TÄVLA FÖR SJUTTSINGEN!

2010-05-31 - 22:25:26



Jag tävlar om tre stycken magasinogram från

Tidningstorget.se hos Agnes!

Vårdcentral + muta

2010-05-31 - 21:12:19
Vi fick en tid idag till barnläkaren på Vårdcentralen idag, som tur var. Det visade sig att Freja hade öroninflammation på ena örat. Lill-pluttan då, hon har varken sagt eller visat något att hon skulle haft ont i örat och inte heller när jag har frågat henne. Jaja, nu blev det iallafall en penicillinkur på 5 dagar. Det är inte det lättaste att få i en 3-åring penicillin kan jag meddela där ute som trodde något annat. Vi har därför kommit överens om att är hon duktig och tar medicinen utan bråk i de nu fyra dagarna som är kvar, skall vi åka till leksaksaffären och köpa Music-time mikrofon från BR. Hon har så länge velat ha en mikrofon och hon ÄLSKAR ju att sjunga. Hon såg denna mikrofon med stativ när vi var i leksaksaffären för att tag sedan.
Jag håller alla tummar och tår att det funkar med denna.. eh, ja, muta.
Hon var OTROLIGT duktig på VCT. Det var både streptokockprov och crp-prov och hon skötte sig galant. Lät doktorn lyssna på hjärta och lungor och titta i öronen.
Min lilla tjej!

Nu är jag helt slut och skall ta mig lite mat, sen blir det sängen. Jag mår skit rent ut sagt.

Bad day

2010-05-31 - 11:22:43
Fy fasen vad jag är dålig idag, mår skit. Kan knappt svälja och har ordentligt med feberfrossa! Blö!
Jag har ringt till BVC och de skall ringa upp om en kvart. Freja har nu haft feber i en vecka drygt och hon har fått såndär smultrontunga, vi får se om det är streptokocker eller vad det nu kan vara.. Vi får hoppas att vi får en tid idag.

Nu skall jag börja med lite lunch till Frejsan.

Mors Dag och Nuntorpsdagarna

2010-05-30 - 22:22:36
Jag vill börja med att önska alla mammor där ute ett härligt avslut på vår dag, speciellt till min alldeles egna lilla mamma ♥

Idag firade vi Mors Dag med att packa picknic väskan och åka till Nuntorp med Tant Sara och Mattias. Vi hade en mysig dag och Freja fick bland annat rida och åka "brandbil". Vi tog det lugnt för Freja är fortfarande dålig, ikväll innan hon skulle somna hade hon 39 graders feber. Efter Nuntorp sa mig hejdå till Tant Sara och åkte hem till mormor och morfar. Där bjöds det på bbq-party ;-) Jag hade gjort en tavla till min mamma, Freja ritade en teckning och så plockade vi alldeles nyutslagna syrener!

Jag är också rejält risig, har åkt på samma som Frejsan. Är helt färdig. Jag har feber och min hals ömmar :-(
Det blir till att kurera sig riktigt i ett par dagar. Inget roligt att vara sjuker.






Öde

2010-05-29 - 13:37:17
Det har varit tyst här inne ett tag. Jag har haft fullt upp med min lilla sjukling och efter att hon har somnat på kvällen somnar jag också, av utmattning. Jag är trött hela tiden. Börjar bli sjuk jag med.
Idag skulle vi ha åkt till Värnamo på kalas hos Frejas kusin som fyller 2 år. Men eftersom Freja fortfarande är såpass dålig åkte Tomas utan oss. Jag och Freja har åkt upp till Frändefors istället och blir lite bortskämda här.
Freja ligger ute på verandan och sover lite middag och jag sitter uppkuren i en fåtölj med datorn.
Solen skiner men det blåser ganska kallt så någon solning blir det inte idag känner jag.

Idag är det crusing i Trollhättan. Första gången på många år som jag inte är med och kör. Men jag har ingen lust egentligen. Folk kan inte bete sig ändå utan springer runt och lever fan, kastar flaskor på vägen. repar bilarma och en massa annat dumt. Riktigt tråkigt. 

Jag tror att jag får vila mig en liten stund, sitter och halvsover, får inte sova något om nätterna för att Freja vaknar och hostar. Sov väl 1½ timme inatt.

Gnällnatt

2010-05-27 - 07:36:36
Usch, vilken natt. Det hela började med att Freja vaknade och gick upp vid åtta tiden. Helt klarvaken och hundra procent säker på att det var morgon eftersom det fortfarande var ljust ute. Jag förklarade för henne att hon bara sovit en liten stund och att det inte ens blivit en ny dag. Men hon ville icke sova. Jag kände på henne och hon kändes varm, tog tempen och visst hade hon feber. En alvedon och lite vatten fick det bli.
Vid halv tio gick jag in med henne i hennes rum och läste en bok. Hon somnade, men sov väldigt oroligt, vaknade till flera gånger.

