man ta sig en tur dit. Det är en bit att åka, och man lägger ut mycket pengar på en och samma gång, men i slutändan tjänar du på det!

Klockan kvart över tre idag skall jag och Freja till BVC på Sirius. Nu var det ju ett tag sedan man var där senast. Det skall bli jätte skoj att se hur lång Freja är! Det är väl mycket fokus på talet denna gång också, vi fick med ett frågeformulär med kallelsen ang. talet och dess utveckling. Men att prata, det har Freja inga som helst problem med vill jag lova :) Det har egentligen aldrig varit några problem med något överhuvudtaget med henne. Hon har alltid varit jätte tidig med det mesta, rulla runt från rygg till mage, sitta, krypa, gå, prata, cykla. Inte för att det egentligen spelar stor roll, men dem som känner mig vet att jag hade inbillat mig allt mellan himmel och jord om vad som skulle kunnat vara för "fel". För sådan är jag, världens mest inbillningssjuka morsa. Jätte kul är det, verkligen.. INTE.


Nu tänkte jag sätta mig framför tvn och kika på Hem till gården. Jag passar på att stryka och vika lite tvätt samtidigt!

Kalastajm!

2009-09-13 - 18:51:08

Jaha, då var det snart måndag igen. Det är verkligen helt otroligt hur snabbt helgen faktiskt går.

Igår kväll var jag faktiskt ute en sväng. Det var verkligen längesen. Vi var några stycken som satt på en pizzeria/pub inne i stan och tjöta lite. Jag drack helt ärligt en cider och mådde SKIT nästan direkt, jag kan verkligen inte dricka alkohol överhuvudtaget längre. Men, det är faktiskt mycket härligare att vakna dagen efter utan bakfylleångest och huvudvärk om jag får säga det själv! Jag förstår inte hur folk egentligen orkar dricka sig stenknack hela helgen?

Idag har vi varit på kalas hos min brorsdotter Amanda. Hon fyllde 9 år i torsdags. Där blev det lite gott självplock med bröd, olika ostar och skinkor, grönsaker och världens smarrigaste tårta efter. Efter kalaset åkte vi hem till mamma och pappa en liten sväng. Jag och Tomas gick en liten promenad medan Freja och mormor tvättade lite kläder som blivit smutsiga efter kalaset. 

Nu har Freja satt sig i badet och hon skall snart lägga sig! Imorgon är det ju som sagt måndag och en ny vecka igen!



Tjatja

2009-09-12 - 15:36:34
Hej

Kunde inte blogga på hela dagen igår, datorn mådde inte bra. Men idag verkar den vilja vara med igen =)

Igår var en härlig dag. Jag hämtade Freja tidigt från dagis och sen åkte hela familjen till mamma i Frändefors. Vi åt hemmagjord pizza och kikade på massa kort från när jag var yngre. Det var skoj!

Sen åkte vi till tågstationen i Vänersborg, för Frejas morfar hade vart iväg på möte i Uppsala. Det var jätte kul tyckte Freja att kika på tågen som kom och gick, men roligast var det när morfars tåg kom =) Jag och Tomas bestämde oss för att vi får åka tåg med henne någon gång snart, Freja blev verkligen jätte fascinerad!
När morfar och mormor åkte hem, åkte vi till affärern och köpte mys. Sen blev det Idol med tända ljus och chips med dipp! Igår la sig Freja inte förren nio!! och då somnade hon på 2 röda sekunder, haha.

Idag hade Tomas sovmorgon, så jag och Freja kokade lite havregrynsgröt och åt en rejäl frukost tillsammans. Vid tio-tiden gick vi ut till lekplatsen där Linus och hans mamma Sandra väntade. De leker verkligen jättebra, Linus och Freja! De lekte jage på gräsmattan och sprang fram och tillbaka! Jag hade med kameran, det blev massor av fina kort tagna! Efter 1½ timmes lek och bus var det dags att gå hem och äta lunch. Sedan sov både jag och Freja middag, stenslocknade!

Ikväll skall jag nog hitta på något med Sandra. Det var egentligen meningen att jag skulle åkt på tjejträff i Brålanda, men det blev inställt!


Ha en fortsatt trevlig dag!

Väderprognos.

2009-09-10 - 21:51:25
Halloj på er!

