nattinattnatt

2010-09-27 - 23:18:02
Nu tror jag att det har gått upp ett ljus för mig hur man mobilbloggar, men det återstår att se :-) Jag ligger i sängen, lyssnar på stormen utaanför och njuter av lugnet. Har en liten Loppa intill mig som sover så gott. Imorgon kör jag öppning och egentligen borde jag väl sova vid det här laget men det finns en hund här hemma som tyligen försöker ta OS-guld i att vara jobbig. Piper, gnäller och suckar om vartannat! Fast nu är ddet allt bra svårt att hålla ögonen öppna! God natt xxx

Skepp o hoj!

2010-09-27 - 18:13:47
Jag har i ett par dagar försökt skriva blogg inlägg via min mobil, men varje gång jag är klar så försvinner allt. Så, jag ger upp det för tillfället tills jag har förstått hur man gör :-)
Idag skrev jag på papperna. Så nu är det klart :-) Har fått ett vikariat på Willys. Jag är lyckligt lottad kan jag lova er! Det är en härlig känsla, att äntligen få en möjlighet att få pengarna att räcka och till och med bli lite över? Vi har levt på en inkomst i tre år nu och det tär på en. All ständig ångest och oro över att inte klara månaden. Att aldrig kunna unna sig något med gott samvete. Vi kan äntligen börja leva, på riktigt!

Jag har grejat lite ute i trädgården, har fortsatt grävt i min rabatt och klippt lite häckar.
Nu ska jag göra lite kvällsmat åt mig och Loppan. Tomas jobbar kväll så honom ser vi inte så mycket av idag. Han kommer nog hem och pussar mig godnatt någon gång vid tolv inatt :-)


Mannagrynsgröt står på matsedeln!

Höstig dag med busiga troll!

2010-09-25 - 10:09:41

Hallo snyggingar!
Nu är det lördag och helg. Vädret vi fått är väl kanske inte det roligaste, men som man säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! :-) När vi åker in till Trollhättan sen blir det med andra ord regnkläder och stövlar på!
Det är Trolldagar i Trollhättan idag. Det finns massa aktiviteter och roliga erbjudanden i stan. Vi tänkte åka in och kolla lite. Funderar på att klä ut Freja till ett troll, får se vad hon säger om detta :-)
Hennes ögoninflammation har gått över som tur är. Så på måndag är det dags för dagis igen.

Igår grävde vi upp lite buskar som stått här hemma. Vi sådde även lite nytt gräs på stället där de stått och jag håller på att gräva upp rabatten som vi har på baksidan. Jag har planerat hur jag vill ha den. Denna sommar har den varit täckt av smultronplantor så till nästa sommar hoppas jag på att ha min lavendelgömma och rosbuskrabatt :-D

Imorgon är det dags för simskola för lillskruttan. Hon ser fram mot detta kan jag lova er! Vår lilla busunge!


Om man kanske skulle ta och ge sig av mot Trollhättan??

Ha en härlig dag i regnet, i eftermiddag är det jag som kommer tända en massa ljus och mysa ner hela familjen i soffan framför tvn!


K R A M

Hej

2010-09-22 - 19:17:52
Hur har ni det, denna onsdags kväll? Här sitter vi och äter lite popcorn. Innan har vi smaskat i oss nybakade bullar med mjölk. Mums!

Idag har Loppan varit hemma, hon har fått ögoninflammation.. Det har hon minst 2 gånger om året känns det som. Hon verkar inte kry alls faktiskt, snuvig och hängig. Jag tror att det blir ett varmt bad och sedan sängen för henne, lilla snuttan!


Freja har fått två nya skor av sin älskade mormor, ett par som hon skall ha till vintern och ett par som hon kan använda nu. Hennes fötter har växt 2 storlekar sedan förra vintern, jösses!
Jo, idag anmälde jag förresten Freja till Lek och plask. Förra hösten gick hon ju på Hoppis och Skuttis och det tyckte hon var superskoj! Så vi testar detta nu. Tror hon kommer älska det! Hon kommer gå på Hallevi badet varje söndag klockan 13.35. Det är ganska dyrt, 700 för 10 gånger. Men så länge hon tycker det är skoj så är det värt det!

K R A M

Ryggont

2010-09-21 - 10:03:16

Vaknade halv fem i morse av att jag hade så fruktansvärt ont i ryggen. Vände och vred mig fram tills klockan tjugo i åtta då Loppan vaknade. Tog 2 alvedon som inte hjälpte ett skvatt. Nu kan jag knappt röra mig, vad är det frågan om egentligen??
Jobbar eftermiddag idag och slutar halv åtta. Jag skall försöka lägga mig en timme och sedan ta ett varmt bad som förhoppningsvis lindrar.