Vid kanske 2-tiden vaknar hon "riktigt" igen och vill INTE sova mera. Skrik och gnäll fram tills hon äntligen ger med sig och lägger sig i vårt rum. Där somnar hon om och sover i 20 minuter när hon sedan vaknar ytterligare en gång. Hon vill ha frukost, vatten. Vill inte sova. Somnar om tillslut och vaknar igen halv sju. MEN GÖTT!! Haha
Jaja, det är inte ofta det blir såhär. Jag är bortskämd med en unge som sover hela nätter i vanliga fall. Men jag är verkligen sjukt trött idag känner jag, det blir nog så när man får en osammanhängande sömnperiod.

Idag är hennes ögon mycket bättre. Men hon har fått en riktigt ful hosta, rosslig och sitter långt ner i bröstet.
Jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag, vädret ser toppen ut men jag vet inte om jag vill dra med henne ut när hon är förkyld? Jag hade velat ta en tur till Emaus ( ni vet, det stället i Uddevalla ), men om hon är dålig så vill jag inte dra runt henne. Onödigt. Jaja, nu har jag iallafall lovat henne att få spela på datorn. Hon har fått ett spel, Kalle Kunskap ( finns att köpa på Willys för två tjugolappar ) och det tycker hon är jätteskoj.

Ha en härlig dag!

Barnlycka.se

2010-05-26 - 23:37:16

Ett tips!

Inne på Barnlycka hittar du fina kläder till din småtting och häftig inredning till barnrum.
Du hittar även böcker, ursöta kråktavlor och en egen kategori för mammor, innehållande allt från amningsolja till snygga smycken. Sidan är ett måste för dig som är på jakt efter doppresent eller varför inte en Mors Dag present?


Just nu pågår en tävling där du har möjlighet att vinna valfria varor för upp till 1500 kr!
Gå in och var med du också.

Klicka HÄR för att komma till sidan.

Trestad Center

2010-05-26 - 20:53:24
Igår var jag och Tomas inne i Trestads Factory Outlet. Det ligger ute på Trestad Center, i det nybyggda ALAB-huset. Det är en märkeskläd-outlet med massa kända märken till dam, herr och barn. Och gissa om jag jublade högt när jag hittade det helt UNDERBARA barnklädmärket How To Kiss A Frog där. Massa fint till kraftigt nedsatt pris. Rekomenderar er att åka dit och kika. I samma hus finns även en ny kedja, 4you-butiken, som är en kombinerad djur, leksak- och partaj affär. Fanns mycket att kolla på även där.
Och vi får ju inte glömma att Lek och Buslandet ligger i samma byggnad! SKOJ :)

SATC 2

2010-05-26 - 17:52:29

Imorgon har Sex and The City 2 stor biopremiär i Sverige. Den första filmen blev ju en riktig succé och det verkar som att tvåan kommer bli minst lika bra. Det kan nog inte bli annat än big success, det är ju trots allt de snyggaste New York brudarna vi pratar om. 
Miley Cyrus gör tydligen ett gästspel och får vi även återse Carries gamla flamma, Aiden, som spelas av John Corbett.

 

Någon mer än jag som är grymt sugen på att gå på bio?

Onsdagar gillar vi!

2010-05-26 - 07:40:22
Visst verkar det som om solen håller i sig? Det är ju strålande solsken ute nu! Men än är det tidigt att ropa hej! Mycket kan hända under dagen.
Freja stannar hemma från dagis idag. Hon vaknade flera gånger i natt och hade ont i ögonen. Jag tänkte åka iväg och köpa lite ögonsalva och nässpray lite senare. Men nu verkar hon inte direkt störas av det. Sitter och käkar äggsmörgås och oboy framför tvn, det får man göra när man är sjuk ;-)

Tomas ligger och sover, han jobbar kväll denna vecka så han kommer inte hem förren tolv-tiden på nätterna.
Jag tycker han är så duktig. Kämpar och sliter på jobbet. Han förtjänar en stor PUSS tycker jag (från mig såklart!)
Den 6 Juni har vi varit gifta i 4 år. Herregud, det går FORT! Känns som det vore igår vi träffades där inne på Micro Bildelar ;-) Där det sa Klick! :) Kärlek vid första ögonkastet finns det? JA, det kan vi vara ett levande exempel på.

Nu tänkte jag ringa dagis och anmäla Freja sjuk och sen göra henne sällskap framför tvn tror jag. 

Hej från mig!

2010-05-25 - 21:59:12
Hello sunshines!
 
Trist väder vi haft idag. Nu tycks det dock klarna upp ute. Förhoppningsvis håller det i sig tills imorgon (och resten av veckan också för den delen)
Helgen är fullspäckad. På lördag ska vi till Värnamo på 2-årskalas för Frejas minsta kusin och på söndag åker vi till Nuntorps dagarna! Däremellan skall vi hinna med att packa lite lådor, kanske köra ett lass till tippen?
Ja, det är mycket som skall hinnas med. Vi har fått klartecken att vi får radhuset helgen den 25 juni. Weii, jag längtar så mycket!