Samma härliga väder, hela dagen idag också! Är det brittsommar på gång kanske?
Vad tråkig jag är som alltid börjar mina inlägg med dagens väder, haha.

Imorse packade jag Frejas rosa fjällräven med lite frukt och en festis, idag skulle de på skogspromenad med Bamsegruppen. Jag tror att skruttan tyckte det var jätte roligt!

Vet ni vad jag har lust med? Att åka till Brighton. Vi var ju där förra sommaren och hälsade på släkten och jag har verkligen, VERKLIGEN fastnat. Brighton är verkligen helt totalt jävla underbart! Otroligt vacker natur och husen är fantastiska! Sedan älskar jag verkligen England och deras shoppingmarkets, tjohooo vad grejer det finns!

Jag kollade förresten på Idol förut och jag blev verkligen helt såld på killen som var sist ut, Kalle? HAN VAR JU GRYM! Han hejjar jag på! Jag är egentligen inte så mycket för Idol, men nu måste jag ju titta! Sen är det ju alltid kul att titta på Laila Bagge, hon har en förmåga att se ut som om hon sitter och skiter när hon lyssnar på dem som provsjunger! Hhhhmmpfh typ. Jaja, anyway, Heja Kalle!

Imorgon skall jag till tandläkaren. Tack så mycket för den härliga tiden ni tilldelat mig, Folktandvården i Vänersborg, 07.40 skall jag vara där. Men det är ju skönt att få en liten checkup på tänderna och jag har ju faktiskt en såndär tandvårdsförsäkring. Jag betalar 45:- i månaden och då får jag regelbunda kallelser med undersökning och förebyggande vård, skräddarsytt tandvårdsprogram, lagningar, kirurgiska behandlingar med mera. Ganska skönt faktiskt! I vanliga fall är det inte det billigaste att gå till tandläkaren, vad går en vanlig undersökning på? Minst sex hundra kronor va? 

Nu skall kaninen ha mat!

God natt och hörs imorgon! 

SOLSKEN!

2009-09-09 - 22:34:42
Hej på er sötnosar!

Vilket underbart väder det har varit idag! Strålande solsken och över 20 grader. Man är ju dum om man inte tar till vara på dessa dagar.

Idag har jag haft tjej-dejt. Jag var hemma hos Sandra en sväng och fikade med Amelie och Linda, som också var där. Vi satt ute på Sandras baksida och njöt av vädret och åt drömtårta, haha. Detta med att försöka dra ner på socker går inte direkt jätte bra, om man säger så. Men gött äre!

Efter att jag vart hos Sandra körde jag Amelie till bussen. Sen åkte jag hem och gick bort till lekparken, för där var ju mina 2 hjärtan! Freja blev överlycklig när hon såg mig, hon ropade "MAAMMAAA" och sprang och slängde sig i mina armar och gav mig en stor puss på munnen! Behöver jag säga att mitt hjärta nästintill sprack av lycka? =) Wiggo och hans pappa kom förbi och då passade jag på att gå hem och börja med middagen, idag blev det Pasta Carbonara. Jättegott!

Efter middagen åkte vi och hälsade på Frejas goa farmor i Trollhättan, sen blev klockan mycket och då fick vi åka hem, bada och slänga oss i sängen! Freja ville att jag skulle klia henne på ryggen innan hon somnade!

Nu skall jag ta en cigg och sedan blir det sängen!

Godnatt!

Hos Sandra. Kort update.

2009-09-08 - 23:05:38
Nu sitter jag här hos Sandra. Hennes kusin Malin var här en sväng också! Vi har käkat lite chips och dipp och kikade på Idol. Det var kul, finns så mycket roligt folk där ute!

Hej

Uppvisning av Sixten

2009-09-08 - 13:28:19
Hej!

I förmiddags befanns det sig 10 2½åringar på vår baksida! Frejas dagis var här och kollade på vår lejonhuvade dvärgkanin, Sixten.
Det var jätte kul, barnen fick se hur han bodde, gå med honom i koppel lite och gav honom lite morötter och äppleklyftor! Efter det blev det fika med kex och saft! Sen lekte barnen lite på baksidan och efter nästan en timme var det dags att gå tillbaka till förskolan och äta lunch!
Jag tycker det är toppen att fröknar kommer med förslag på lite annorlunda aktiviteter de kan hitta på med barnen och detta var ju verkligen något barnen tyckte var skoj och jag med för den delen :)

Jag tycker det är viktigt att visa sig engagerad som föräldrer. Att man ställer upp med det man kan, exempelvis på "fixardagar", när man kan komma och hjälpa till att röjja upp och snygga till på dagis gården. Jag tycker det är jätteroligt att komma på "vernisage" på dagis, då barnen får visa föräldrarna allt de målat och skapat och samtidigt bygger man en relation till de andra föräldrarna som har sina barn på samma ställe. Istället för att bara hejja snabbt på varandra i kapprummet när man lämnar och hämtar får man faktiskt ett namn på de andra barnens föräldrar och en uppfattning om vad det är för människor som bor runt omkring.

