Say hello to my little friend - Vicks Vapo...

2010-12-30 - 22:31:39

Say hello to my little friend - Vicks VapoRub. En salva som man gnider in pÃ¥ halsen och bröstet. Man fÃ¥r en hejdundrande “vicks blå“ upplevelse! Så skönt men det är lätt att överdosera. Nu hade jag tänkt ge mig på att försöka sova. Godnatt

God Jul var det ja!

2010-12-30 - 18:01:42

Hej! God Jul och Gott Nytt År på er, allihopa. Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen.
Jag ligger hemma och är rejält sjuk. Fick åka in till Vårdcentralen imorse för att jag inte kunde svälja och där konstaterades det snabbt att jag har åkt på halsfluss. Jag fick en rejäl penicillinkur insatt och jag handlade även upp halva apoteket på diverse preparat som underlättar, nässpray, Kanjang, smärtlindrade halstabletter med mera.

Vår jul har varit underbar. Vi har bara tagit det lugnt, ätit gott och haft det mysigt. Bara lugn och ro, precis som vi vill ha det! Tomten kom och hade med sig en massa fina julklappar till Freja.
Tomten hade även med sig paket till mamma :-) Ett jättefint halsband, med ett silverhjärta med kvarts och ett svart lädersnöre och även ett presentkort på 90 minuters lyxansiktsbehandling! Tror ni jag blev glad eller? :-)

TGIF

2010-12-17 - 15:56:23

Äntligen fredag! Familjen Gould ska mysa med tacos. Vi ska även göra lite julgodis som vi säkerligen kommer tjuvsmaka på ikväll ;-)
Jag mår mycket mycket bättre. Skönt att verkligen fått vila upp sig, för denna förkylning har varit utan dess like kan jag lova er, usch usch.

Freja var så fin idag när hon gick till dagis, dem hade julkalas så hon hade klätt upp sig med min klänning(som jag knöt upp så den passade) och ett fint prinsesshalsband. Man ska vara fin när man går på kalas tycker hon.

Ja e kass! Riktigt kass på att uppdatera! ...

2010-12-16 - 23:37:30

Ja e kass! Riktigt kass på att uppdatera! Min bloggdrottning karriär är nog långt, långt borta ;-) Är fortfarande dålig men kände mig mycket bättre igår så jag åkte och jobba. Kul att man vaknar inatt med feberfrossa. Inte direkt. Nu är jag hemma imorgon också så att jag är fit for fight igen på måndag. God natt!

Fy katten vad förkyld jag har blivit! Har ...

2010-12-13 - 01:26:27

Fy katten vad förkyld jag har blivit! Har haft en bra dag ändå med en rejäl sovmorgon efter en natt utan man och barn. Igårkväll mysde jag ordentligt framför tvn med färska räkor och godis ;-) Idag passade jag på att slå in lite julklappar nä det inte fanns några nyfikna små ögon med :-P Tog även en långpromenad med hunden vi vintersolen! Jag har med andra ord haft en härlig helg som avslutades med en riktig söndagsmiddag för att firacFreja och Tomas hemkomst ;-) smörstekt kycklingfilé med egengjord potatisgratäng och kantarellsås. Nu dags att sova för imorgon är det lussefirande på dagis.

En vit jul

2010-12-12 - 14:10:52

Alla barn vill ha en vit jul. Men visste du att det inte bara handlar om snö i backarna?



Dag 2 - Min första kärlek.

2010-12-11 - 15:06:51
Min första kärlek hette Kristian. Jag var fem år och skulle gifta mig med honom. Han, å andra sidan, var väl kanske inte så noga med att gifta sig. Han och hans tvillingbror bodde inte långt från mig och våra föräldrar kände varandra. Deras storebror och min bror var jämngamla.
Vi lekte varje dag och hade väldigt skoj ihop. Byggde kojor, klättra i träd, cykla och sånt där.
Sen började skolan och då öppnade sig en helt ny värld av killar. Haha, nejdå, jag skojar bara ;-)
Men sen när skolan började så fortsatte vi ju leka men föremålet för kärleken byttes nog.  

Dag 1 - Vem är jag?

2010-12-11 - 14:55:41
Mitt fullständiga namn är Emma Pauline Karlsson Gould. Vilket är väldigt långt och jobbigt.