Freja har åkt på en ruggig ögoninflammation. Imorse hade hon ingenting, men när jag hämtade upp henne på dagis såg det inte roligt ut och här hemma har det blivit värre. Det kliar nog ganska mycket, för hon är i och gnuggar sig. Så hon är troligtvis hemma från dagis imorgon. Det smittar ju så.
Vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans. Spelat lite Kalle Kunskap på datorn, ätit middag och bara varit, skruttan och jag!

Å, vet ni vad? Jag, Tomas och Freja har fått dagens ros i dagens TTELA. Det var fröknarna på Frejas avdelning som skickat in! Jag blev alldeles tårögd och pipig som vanligt, när mamma ringde och berättade! Freja går verkligen på världens bästa avdelning!

Nu blir det Cougar town och hårfärgning!

Erbjudande från NELLY.se

2010-05-24 - 18:35:05

Juicy Couture

2010-05-24 - 12:36:46

De flesta känner nog till märket Juciy Couture, främst för deras myspys dräkter. Men visste ni att dem även producerar dofter och kroppsvård? Jag har blivit helt frälst i deras läckra förpackningar. Så söta men samtidigt vrålhäftiga! Me like!



Finns här

Let's twist again!

2010-05-24 - 09:25:38
Godmorgon härliga måndag!

Här har hela familjen tagit en härlig sovmorgon, tillsammans alla tre i vår sång, varm och trångt men mysigt!
Vi ska på utvecklingssamtal på dagis vid tio och sen åker Tomas iväg till jobbet. Frejsan stannar kvar på dagis ett par timmar. Jag måste hem och packa lite lådor. Snart, snart flyttar vi :)

Igår var vi hos mamma och pappa igen, jag och Tomas hjälpte pappa att dra lite ris och småträd som skall eldas upp. Jag passade även på att ligga i en solstol och lapa lite sol :) Fick mig allt lite färg!


Tomas och Freja har rockat lite till Let's twist again, lite gymnastik så här på morgonkvisten :)


Hoppas ni får en bra dag!

 

BILDBOMB

2010-05-22 - 22:42:57
Sommar! Behöver jag säga något mer?
Vi har tillbringat hela dagen i Frändefors, ute givetvis :) Det har varit SÅ underbart väder! Jag bakade bullar och Frejsan åkte grävmaskin med morbror Daniel, haha.
Tomas var först och spelade Airsoft med några vänner men jag hämtade upp honom när de var färdiga med pangandet :D Vi var även iväg till brorsan en sväng och kikade på kattungarna, såå söta!


Idag hade jag faktiskt kameran med mig, vill visa er min mammas härliga pelargonsamling, min mamma är GRYM på blommor!






Helt underbara, eller hur?

Här har ni lite mer bilder från dagen!







Någon som vill ha en liten kattunge? 3 stycken ursöta ullbollar finns hos min bror! Hör av er!

Till mamma och pappa ♥

2010-05-21 - 22:41:32
Igår kväll låg jag och tänkte på en massa saker.
En av sakerna var hur tacksam jag är över min familj. Att jag växt upp i en hel familj, med moral och värderingar. 
Min barndom var en riktig "barnen i Bullerbyn" uppväxt. En riktig idyllisk tillvaro.
Jag bodde med min mamma och pappa ute på landet i ett stort hus. Jag växte upp med att trä smulton på timotej, springa barfota, få nybakta bullar med mjölk cykla till sjön och bada, åka pulka i backen hos mormor, leka med grannbarnen, åka skridskor, klättra i träd, bygga kojor.


Min mamma är världens mest omtänksamma person.
Hon sätter ALLTID alla andra först. Ordnar, fixar, donar.
Min mamma har alltid varit en riktig mamma, en mamma som alltid bakat färskt bröd och bullar, en mamma som lagar riktig ordentlig mat(inga halvfabrikat här inte) en mamma som alltid såg till att det var renbäddat med nystrukna lakan i sängen, en mamma som gjorde varm choklad åt mig när jag inte kunde sova, en mamma som alltid har det städat och fräscht i huset, en mamma som har gröna fingrar som gör grannarna avundsjuka, en mamma som alltid ordnade och grejade för att underlätta för andra. Som pysslade om mig när jag var sjuk, som såg till att jag var hel och ren.

Min mamma har gett mig värderingar. Hon har gett mig den omsorg och kärlek som jag vill ge vidare till min dotter. Min mamma har stått ut med mycket. Jag var ett bråkigt barn som både bet och nyps. Jag var en jobbig tonåring som gjorde revolt och jag är inte ännu en helt självständig vuxen, som har vissa problem.
Trots allt detta, så fanns och FINNS min mamma alltid där.
Min älskade lilla mamma, som har så ont och har så mycket värk i kroppen, men som vägrar ge upp.
Min mamma som jag ärvt min tjurighet, gröna fingrar och mina känsliga nerver från.