Igår fick jag reda på en sak som gjorde mig otroligt överlycklig. Men går inte ut med det riktigt ännu då jag inte vet om allt är klart. Men glad, det är jag :-)

K R A M

SD

2010-09-20 - 13:39:14
Jag skulle nog stannat uppe igår och kollat färdigt på valvakan, för när jag vaknade imorse och kikade lite på nyheterna fattade jag ingenting och det var ett hallå utan dess like. Facebook är bombaderat med inlägg från folk som vansinniga och säger upp kontakten med folk som röstat på Sverigedemokraterna och alla är allmänt urförbannade. Men vilka vann då? Inte vann väl Sverigedemokraterna? För det är ju dem som får mest publicitet nu och det applåderar dem säkerligen för.. Jaja, nu orkar jag inte fundera mer på detta valet.

Sitter och äter lite tidig middag, ska snart åka till jobbet. Slutar halv 8 ikväll.
Har varit med min mamma idag på förmiddagen. Vi åkte och kollade på lite kläder och köpte ljung som min syster skall ha. Handlade lite på hemvägen så jag slipper göra det efter jobbet ikväll.


Ha en fortsatt härlig dag!


Röst och valvaka.

2010-09-19 - 20:54:48
Hej på er!
Jag gissar att många av er sitter bänkade framför valvakan på Svt. Jag har suttit en liten stund med varm choklad och ostsmörgås och halvkikat, men jag tröttnade rätt fort. Och just trött är det jag är nu. Helt färdig.
I förmiddags gick vi tillsammans med Benita, Nicke och barnen till Onsjöskolan och röstade. Efter det åkte vi till Frändefors och hämtade ett bord som vi skall ha i vardagsrummet. Jag tror vi får korta av benen något, men annars är det perfekt! 

Igår var jag ute med jobbet. Det var skoj, åt och bowlade och sen gick vi vidare till Oleary's. Men idag är jag så trött att jag helt seriöst skall gå och lägga mig om 10 minuter. Loppan har inte kommit i säng heller. Vet faktiskt inte vad det har varit med henne idag, grinig och tjurig hela dan. Tur att jag börjar sent imorgon så hon kan sova ut på morgonen. Jag tänkte att hon och jag skall krypa ner i sängen sen och läsa en bok. Nu ska jag upp och byta lakan och efter det blir det en dusch!


KRAM ♥!

Denna dag, denna onsdag.

2010-09-15 - 18:48:55
Vad konstigt det känns att bara vara hemma. Tänk vad en veckas jobb kan göra under för både sinne och kropp! Mår så otroligt mycket bättre av att jobba och att vara igång. Jag är verkligen tacksam att jag fått denna chans.

Jag har fått undan lite tvätt och även dammsugit och plockat undan saker som legat och stört mig, men som jag inte orkat ta hand om innan, haha. Häromdagen köpte jag en massa rotfrukter och idag gjorde en köttgryta med massor av morötter, palsternacka och annat gott till middag. Mums tyckte både jag och Freja.
Freja sitter nu framför tvn och kikar på Bompa medan jag sitter med datorn en stund. Efter bompa är det dags att ta ett bad och sedan skall Loppan studsa i säng. När hon har somnat skall jag sätta mig med mitt nya bildredigeringsprogram, Gimp2, som har alla funktioner + mer som Photoshop, men den stora skillnaden är att Gimp är gratis ;-)

Jag funderar på att ha ett Homeparty snart! Jag har sett att min favorit butik, Nordljus, erbjuder hempartyn och det hade varit jätte kul! Undrar bara om det är någon som är intresserad av att komma? Ni kan väl kika in på denna sida och sedan hojta om ni har lust att komma hit på fika och lite  shopping av massa fina inredningsprylar :-)

Looong time noo see!!

2010-09-15 - 11:17:33
Hej på er grynkorvar!

Det är över en vecka sedan jag uppdaterade här. Tiden går fort!
Jag har jobbat en vecka drygt nu och det är verkligen superkul! Mina arbetskamrater är så himla goa och duktiga.
Trivs som fisken i vattnet :-)
Det är så härligt att äntligen ha möjlighet att bidra ekonomiskt till hushållet och ta en del av Tomas stora börda.

