Vad hände?

2009-11-29 - 13:30:26
Jag förstår inte.
Igår var mitt hem fint och städat. Idag ser det ut som ett bombnedslag. Jag förstår ingenting? Har vi en fjärde person i hemmet som smyger fram på natten och stökar ner?

Imorse åt vi frukost tillsammans vid köksbordet(tillhör ej vanligheten) och tände adventsljusstakens första ljus. Det är bara synd att det inte är snö ute. Men, vi har alla oss själva att skylla egentligen. Hur mycket gör man för miljön i dagens läge?

Idag skall vi åka till min svärmor och ha adventsfika. Mysigt med pepparkakor och glögg! Freja skall leka lite med sina kusiner. Kvällen kommer bli lugn. Jag och Tomas har bestämt att vi lägger oss tidigt ikväll. Det blir lätt att man sitter uppe efter Freja har somnat för då har man lite egentid och det är väl skönt, men att sitta fram tills klockan blir 2 är väl inget man rekomenderar till småbarnsföräldrar egentligen?

Nu skall jag gå en sväng med dammsugaren, men eviga följeslagare.

Ha en riktigt mysig första advent!

Hej!

2009-11-28 - 22:12:26
Usch vad tråkig jag har varit nu i ett par dagar. Jag har haft mycket att göra.
Igår var jag och veckohandlade. Köpte lite fredagmys som familjen hade framför tvn. Sen kom Jonty och Emma förbi, det var längesen jag träffade dem! Vi satt och prata allesammans tills klockan var tolv.
Idag åkte vi in till stan, där det var julmarknad på museumet. Det var inte mycket att hänga i granen om jag skall vara ärlig, men det är roligt att hitta på lite saker. Vi gick tillsammans med våra goa grannar. De har en pojk som är lika gammal som Freja, dem går på samma avdelning på dagis.
Under eftermiddagen har jag putsat fönster och torkat av fönsterblecken och nu har vi fått fram ljusstakarna i fönsterna. Mysigt!
Vid sjutiden åkte jag in till stan igen, för då var det tatto-mässa på Carinas. Roligt att kika på folk som gaddade sig(men OJ vad sjukt sugen jag blev på att göra något själv)

Imorgon är det ju första advent. Vi skall åka till Trollhättan till Frejas farmor och ha lite adventsfirande. Jag antar att jag fortsätter julstäda här hemma. Golven skall skuras och så..

Ytterligare en snodd lista!

2009-11-25 - 23:31:50
(från Linnéas blogg
Svara på frågorna med ord som börjar på första bokstaven i ditt namn.
1. Vad heter du: Pauline
2. Ett ord på 4 bokstäver: Pall
3. Flicknamn: Petra
4. Pojknamn: Pontua
5. Yrke: Polis
6. Färg: Pippigul
7. Klädesplagg: Plyschdress
8. Mat: Pizza
9. Sak i badrummet: Papper
10. Plats/Stad: Piteå
11. En orsak att vara sen: Pms
12. Något man skriker: PENIS!(eller, det kanske bara är jag som uttrycker mig med könsord?)
13. Film: Pingu (haha, jag är barnskadad)
14. Något man dricker: Pucko
15. Band: Prodigy
16. Djur: Pudel
17. Gatunamn: Peterbergsvägen
18. Bil: Porsche
19. Sång: Pacemaker

:) bullar

2009-11-25 - 23:02:20
Jag fick precis ett mms från min Sara. Hon har tydligen bakat bullar. Tror ni jag blev lite sugen eller? Jisses!
Skall julbaka om ett par veckor. Jag tycker om att baka, men, det tar sådan tid och det har jag inte riktigt tålamod till! Men någon gång ibland sker det, Haha.

Idag har det varit ett riktigt rejält ruskväder ute. Jag var ute på en promenad med Snuckepucken förut, och jäävlar vad det blåste! Mitt paraply höll på att gå sönder när vinden fick tag i det!
Varför kan det inte bara komma snö? Jag längtar efter att ta med varm choklad ut i pulkabacken, göra snögubbar och ha snöbollskrig! Jag saknar vintern som var när man var liten!

Gant Home Collection.