Min pappa är min trygghet i livet. Han, som jag kan ringa mitt i natten när livet ibland varit svårt.
Min pappa är stor och stark. Han är händig, sågar ner träd, kör trakor, bygger hus.
Min pappa, som alltid tog med mig ut på äventyr. Vi åkte motorcykel, tältade på öar, fiskade, åkte på loppisar.
Min pappa och jag tog promenader och pratade, pratade om livet. Min pappa skojade och busade, läste sagor.
Pappa lagade fiskbullar på söndagar när mamma sov efter att ha jobbat natten.

Pappa är trygg. Han är alltid där, vad än som har hänt. Min pappa. Som lärde mig att vara tuff, som gav mig skinn på näsan och gav mig viljan till att stå upp för mig själv. Min stora starka pappa, som alltid ställer upp, fixar och försöker. Han som alla ringer när de behöver råd, stöd och praktisk hjälp.
Pappa som peppar, pushar och puttar mig framåt, trots att jag ibland går åt andra hållet. Min pappa som jag ärvt min empati för andra människor och djur från. Som lärt mig något som blivit en av mina främsta egenskaper - Att tala, samtala, diskutera, argumentera.
Min pappa, som såg till att jag hade allt jag ville ha. Som skämde bort mig. Som bar upp mig i sängen när jag somnat i soffan.
Jag har förmodligen gett min pappa många gråa hår, men trots detta har jag inte för en enda sekund någonsin tvivlat på hans kärlek och det vill jag föra vidare till min dotter. Gränslös kärlek.


Jag hade inte varit den jag är idag utan min mamma och pappa. Och min mamma och pappa hade inte varit de dem är utan sina föräldrar. Min mormor, morfar, farmor och farfar.
Mina älskade mor&farföräldrar. Som betyder så mycket för mig. Som bidragit med så mycket viktiga värderingar och kunskap om livet som jag tänker föra vidare. Som arbetat hårt och aldrig klagat. Som kämpat och lyckats.

Tack för allt ni gett och ger! ♥




Torsdag och Fredag

2010-05-21 - 16:30:10
Vi hade verkligen en toppendag igår! Det var öppet hus på Frejsans dagis och vi tog med oss en picnik korg med massa gott. Vi satt ute på gräset och grillade korv och pratade med andra barns föräldrar. Freja visade oss runt bland alla fina teckningar och annat pyssel hon gjort. Jag passade även på att plantera blommor i en kruka vid ingången till Frejas avdelning. En underbar kväll!

Idag har jag jobbat en stund och nu skall jag strax dra igång med dagens middag. Vi ska grilla :)
Freja är iväg med bästisen Wiggo och köper glass i kiosken. Åh, underbara sommar!

Stor kram till er alla!

Sol vind och vatten

2010-05-19 - 22:05:02

VÄRME! Tusan vad skönt! 

Idag har vi varit ute nästintill hela dagen. Frejsan har lekt lite med sin bästis Wiggo. De cyklade till kiosken och köpte glass förut, gullrumpor! Men jag märker att värmen tar på Freja, hon blir väldigt gnällig + att hon nu är inne i VÄRLDENS trots-period. Innan hon skulle sova vädrade jag ut i hennes rum ordentligt, hängde ut lakanen och satte Frejsan i ett svalt bad. Det gillade hon.

När Tomas nattade Freja passade jag på att ta mig en liten åktur. Jag åkte till min fristad här i livet, Frändefors. Det finns ett ödehus i närheten av mina föräldrars gamla hus, dit åkte jag och plockade en massa massa gullvivor. Så skönt, alldeles tyst, bara jag, Snuckis och några rådjur som gick på gärdet. Härligt att rensa tankarna lite, för det är tufft nu. På många sätt och vis..

Nu skall jag och Tomas sätta oss ute en stund innan vi går och lägger oss.

Godnatt!

Solsken!

2010-05-19 - 13:44:46
Hej på er!

Jag har tagit med mig datorn ut och sitter & njuter av värmen! Freja springer runt och leker för fullt.
Freja fick vara hemma idag från dagis. Hon vägrade nämligen sova igår. Strax efter elva slocknade hon, i soffan.
Så hon fick ha en dag att vila upp sig på tyckte jag. Vi har varit iväg och handlat lite mat och kikat lite i affärer med mormor. Nu väntar vi på att pappa skall komma hem från jobbet.

Dags att sola lite :)

Till lilla mamma, med kärlek ♥

2010-05-18 - 09:10:39


Allt kommer från den underbara webshopen Syster Lycklig

Tidig morgon = trött mamma

2010-05-18 - 08:28:16
Jag tror vädergudarna hörde mig igår, för idag är det minsann sommarväder ute, än så länge alltså.
Jag har varit ute en morgonrunda med Snuckis och nu har jag precis ätit lite frukost och tänkte ta mig en dusch för att vakna till lite. Det var nämligen någon som tyckte att vi skulle gå upp halv sex imorse. Då vart man inte pigg vill jag lova :)
Sen hade jag tänkt ta en liten rensning i skåpen här hemma, lite onödigt att ta med sig all skit när man flyttar. Får se om jag går igenom kläder idag, funderar på att skänka dem i en UFF-container eller om man lämnar in dem i någon second hand butik kanske?