I söndags var jag på Gekås och köpte höst/vinterkläder till Freja. Fick en heeel del kan jag säga. Köpte även kläder till Tomas och lite inredning till hemmet. Köpte mig även en ny plånbok, som jag var i stort behov av. Den andre jag har är stor och otymplig. Krånglig att ha med sig.

Idag är jag ledig och då skall jag passa på att plocka här hemma, tvätta undan lite kläder. Freja är på dagis och Tomas skall snart åka till jobbet för att gå på kvällskift.

På lördag är det personalfest, vi skall åka och bowla och äta middag! Ska bli jättekul! Vi får se om jag dricker eller om jag är nykter och kör. Jag är ju faktiskt inte så mycket för att dricka.
Men skoj ska det bli ändå :-)

Tvätten ropar.

Tävlar om presentkort!

2010-09-05 - 22:32:50


Jag tävlar hos
Carolina om ett Presentkort på 250 kronor från Spöket Laban

Nerver i spinn

2010-09-05 - 22:22:49
Som jag misstänkte, kan jag inte somna. Är alldeles för pirrig för det ;-) Det skall bli spännnande och framförallt roligt att få lära sig kassan imorgon. Håll alla era tummar för mig! Jag får faktiskt snart krypa ner till kojs, vill ju vara pigg och utvilad!

Dagen tillbringades uppe i Frändefors. Det blev så att vi stannade där istället för att åka hem. Vi fick god mat och även med oss två sängbord hem som min snälla mamma har målat och fixat i ordning till oss.




Nästa projekt är ett gammalt bord i teak som skall målas vitt! Kommer bli såå fint!

Things..

2010-09-05 - 18:23:18

Söndag i sol

2010-09-05 - 11:11:04
En STOR storstädning gjordes igår. Det skurades golv och dammtorkades i hela huset! Gud vad skönt det var att krypa ner i fräscha krispiga lakan och bara njuta av doften av såpa :-)

Idag fortsätter städningen, fast ute. Jag ska ta bort lite sommarperenner som har gjort sitt och plocka in trädgårdsmöbler och leksaker. Först ska vi bara upp till Frändefors och hjälpa pappsen att flytta lite plank.

Är nervös inför morgondagen då jag ska börja lära mig kassan på Willys och misstänker att natten till imorgon kommer vara pirrig. Men det skall bli så roligt, det är bara för mig att släppa nerverna lite, hehe.

Nu ska jag få på Loppan kläder.

hej

Mysipys

2010-09-03 - 22:06:16

Loppan sover sedan ett par timmar tillbaka. Jag och Tomas sitter i soffan och har lite "vuxentid" = Jag framför datorm och han framför tvn :-)

Jag är tröttare än vanligt och hade helst av allt velat gå upp och lägga mig. Men man får passa på att andas och slappa lite på kvällen. I vanliga fall så är det full rulle från dag till kväll och sedan stupar man i säng. Så att bara sitta bredvid varandra i soffan en stund på kvällen betyder mycket :-)

I helgen skall jag tvätta tänkte jag, röja och greja lite ute. För sedan blir det förhoppningsvis inte så mycket tid till sånt.. För jag har fått ett jobb! :-) På måndag börjar jag min utbildning på Willys i Trollhättan! TROR NI JAG ÄR GLAD ELLER?? :-)

Och den 12 åker jag, Benita och Sara (och Mattias ;-) till Ullared. Jag har sparat, sålt av saker och verkligen försökt få ihop pengar till detta för det är VÄL BEHÖVLIGT kan jag lova er. Jag har en unge som växer på längden och jag själv som växer på bredden ;-)

♥ September is Histiocytosis Awareness month ♥

2010-09-03 - 21:39:59
Till Elmer och ni andra hjältar som kämpar!


Histiocytos är en grupp ovanliga sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst. LCH kan attackera nästan vilket organ som helst och kan vara allt från självläkande till dödlig, FHL har en överlevnadschans på 50% Dessa sjukdomar drabbar främst små barn. Läs mer: http://histiocytos.blogg.se/

TGIF

2010-09-03 - 18:48:50
Äntligen fredag och äntligen helg! Idag har vi gjort egen pizza som vi mumsade på till middag. Nu äter vi lite fredagsmys i soffan framför i tvn.
Hela familjen är fortfarande rejält förkylda, men det är på bättringsvägen.

Jag har ingen vidare blogglust för tillfället, jag får återkomma när den har infunnit sig!


KRAM!
RSS 2.0