2009-11-25 - 21:15:57

"Jag vill inte sova mera"

2009-11-25 - 14:36:42
Ojoj vilken natt! Haha.
Freja bestämde sig för att klockan 02.40 ville hon inte sova mer. Hon kom in i vårt sovrum, tände lampan i taket och sa "Jag vill inte sova mera". Jippie. Sen fortsatte det med att hon ville ha vatten, hon ville ha spöklampan and so on. Vid fyra tiden tror jag hon somnade om. Och vaknade halv 8. Så idag åt vi frukost hemma istället för på dagis. Usch, det är besvärligt att vakna mitt i natten. Men, jag är oerhört tacksam att detta nästan aldrig inträffar. Jag har vänner vars barn vaknar 4-5 ggr per natt, i tre år!!! Tänk, att inte få sova en enda hel natt på tre år! Det tar på ens psyke och jag beundrar min vän väldigt mycket.

Här hemma håller jag på (i vanlig ordning) att plockar och grejar. Jag skall ta en tvättid i stora tvättstugan tänkte jag, så kan jag tvätta upp mattor innan jul! Det finns tre maskiner där, varav den ena är gigantisk. Väldigt skönt att den möjligheten finns. Det är inte jätte roligt att skura mattor för hand nämligen. På söndag är det första advent och då sätter jag fram alla ljusstakar och hänger upp julgardinerna. Det är mysigt tycker jag. Men allra mysigast vore ju om det kom en hel jävla massa snö tills dess också!

Ja, snart är det ju faktiskt julafton. Vi har inte köpt en enda julklapp ännu :/ Det blir till att stressa i sista minuten, as always. Vad skall ni köpa till era små?

Hejpåer!

2009-11-24 - 22:53:34
Det blev en myskväll all by myself ikväll. Snyyyft!

Jag är fortfarande trött. Jättetrött! Var iväg och handlade lite förut, massa folk och skit.. Blä
Sitter och kikar på Brothers and Sisters.. Nämen fyfan.. Ingen blogglust!

Trött, tröttare, tröttast!!!

2009-11-24 - 13:59:48
Hello everybody! Put your hands up! *Lala*

Jäkligt härligt väder vi blivit privligerade med idag. Lite skön omväxling till det eviga regnandet.
Så, vad har denna dag att erbjuda? Inte mycket för min del. Det är i och för sig tisdag och tisdagar innebär myskväll med tjejerna. Eftersom Tomas jobbar kvällsskift denna vecka får flickorna komma till mig.

Jag är verkligen sjukt trött. Förstår inte varför? Det kan ju vara eftersviterna av influensan jag låg i förra veckan.
Vi får se hur länge jag håller mig frisk denna gång. Jag har en tendens att åka på diverse förkylningar och annan skit flera gånger om. Det är inte roligt att ständigt gå runt och vara snorig och hostig. Blä!

Nu har jag verkligen lust att ta en bra bok och krypa ner i soffan och bara sträckläsa. Jag älskar att läsa. Speciellt sånna där riktiga chicklitteraturer där man fastnar i boken och knappt lyfter ögonen från den tills den är utläst. Jag har alltid gillat att läsa och jag läser väldigt snabbt. Det är väl både fördelar och nackdelar med det.
Jag läser mycket böcker för Freja också. Vi läser minst tre böcker varje kväll innan hon somnar. Även på dagarna när Freja är hemma kan vi mysa ner oss under täcket och läsa barnböcker. Väldigt mysigt vill jag lova!

Imorgon fyller min lilla Sandra hela 22 år. Jag och Sandra har känt varandra sedan jag var 17 och började på Omvårdnad. I början pratade vi inte alls med varandra. Men sedan när vi skulle ut på praktik hamnade vi på samma ställe och då hittade vi verkligen varandra. Detta var på den tiden strax innan jag flyttade hemmifrån, så när jag tog bussen till skolan på morgonen brukade jag hoppa av på torget istället och gå hem till Sandra och lägga mig och sova i deras gästrum. Sandras mamma var lyckligt ovetande om detta då hon gick till jobbet innan jag kom. Inte konstigt att det gick som det gick för mig i gymnasiet, jag sov mig igenom det! Haha.
Som sagt, imorgon fyller Sandra år. Jag hade så väldigt gärna velat göra något extra för henne, som att bjuda henne på en SPA-dag eller något annat roligt, som hon förtjänar. Men jag har verkligen inte ett rött öre. Det känns inte roligt alls.
Men Sandra, den dagen jag vinner dem där 190 miljonerna på Lotto, då skall du få något alldeles spektakulärt av mig! Det lovar jag! :)

Tjenispenis!

2009-11-24 - 00:09:39
Hallo!