Då var det dags att hänga ut lite tvätt.

Hörs ikväll!

Små huvudfotingar!

2009-09-07 - 14:52:10
Åh, mitt mamma hjärta kan spricka närsomhelst av stolthet! Min dotter har börjat måla huvudfotningar! Ni vet, sånna där gubbar med stort huvud, ben och armar? Gud, hon har blivit så STOR! Haha, hjärtat!
När jag lämnade henne på dagis imorse fick hon beröm av dagisfröken också, inte första gången heller :) Min lilla snutta! Dagisfröken frågade också om Frejas avdelning skulle få komma hit till oss någon dag och kika på Frejas kanin! Det skall bli jätte kul och Freja kommer tycka det är SÅ roligt att få visa upp sin lille Sixten!

Idag fick jag åka och hämta Tomas från jobbet. Han har sjukskrivit sig resten av dagen då han blivit sjuk han också, stackaren!

Jag skall snart ställa mig och skala potatis. Idag blir det ugnsbakad falukorv med lök, tomat och äpple med potatis mos :)

Fotsmörj!

2009-09-06 - 22:50:26
Tuddeloo alla glada!

Jag har precis tagit ett varmt härligt bad och även fixat fötterna. Så nu är man insmörjd och luktar gott! Det skall bli såå härligt att krypa ner i en nybäddad säng. Gott gott.

Idag tänkte jag från början vara hemma med Freja, eftersom Tomas var ute i skogen och lekte av sig. Men det slutade med att vi åkte till morsan och farsan. Det var ju otroligt skönt väder idag, så vi passade på att vara ute och få en massa frisk luft! Min syster och hennes pojk var där och även min brorson. Min syster pratade om att jag, hon och mamma skulle åka till Bokenäs på spa. Det hade varit superkul! Inte ofta man hittar på saker tillsammans. Är det någon som har varit där?

Imorgon har jag ett möte inbokat vid ett-tiden, annars ser det ut att bli en lugn dag. Skulle kanske passa på, om det blir fint väder, att påta lite i trädgården. Rensa och röjja lite innan hösten/vintern?

Godnatt!

Hundar och snoriga karlar..

2009-09-06 - 07:22:47
Godmorgon! =)

Hoppas ni har fått en god natts sömn allesammans. Jag själv har legat och knöts med en hund och en snuvig karl.
Jag vet faktiskt inte vem utav dem som har snarkat högst inatt, det blir nog 1-1.
Sen på morgonkvisten kom även en liten rompefisa in och la sig. Så något vidare skönt har jag faktiskt inte sovit inatt. Jag var precis ute på en morgonrunda med Sasha och nu kokar jag mannagrynsgröt som vi skall ha till frukost idag. Tomas ligger fortfarande och sover så sött, han ville ha sovmorgon tills klockan nio.

Tomas skall ju som sagt spela airsoft idag, så jag och Freja blir ensamma ett par timmar. Jag har ingen aning om vad vi skulle kunna tänkas hitta på. Det ser ut att bli bättre väder idag än igår iallafall, så vi går nog ut en sväng och får lite frisk luft! Vi tar oss kanske en tur till lekplatsen eller ger oss ut på en cykeltur.

Nu skall jag bre lite smörgåsar och sen blir det dags för frukost!

Hoppas att alla får en fin dag!



Tjolahopp!

2009-09-05 - 23:07:37
Hej!

Hoppas allt är bra med er, denna härliga lördags kväll :)


Dagens väder har varit under all kritik, MEN, jag måste faktiskt tillägga att det faktiskt har varit ganska skönt att bara vara inne och mysa hela dagen. Det är praktiskt taget det enda vi gjort idag, förutom att vika och stryka en massa tvätt, men ibland behövs lata dagar också!