Jag är glad, framåt och pratglad. Jag är en riktig hemmafis som mycket hellre ligger hemma i soffan med familjen än att åker runt på galej.
Jag låter mycket, pratar och gestikulerar. Syns och hörs har jag alltid gjort. Vare sig jag vill eller inte.
Jag är en mamma som vill ge min dotter fler möjligheter än rosa. Samtidigt vill jag ha en liten prinsessa med hårspänne och fina kläder. Jag är en människa som vill mycket och gärna nu.
Jag är alltid väldigt organiserad och alltid väldigt sparsam med pengar. Nej nu ljög jag.

Jag har stort bekräftelsebehov och vill att alla skall tycka om mig. Gör någon inte det blir jag ledsen och illa till mods. Oavsett vad jag själv tycker om personen i fråga.
Jag brinner lätt för saker och engagerar mig gärna i frågor som ligger mig nära. Jag tycker och tänker mycket.


30 dagar - 30 inlägg (eller nått)

2010-12-11 - 14:33:21
Jag är sjuk och jag är ensam hemma = Jag har min tråkigaste dag ever. Så nu tänkte jag faktiskt köra den här
"30 dagar - 30 inlägg" utmaningen som finns i de flesta bloggarna. Min lista är hederligt stulen från Lady Dahmer.
Eftersom jag aldrig bloggar längre tänkte jag att det är perfekt att köra en sånhär grej och idag kommer det säkert bli fler inlägg (jag är som sagt ensam och sjuk) :-)

Detta är de olika katerogierna:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Jobbat 15-20 idag. Imorgon 10-19.30. Inga ...

2010-12-09 - 07:33:12

Jobbat 15-20 idag. Imorgon 10-19.30. Inga större händelser har skett och nu ligger jag i sängen tätt intill loppsan och lyssnar på hennes andetag <3. På lördag åker hon och hennes pappa till hennes farfar. Resten av Tomas familj ska oxå dit. Men jag jobbar så jag blir ensam lördag - sönd. Hur Ska det här gå, ett dygn utan mina hjärtan?

Åh, jag blir så grymt irriterad! Har sutti...

2010-12-07 - 17:28:23

Åh, jag blir så grymt irriterad! Har suttit med julkorten men inget blir som jag vill. Väldigt väldigt störande. Man kan ju alltid låta någon annan göra iordning dem, men det kostar iaf 200 kr och det känner jag icke för att slänga ut. Suck! Jaja. Imorgon är det dags för jobb igen. Förresten, utvecklingssamtalet på dagis gick givetvis utmärkt. Vår stora tjej är så redig och go. Bara massa beröm. ;-) Nu sitter vi tillsammans i soffan och kikar på disney kanalen tillsammans, myspys!

Tjenixen! Det blev inget julkorts fixande ...

2010-12-07 - 01:00:48

Tjenixen! Det blev inget julkorts fixande ikväll. Jag somnade naturligtvis med Freja och vaknade halv tolv. Nu är jag tillbaka i sängen och säger tack för idag!

Hej

2010-12-06 - 20:33:50
Hjälp! Vart tar tiden vägen? Dagarna bara flyger förbi och snart är det julafton!
För tillfället sitter jag vid datorn och Freja sitter i badet. Lite roligt att lyssna på henne när hon sitter och leker i vattnet.
Vi har vart och storhandlat hon och jag. Jag har varit ledig idag och är även ledig imorgon. Då ska jag och Tomas på utvecklingssamtal med dagis. Spännande!

I söndags var vi och hälsade på Sara, Mattias och lilla Luna en sväng. Snuttpluttan, hon är helt bedårande och på torsdag är hon redan en hel månad! Efter besöket hos dem åkte vi till Frändefors där vi bakade pepparkakor, byggde pepparkakshus och tog foto till årets julkort som jag har tänkt sätta mig med sen och fixa när loppsan sover. Såvida jag inte somnar själv, vilket är en stor risk. Vilken tråkig fru jag är egentligen, somnar ALLTID med Freja och när Tomas kommer och väcker mig, viftar jag bara iväg honom, haha.

I fredags var jag och Freja hemma hos hennes dagiskompis Tilde. Det var jättekul för tjejerna, dem leker så bra tillsammans. Dem är ett gott gäng på dagis faktiskt, riktigt roligt!

Nu hade jag tänkt försökt få den lilla i säng, men det kommer bli svårt, hon somnade nämligen en stund i bilen förut och det räcker för att hon skall vara en duracell kanin i åtminstonde 2 timmar till.


Hej!
RSS 2.0