Idag har jag varit på klädparty hos min kompis Emelie i Brålanda! Det var jättetrevligt! Det var klädföretaget Rabdido som var där och visade kläder! Jag hittade en hel del fint. Jag beställde en jättefin röd tunika i velor med en blomapplikation fram och till det ett par leggings. Jag var även tvungen att beställa en supersöt tunika som hette Freja! Då var man bara tvungen ;) Till det blev det ett par tights. Jag är supernöjd!
Jag blev sugen på att anorda ett homeparty av något slag själv faktiskt.. Jag vet inte riktigt med vad bara? Jag har ju haft ljusparty.. Nåja, vi får se.

Nu sitter jag här hemma med datorn i knät och segar. Mamma var här och passade Freja medan jag var borta. Mamma hade köpt en Nasse bok, Freja blev superglad!

Nu skall jag snart lägga mig tänkte jag.. Är dock jäkligt hungrig..

Ta hand om dig själv!

2009-11-23 - 01:42:30
Tänk vad vi prioriterar mycket i livet. Familjen, karriären, vänner, festa, pengar osv.. Ibland tror jag att man glömmer en av de viktigaste, nämligen sig själv.

Nu när vintern smyger sig på och det blir kallare utomhus så tar vår hy en stor smäll. Regn, blåst och kyla präglar vår hy. Rökning, dåliga matvanor och alkohol påverkar också negativt. Man får en glåmig, grådassig hy. Inte så nice att se ut som ett whitetrash-troll.
Jag tror att för att må bra inuti måste man må bra utanpå och vise versa. Det gäller bara att ta tag i sig själv och börja någonstans. Lägg ner lite extra tid på dig själv, ta en lång härlig dusch varje dag och smörj in dig efteråt. Se till att du vårdar ditt skal, för du skall leva med det i resten av ditt liv.

Att ta hand om sig själv behöver inte vara dyrt. Du behöver inte betala flera hundralappar för en ansiktskräm eller lägga pengar på en spaweekend för att få känslan av "det lilla extra". Flera av budgetmärkena erbjuder bra och fungerande produkter till ett vettigt pris. Det gäller bara att hitta produkten som passar dig och dina behov.

Här är lite av de produkter jag använder



Niveas ansiktsmasker - Kostar drygt en tjuga på ICA. Finns i olika utföranden, men jag brukar använda mig av Active Purifying Mask, som rengör på djupet och minskar överskott av fett och minskar det blanka i hyn.
Niveas Wash Off! - Rengör och minskar orenheter i hyn. Tar även bort smink.
Dove Velvet hudlotion - Går snabbt in i huden, luktar lagom mycket.
Scholl FreshStep - Fotsalt man har i fotbadet. Fräschar upp fötterna rejält! Häll i vaaarmt varmt vatten och sitt med fötterna i 20 min. Fila. Voila! Babyfötter all over again.
Scholl för spruckna hälar - Funkar KANON! Smörjer in fötterna med den en gång i veckan.
Wella Care and Nourish serien - Funkar kanon på mitt hår. Ger starkare hår, fin glans och luktar görgött :)

Måla tånaglarna i någon snygg färg.. Smörj in dig med lite brun utan sol och LE!

So, off you go then! Häll upp ett bad med massa skum. Tänd lite levande ljus. På med en ansiktsmask och i med en hårinpackning. Ta en tidning och sjuunk neeer i vattnet.

What's up for Nyår?

2009-11-22 - 21:23:28
Detta året skall det bara vara jag, Tomas och Freja. Vi skall äta en god middag och kika på fyrverkerier vid tolvslaget(om vi är vakna:) En lugn och skön start på det nya året känns bra. Man kan ju lyxa till det, även om man inte har fler på besök, klä upp sig i fina kläder, trerätters middag och lite mousserande vin? :) Nu i December har vi en hel del saker inplanerade.
4 Dec - Stängningsdag dagis. Åka och bada?
5 Dec - Tomteparaden i Brålanda
? Dec - Träffa tomten vid berget i Frändefors
10 Dec - Julbak. Lussekatter och pepparkakor
11 Dec - Lussefirande med Dagis
12 Dec - Vi åker till Kungsbacka och hälsar på farfar och Pia.
13 Dec - Lucia, vi firar i Kungsbacka
18 Dec? - Jul på Liseberg
23 Dec - Denna dag är helbokad med julförberedelser
24 Dec - Julafton, firar vi här hemma på Onsjö
25 Dec - Firar vi engelsk julafton hos Tomas familj i Trollhättan
26 Dec - Träffar vi min familj hemma hos mamma och pappa
27 Dec - Wiho, Annandagsrean!
31 Dec - Nyårsmiddag