Vad händer för er idag?

Inreda

2010-05-17 - 22:16:55

Visningen gick jättebra! Det var framförallt ett par som vi fastnade för.En enorm fördel med detta par var att dem kunde flytta in redan 1/7, men tyvärr ligger inte bollen hos oss. Det återstår att se.

Jag sitter och kikar efter lite inspiration till Frejas nya rum inne på StyleRoom. Vad många duktiga hemmafixare det finns där ute! Det är roligt att "kika in" hos andra och se hur folk har det i sina hem.
Vi var för ett tag sedan iväg och kollade på tapeter och då bestämde vi oss för en jättesöt tapet från Intrades kids kollektion. Pastellrosa med lite större vita prickar. Den tänkte vi använda som fondvägg i skruttans rum.
Vi kikade även på golv och vi har väl nästan bestämt oss för IKEA's vita klickgolv i laminat.

Jag har tänkt mig något liknande detta;

(bild lånad härifrån)

Visst är den fina hissgardinen med moln underbar? Det är Gunilla Axéns klassiska "Moln" som finns i flera olika färger!

Maxi klänning?

2010-05-17 - 13:39:02

Jag tycker det är döläckert med såkallade MAXI klänningar (eller långklänning om du nu föredrar det)
Men frågan är, hur snyggt sitter dem på någon som inte har storlek xxs? Någon som är lite större där ute som använder sig av maxi klänningar eller har provat någon - Hur sitter dem på er? Ser man ut som ett vandrande elefant som trasslat in sig i cirkustältet?



Hiss eller diss för MAXI klänning?

Mixer Ankle Dress SEK 359, Only - NELLY.COMFloral Halter Dress SEK 549, Rare Fashion - NELLY.COM

Lullita Dress SEK 599, Soaked in Luxury - NELLY.COM

test

2010-05-17 - 12:00:49

Ännu en grå måndag!

2010-05-17 - 11:04:25
Nej, nu får bannemej sommaren komma! Jag är trött på molniga och trista dagar, ge mig SOL!

Idag kommer det, som jag nämnde igår, folk hit på visning. Vi hoppas att det finns någon som kan flytta in redan 1 Juli, på så sätt slipper vi dubbelhyra. Vi håller tummarna för detta iallafall! Det hade onekligen varit väldigt skönt att lägga de pengarna på annat.

Lillfisen är på dagis. Vi tog varsin cykel dit imorse, hon är verkligen jätteduktig på att cykla själv och snabbt går det! Det är fart och fläkt i den ungen kan jag lova :) Hon hade haft det bra hos mormor och morfar igår, de hade varit iväg och klappat en liten föling och även ett dräktigt sto som skall föda vilken dag som helst nu!
Frejsan fick även två papperskassar fulla med leksaker av hennes kusin Amanda, vilket som uppskattades väldigt mycket! Tur att man har så goa syskonbarn som jag ♥

Nu tänkte jag ta mig en liten promenix med vovven, sen väntar lite arbete framför datorn!

Hej så länge!

Treårstrots

2010-05-16 - 22:37:13
Alltså, jag blir snart tokig! Freja är inne i en såndär härlig trotsperiod och jag går snart i bitar. VAD man än säger, så görs det tvärtemot. Nej till allt, vill ingenting. Vill inte äta, vill inte kissa, vill inte ta på sig, vill inte sova.
ÅÅH! Vad vill du då unge?? Hade hon fått som hon velat hade hon sprungit runt nakenfis hela dan och käkat glass och kissat på gräsmattan.

Hon är mitt älskade lilla hjärta och jag avgudar henne, men ibland vill man bara stoppa huvudet i sanden ( jorden, gräsmattan, vattenpölen, toaletten, asfalten?) och bara slippa skrik och bråk för bara en liten, liten stund.
Jag får väl ta med mig en pappkasse som jag kan stoppa huvudet i.



Nu skall jag sova. Godnatt!

Mors lilla lathund sa..

2010-05-16 - 15:33:03

Vi skall ha visning på måndag. Det känns lite konstigt att flytta men samtidigt så kommer vi få det mycket bättre och det är huvudsaken! Jag och Tomas plockar för fullt här hemma med jag kände att en liten paus framför datorn var på sin plats! Min mamma kom och hämta Freja imorse. Det är lite roligare för henne att vara där och lättare för oss att städa.
Det är egentligen inte klokt hur mycket saker man samlar på sig genom åren. Jag har ett 40-tal blomkrukor ståendes inne i klädkammaren och alla dessa papper som finns högt och lågt skall vi inte ens prata om.
Det är en stor fördel med att flytta. Att man verkligen rensar ut, både materiellt och själsligt. Härligt!