Jag har varit helt sjukt trött hela dan. Jag fick först en sovmorgon till klockan 10. Sen somnade jag igen vid 14-tiden och sedan vid 18-tiden, jag hade kunnat sova hela dagen känns det som. Det beror nog på att jag fortfarande är rejält förkyld. Jag undrar när det skall släppa? Får lite creepy feelings om Svininfluensan..? Peppar, peppar ta i trä..

Nu är vi hundvakter. Min bästa kompis Sandras hund, Sasha, är här. Man kan egentligen säga att Sasha är min hund också, för jag och hon har en speciell kontakt. Innan jag träffade Tomas, när jag bodde själv, var Sasha mycket hemma hos mig. Då satt vi ofta i soffan och åt popcorn tillsammans, haha :) Det är underbart med hundar, hur de kan vara så otroligt tillgivna och trofasta oss människor. Vi vill också ha hund. Men, det är mycket pengar och tid som skall finnas.

Imorgon skall Tomas ut i skogen och skjuta med pangarn, som Freja säger. Dem är ett gäng som spelar airsoft varje söndag. Det ser lite roligt ut, 10 karlar med full militärutstyrsel, vapen och grejer. Men det är jätte roligt att Tomas gör något han tycker är skoj! Man behöver faktiskt komma iväg ibland och bara ha kul! Jag tror det är jätte viktigt att man som par planerar in egentid. Det är bra att komma ifrån varandra, göra något skoj och längta efter den andre.

Nepp, nu blir det en kissochbajs-runda med vovven, sedan väntar sängen!


...

2009-09-03 - 23:12:22
Ikväll fick jag ett besked som var tungt. Jag önskar av hela mitt hjärta att det inte skulle vara såhär..
**

Är egentligen helt tom i huvudet just nu. Jag känner inte att jag har något direkt vettigt att berätta.
Jag och Freja hade en helmysig kväll, vi åt nybakta bullar och låg i hennes säng och kikade på film. Det lilla spöket laban blev det, eller Lilla spöke Ladan som Freja säger =)

Nej jag har faktiskt inte så mycket mer att säga!

Godnatt!

Alltså, det här med en passande rubrik?

2009-09-02 - 22:03:49
Det är verkligen inte min grej, att komma på fyndiga rubriker. Hjärnkontoret står alltid still när man kommer till det.

Igår, vilket väder det var va? Jösses, vi var på kusten och det var över 25 grader och strålande solsken!
Vi var och hälsade på min mammas barndomskamrat. Det var jätte mysigt och Freja var verkligen på strålande humör :) Vi gick till stranden och plockade snäckor och då passade även nakenfisen Freja på att ta ett härligt dopp i saltvattnet!

Idag var Freja på dagis igen och jag har blivit ännu sjukare, har gått med en förkylning ett bra tag och nu så verkar den eskalera. Fan, vad jag hatar förkylningsblåsor på tungan! Kallsvettas som en gris just nu ocksp..
Men, trots min mycket svåra sjukdom har jag idag bakat cirka 50 kanelbullar och lagat en hemmagjord köttfärssoppa! Det är inte illa de, vill jag lova er! ;)

Annars har inte dagen bjudit på mycket mer. Jag känner att det börjar bli dags att röja här hemma, usch. Tvätta och skura golv.. Förhoppningsvis orkar jag det imorgon, eller ja, jag blir så illa tvungen att orka! Det gör sig inte av sig själv nämligen, hehe. Imorgon skall även bilen besiktigas, jätte kul, verkligen. Håller alla tummar och tår jag har för att Bettan skall gå igenom! Meeeen, såvida inte gubbarna på bilprovningen ser mellan fingrarna med sommardäcken lär den ju icke göra detta.

Fasen, jäkla skitväder det vart idag då? Jag trodde att det skulle bli varmt som igår, när jag cyklade med Freja till dagis imorse, men icke. Det har ju åskat och grejer idag, spöregnat och vart sol om vartannat. Det är så tråkigt att sommaren faktiskt är över, det är ju september nu. Men, samtidigt är det ganska skönt att hösten är på ingång. Det är härligt med sköna höstpromenader med alla fina löv som skiftar i alla dess färger.

Nu skall jag ta en bulle och ett glas mjölk, sedan blir det sängen för min del!

Sov gott!
RSS 2.0