Regnfyllda dagar

2009-11-22 - 15:59:53
Vilket väder det har varit idag! Spöregn hela jäkla dan.
Hela familjen tog en promenad förut, vi bädda ner Frejisen i vagnen och satte på regnskyddet så hon låg så gott och sov hela vägen! Jag, Tomas och Snuckis var däremot väldigt blöta när vi kom tillbaka. Vi var väl ute och gick i cirka en timme och trots vädret, var det väldigt skönt att komma ut och röra lite på fläsket!
När vi kom tillbaka städade vi kaninburen. In med massa nytt fluffigt spån, hö och halm. Sixten blev jätteglad!

Sen gick Tomas och Freja bort till våra grannar, som har en pojk som går på Frejas avdelning, så de fick leka lite. Jag passade på och åkte och lämnade in filmen vi hyrt igår(som jag förövrigt somnade ifrån, men tydligen var den skitkass ändå). Tog svängen förbi Sandra på hemvägen och kikade i deras sovrum som dem har tapetserat om. Det blir kanonsnyggt!

Nu har jag precis slängt i en tvätt i tvättmaskinen och skall snart ta en svängom med min danspartner, dammsugaren. Sen blir det tags att ta tag i middagen..

Vår dörrkrans..

2009-11-22 - 15:46:47

 Jag ser att ett av äpple paren har gömt sig lite bakom enbärsriset, jag skall fixa till det :)

Ansiktsmask..

2009-11-21 - 23:53:56
Mmm, nu sitter jag här med en ansiktsmask och fötterna i fotbad! Gud så skönt! Håret blev jätte bra förresten. Det är en rödbrun färg jag har i. Brukar ha det under vinterhalvåret, jag får lite mer liv i ansiktet då!

Tomas sitter och tittar på Transformers som går på fyran, den verkar vara ganska bra faktiskt. Inte riktigt min sorts av film, men jag fastnar i den lite då och då :)

Nepp, nu blir det till att fixa iordning fötterna, måla lite nagellack på tånaglarna och sen får jag skölja av ansiktsmasken..

Här kommer lite bilder..


 Skruttan har fått en ny mjukisdress med Hello Kitty

Dagen idag!

2009-11-21 - 21:48:00
Godkväll på er.

Idag fick jag en låång härlig sovmorgon. Efter att jag äntligen kommit upp gjorde vi oss i ordning hela familjen och åkte till Frändefors. Men först, en sväng in på Kvantum och köpa lite lördagsgodis :)

Vi har vart uppe hos morsan och farsan hela dan praktiskt taget. Freja har vart ute och grejat, sen gick hon in och lekte lite med sin kusin William. Snuckis var med uppe också, och han sprang som en galning, herreguud vad det går snabbt! Han älskar verkligen att vara där.
Medan Freja hjälpte sin älskade mormor att laga middag gick jag och Tomas ut i skogen. Jag skulle ha lingonris och granris. Lingonriset använde jag till att göra en krans att hänga på ytterdörren och granriset har jag lagt över en av mina rabatter för att skydda mot kyla och snö.
Kransen jag gjorde blev jag riktigt nöjd med, använde mig av en halmkrans och band lingonris runt med en tunn, tunn grön ståltråd. Sen stack jag i lite enbärsris och satte i lite röda små plastäpplen.


Nu sitter jag med hårfärg i håret och väntar medan de verkar. Sen skall jag göra i ordning ett fotbad och lägga en ansiktsmask. Luta mig tillbaka i soffan och bara.. slaaaaaapppppaaaa =) Jag hyrde en film förut, men den var mest för Tomas skull, Död Snö. Någon norsk splatterfilm, yey, sånt som är SÅ roligt. Hm? Så vi myser ner oss i sängen och kikar på den på datorn..

På måndag skall jag på klädparty! Det skall bli så himla roligt! Att träffa Emelie och dem andra som jag inte sett på göörlänge! Mina tjejor, som är så goa! Min älskade moder kommer hit och är barnvakt, för Tomas jobbar eftermiddag och kommer inte hem förren halv tolv på natta.

Nepp, nu äre dags att skölja ur färgen!

Tröttsam dag, jatack.

2009-11-20 - 23:09:10
Nu är jag bra trött vill jag lova..
Inte för att jag har en bra anledning till det, men så är det!
Jag tog en cykeltur förut med Snuckis, det var härligt att komma ut och röra på sig. Men det är lite obehagligt att vara ute själv i mörkret.