Freja är väldigt sugen på att flytta. Tror dock att det har mest med att göra att vi lovat en studsmatta att ha i trädgården. Vi får ju lite att fylla upp, 390 kvm tomt är inte helt fel :) Min mamma har drivit upp lite plantor som vi skall sätta och jag har lite funderingar på hur jag skall fixa i trädgården, kul!

Bilder

2010-05-16 - 08:52:21

Funcity!

2010-05-15 - 21:33:59
Hello!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Anledningen till det är att vi har vart iväg på en liten minisemester.
Vi blev nämligen medbjudna till FunCity i Varberg och vem tackar nej till gratis? :) Det var Tomas äldre bror och hans fru som bjöd med oss! Vi hade det jättemysigt, men vår dotter var rent ut sagt ett litet blont monster. Jag har A L D R I G varit med om en trotsigare unge! Jag var gråtfärdig vissa stunder. Så tyvärr blev det så att vi åkte hem en natt tidigare men vi var helt färdiga. Vi hade det iallafall väldigt skoj de stunder Freja var på humör ;)
Vi åkte karuseller, kollade på djur, körde fyrhjuling, var på Cirkus och en massa annat skoj! Vi hade otroligt härligt väder också, sol och värme, kan det bli bättre? Toppen också att vi åkte såpass tidigt på säsongen så det vart inga köer what so ever!

Bilder kommer senare!



Mysigt med regn!

2010-05-12 - 16:41:18
Hela familjen kör en innedag idag :) Vi har precis myst med hemgjord milkshake, popcorn och Alvin&Gänget på tvn. Jag tänkte faktiskt köra igång dagens middag. En väldigt fantasilös middag, korv med bröd eller med makaroner. Lyxigt värre va? :)

Skönt med en mysig dag hemma, bara gå och slappa och inte göra något vettigt alls :)

Hallojsan!

2010-05-12 - 11:22:56

Jag undrar vart solen tog vägen? Imorse när Freja och Tomas cyklade till dagis var det så härligt väder ute men nu är det grått och kallt. Tråkigt! Det är trots allt snart mitten på Maj och då tycker man väl att sommaren borde vara på ingång?

Freja vaknade kvart i tre inatt och ville att jag skulle sova inne hos henne, det var bara att knö ner sig i nittiosängen och försöka somna om. Men det var inga problem för jag somnade på 2 röda!

Nu tänkte jag faktiskt sätta mig och ringa runt lite samtal.. Sen blir det väl till att fixa någon lunch tror jag!

Tävla med GLIMRA FÖRLAG!

2010-05-11 - 11:40:29




Jag måste bara få tipsa er om en tävling som hålls utav GLIMRA FÖRLAG.
Du har chans att vinna ett bokpaket med 5 valfria böcker.

Böckerna är såkallade fyll-i-böcker, du sätter alltså en vacker personlig prägel på dem genom att fylla i sidorna själv. Det finns också fina fotoalbum, perfekt för oss som vill ha våra foton framme istället för at de skall ligga gömda i någon byrålåda.

Dessa böcker och album är så söta och jag hade velat ha varenda en av dem. Men min absoluta favorit är fylla-i-boken "Lilla Hjärtat. Med frågor som "Hur träffades mamma och pappa egentligen?" vinner denna helt bedårande fyll-i-bok överlägset över alla andra varianter av mitt Första år boken som finns på marknaden!

 
Var med och tävla du också hos GLIMRA FÖRLAG!

5 Saker du inte visste om mig?

2010-05-10 - 21:55:15

Tydligen fick jag och Sandra samma snilleblixt till blogginlägg :)


1. Jag lider av tvångstankar. Dock har jag på egen hand lyckats att minska dem.

2. Jag har en grym fobi för "baciller" och bakterier.

3. När jag var 16 år blev jag påkörd av ett tåg. Två brutna ben i armbågen som krävde en operation där man satte in skruvar för att få benen på plats, en bruten ankel, ett blåmärke från ryggen ner till vaden och ett stort sår i pannan blev resultatet. Jag har änglavakt!

4. Jag är fullständigt livrädd för ormar.

5. Jag kan inte somna innan jag har kissat. Oavsett om jag behöver det eller inte :P 

Kort vecka!

2010-05-10 - 11:16:02

Denna vecka blir inte lång. Det blir till att fixa och dona här hemma inför flytten. Idag tänkte vi ta ett tag i Frejsan rum. Rensa bort leksaker som hon inte använder, slänga sådana där tråkiga Mc-Donalds saker som bara ligger och tar plats. Det är tur att hon är på dagis för detta hade aldrig gått att göra om hon var hemma.

Förkylningen känns lite bättre idag men jag är helt slut i kroppen. Jag skulle ju vart på symöte igår, men jag orkade verkligen inte, huvudet var helt tungt och ont i halsen. Sen vill jag ju inte smitta mina goa kolleger heller :)
 
KRAM

Tävlar hos Fattybom!

2010-05-09 - 20:08:36

Vet ni? Jag är med i en tävling hos Fattybom. Där tävlar jag om två lyxiga goodiebags från Nelly.
Gå in och var med ni också!


PUSS

Glass i stora lass

2010-05-09 - 17:24:45
Nu skall hela familjen ta en liten promenad och köpa glass :)

Barnledig natt

2010-05-09 - 11:36:06

Ja, det har vi varit inatt. Frejsan ville sova över hos sin Faster Karin som var här på ett kort besök igår så hon åkte med dem hem. Jaha sa mamma och pappa då.
Vi gjorde kycklingsallad och satt och pratade i soffan i flera timmar. Vi gjorde en ganska kul sak. Vi tog varsitt papper där vi först skrev upp 5 mindre bra saker om varandra och sen skrev vi 5 bra saker och så diskuterade vi våra svar, det var jätte kul och vi fick mer förståelse för varandra, varför man säger på ett sätt eller gör på ett annat. Jag rekommenderar verkligen att göra så! Härligt sätt att rensa luften på! :)
Lite senare tog vi en tur till Madde och Tito och hälsade på. Alltid lika mysigt! De hade lite inflyttningsfest så det var rätt mycket folk, men det är alltid lika mysigt att träffa de två! Vi var inte där så länge och innan vi åkte hem tog vi en liten sväng förbi Tomas arbetskamrat och tjötade lite.

Väl hemma tog vi oss en nattpromenad med vovven. Gud vad roligt vi hade det. Folk trodde säkert vi var jättefulla men vi hade inte druckit en droppe någon av oss! Dock hade jag för lite kläder på mig så idag är jag dunderförkyld. Vilket är så jäkla typiskt för jag skulle på symöte hos min arbetskamrat eftermiddag. Förhoppningsvis piggnar jag till framåt dagen.



 

 

HEJ LÖRDAG

2010-05-08 - 12:18:12
Hej på er! Lördag idag då! Frejsan käkar lördagsgodis för fullt :)
Igår åkte jag med min goa granne Benita till Överby en sväng och kikade på födelsedagspresent till hennes lillebror. Tomas gick till Nicke så barnen fick leka av sig lite medan mammorna gjorde affärerna osäkra ;)
Efter Överby blev det en ordentlig myskväll här hemma med tacos. Sen gjorde jag och Frejsan i ordning i hennes rum med massa levande ljus och så låg vi där inne och läste saga och myste i mörkret. Och jag somnade givetvis då också, haha.

Ikväll skall vi på lite barnvänligt galej hos Madde och Tito. Det ska bli superkul! De har fått det såå fint i deras nya lägenhet! Supermysigt! Vad vi skall göra fram till dess vet jag inte, jag skall köra Jonty till Trollhättan och tillbaka en sväng men sedan är det lugnt tror jag..

Ha en härlig lördag, trots regn och rusk :)

Tävlar i en underbar tävling!

2010-05-07 - 08:00:48


Jag är med i en helt underbar tävling hos LindaMadelen där jag har chans att vinna ett valfritt smycke till ett värde av 500:- hos Adamantus.

Önska mig lycka till (och var med och tävla ni också)

Torsdag

2010-05-06 - 23:02:45
Hej på er sötnosar!

Snart dags för sängen, är riktigt trött!
Vi skulle ju idag börja med att få Frejsan att somna själv. Som det har varit hittills har vi läst saga och sen legat inne hos henne tills hon somnar. Men nu tänkte vi pröva att läsa en saga och sedan gå ut. Detta gick dock inte så bra ikväll då jag stenslocknade där inne :) Men bättre lycka imorgon!

Vi har haft en riktigt mysig dag idag. Jag och Tomas tog en långpromenad tillsammans i förmiddags. Det är så mysigt att gå och prata tillsammans. Hålla handen och bara vara :) Vi hämtade Freja tidigare och gick hem och stekte pannkakor. Efter maten somnade jag och Frejsan i hennes rum, inte så lyckat kanske, men väldigt skönt med en liten powernap! Sen gick vi till lekplatsen och efter det mötte vi upp våra underbara grannar och gick på lekparks safari, haha :)

Imorgon är det FREDAG! Tacos och mys!
Nej nu skall jag sova!!

Visar vart skåpet skall stå.

2010-05-06 - 11:01:58
Hej på er!

Snart är det fredag igen, det är inte klokt vad tiden går fort! Men fredagar är ju aldrig fel :)
Idag blir det nog inte många knop gjorda här hemma. Lite småplock och annat tråkigt jox!
Frejsan är på dagis och leker med sina kompisar, hämtar henne vid tre-tiden idag. Hm, ja det var väl allt jag kunde komma på för stunden. Jo, det var en sak till..

Jävlas inte med mig, inte ens litegrann. Tro inte att du står över mig och att du kan trycka ner mig. Det är lätt att vara stor i orden, men oftast är man väldigt liten på jorden. Det är lätt att gömma sig bakom en data skärm, men i det verkliga livet finns det inga skyddsmurar. Tänk på det.
PUSS

Tävlar hos Chicmommy!

2010-05-05 - 20:11:07


Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av
600 :- med fri frakt från
Canvastavlan.se hos Chicmommy - var med och tävla du också!




Åh, JAG VILL JAG VILL JAG VILL! Perfekt för mig som skall ta Frejsan till en riktig fotostudio och få ett riktigt fint kort som canvas! :)

Golv och rabattcheck

2010-05-05 - 18:06:35

Vilken dag! Tomas operation blev uppskjuten till idag(vi skulle ju åkt igår egentligen). Stressade som fasen lämnade vi Frejsan hos farmor och körde E6an till Mölndal. Jag blir pipig som vanligt när jag ser mitt stora hjärta i sjukhus skjorta och dropp. Själva ingreppet tog högst 5 minuter, så han kom tillbaka snabbt igen :) Sen när Tomas piggnat till och fått lite kaffe i sig åkte vi till Ikea och kikade på golv. Vi har väl så gott som bestämt oss för vilka golv vi gillar :) Det kommer bli så tjusigt så :D Jag älskar att planera och fixa å dona!

Nu håller vi på fixa lite här hemma, jag ska dammsuga, i vanlig ordning och Tomas står med disken. Freja ligger i soffan och kikar på Bompa. Det är dags för kvällsmat om en stund.

Ikväll kommer Jonty förmodligen hit en sväng, jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det ger sig, han och Tomas går nog bort till huset och kikar en sväng :) 

Åh, jag har ju glömt att berätta. När jag var med Sara på barnvagnsturné för ett tag sedan gick vi in i en affär i Uddevalla som heter Kära Barn. Där fanns det en massa söta kläder och barnvagnar bland annat. Ja, där iallafall pågick en tävling där första pris var en gratis barn fotografering hos en fotograf som heter Kristin Wiktorsson som har studio i Uddevalla. Well, anyway, häromdagen fick jag hem ett handskrivet kuvert och vad ligger där i? Jo, en värdecheck på 50% i rabatt på en fotografering, jag vann alltså andra pris :) Blev superglad! Jag vill verkligen ha ett par riktigt fina kort på Frejsan som vi skall förstora upp och sätta in i fina ramar. 

Dammsugning och kvällsmat next

 

Blädag!

2010-05-04 - 21:18:38
Idag har jag varit på riktigt uruselt humör. Allt har bara vart blä och trist. Är trött och hängig och ska snart gå och lägga mig tänkte jag.

Jag är bara så jäkla trött på människor och deras falska sätt. Jag vill egentligen bara.. åh, jag vet inte..
Ibland undrar jag om karma någon gång kommer och biter folk som förtjänar det i arslet?  
Jag är ledsen och besviken men inte förvånad. När skall jag sluta vara så blåögd? Ja, säg det.

Godnatt!

Tävlar

2010-05-04 - 17:31:13



Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 450 kronor hos Lillfinger.com.
Hos Lillfinger hittar du fina personliga smycken. Var med o tävla HÄR du med!

Tävlar hos KnoddenOJag

2010-05-03 - 13:53:30





Jag tävlar hos
knoddenojag om en barn goodiebag i samarbete med:

http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!

Skräp

2010-05-03 - 11:29:02
Det känns som om vi behöver hyra en container och slänga all skit som vi har innan flytten. Frågan är om det hade räckt med en? ;)
Idag är det tänk att jag skall städa undan lite. Har inte kommit så långt ännu, men ska väl ta mig en tur med dammsugaren snart. På torsdag kommer vår fastighetsskötare och gör en förbesiktning på lägenheten, då är det väl alltid trevligt med någorlunda ordning.

Imorgon åker jag och Tomas till Göteborg. Det blir en trevlig visit då vi skall till Mölndal Sjukhus där Tomas skall ta ur stygnen i sitt ena öga som suttit i 1½ år. Dock tar vi kanske svängen in till IKEA Bäckebol påvägen hem då jag skall kika på ett golv som de har.

Ha en trevlig dag snyggingar!

Kul-helg!

2010-05-02 - 07:21:06
Oj, igår skrattade jag så mycket att mina käkar gör ont idag! Sexpartyt blev en succé, mysiga tjejer och en massa skratt. Jag kom inte hem alltför sent, gick vid 23-tiden. Tomas trodde jag hade druckit, men det var bara fniss och flumm som satt kvar från partyt, haha. När jag kom hem stupade jag i säng typ.

I fredags var jag i Vargön hos Martine. Massa, massa tjejer, lekar och annat skoj! Det var skoj att se hur de hade det i huset och det var också roligt att träffa lite gamla vänner och bekanta som jag inte pratat med på år och dar! Det blev inte sent då heller, halv tolv tiden. Men det räcker för mig, jag är ju gammal och gaggig nu.

Idag skall jag träffa Tanja, det är nästan det jag sett fram emot mest med denna helg. Jag ska åka till henne i Vargön och vi tänkte ta en promenad med hundarna! Det ser ut att bli fint väder också!


RSS 2.0