Imorgon skall jag åka ut till Överby och kika på en present till min systerdotter. Jag skulle ha gjort det idag egentligen, men det blev inte av. Vi åkte och handlade lite fredagsmys efter dagis.

Var på hundgården inne i stan idag också. Snuckis lekte med en rottweiler tik. Jääklar vad dem busade och sprang! Så skönt att han springer av sig riktigt :)

Nu skall jag tvätta bort sminket, första dagen på säkert 2 veckor jag vart sminkad, haha. Sen blir det sängen.
Imorgon kväll funderar jag förresten på att ha en liten spa-kväll här hemma. Färga håret, ansiktsmask, varmt bad och en bra tidning. Hm, låter bra det.

Godnatt på er!

Snodde en lista..

2009-11-19 - 23:37:51
..från Englas Showroom

1. De 3 senaste köpen jag gjort är Veckohandling, pizza och godis *haha*
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är Haha, det är väl Johan Larsson :P
3. Det senaste jag googlade var namnet på en kille jag kände igen
4. Mitt absolut sämsta köp någonsin skedde förra julen, när jag inte kunde bestämma mig för vilken julstjärna jag ville ha i vårt sovrum
5. I min handväska har jag just nu ingenting, den är tom för tillfället
6. Min favoritgata i världen är här hos oss, Agnesborgsvägen
7. Mitt signaturplagg är raggsockar
8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är nog mina väskor från Friis&Co
9. Jag är beroende av cigaretter. Usch vad tacky det lät..
10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: ledigt, slappt och lugnt
11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja H&M
12. Jag har aldrig köpt något från Hobbex? haha
13. Jag fyndar bäst på GEKÅS! ULLAREED SHALAALAAA!!
14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja Blondinbellas, hon har mycket fint!
15. Mitt nästa stora inköp blir hundmat
16. Min stilikon är nog inte direkt en person utan mer utifrån gällande trender
17. I min skosamling har jag väldigt många skor jag inte använder
18. Min drömväska är rymlig och snygg
19. Varje månad shoppar jag för lite, enligt mig själv..
20. På nätet shoppar jag helst just nu från Nelly.se
21. Min favorit-modeblogg är Gynning, inte för att hon direkt driver en modeblogg. Men jag gillar hennes stil, både insidan och utsidan
22. Jag är som snyggast när jag är solbränd, smal och långhårig
23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag oftast min gubbe
24. Mitt hår är halvlångt, rödbrunt
25. Mitt drömjobb är något jag inte riktigt vet ännu..

Skit oxå!

2009-11-19 - 14:36:09
Jävla skit!! Jag såg precis att jag glömde skicka med bäddmadrassen till sängen! Får försöka få tag på honom snabbt!

SOLD!

2009-11-19 - 14:26:33

Nu har vi sålt Frejas växasäng! Det gick fort vill jag lova! Det var en som bodde här på Onsjö som köpte den!
Så det gick väldigt smidigt och bra!
Jag har även beställt hundfoder via foderbilen och får det hemkört. Det är inte helt fel kan jag lova. Det är inte det lättaste att släpa runt på en 15 kilos säck

Igår var jag och Freja och veckohandlade, vi köpte då ett litet kitt med en spargris som man kunde måla själv. Så det skall vi roa oss med i eftermiddag, måla spargrisen =) Mitt lilla hjärta. Hon är såå go så man nästan vill äta upp henne. :D Jag funderar på att baka kokostoppar idag också, det finns inget lättare, bara att röra ihop och klicka ut på en plåt, meen guud såå hiimelskt gott!

Annars funderar jag på att bjuda familjen på pizza idag, haha

Max, hundfoder och sjukling!

2009-11-18 - 23:01:37

Oj vad jag är trött! Jag somnde inne hos Freja när jag nattade henne förut.. Vi läste varenda MAX-bok som fanns i hyllan, haha.
Nu har jag satt ut hennes gamla säng på annons. Nu får vi se om det är någon som vill ha den. Jag såg att det fanns en hel del växasängar ute.

Jag sitter och kollar inne på Foderbilen. En kanon bra sida där dem bland annat säljer dem flesta märkerna inom hundfoder. Det bästa är att dem har hemleverans. Vi skall byta foder till Snuckis. Just nu äter han Nutro Choice. Dock är det tydligen mycket strul med leveranser från dem, så många väljer att sluta ta in Nutro Choice.
Nu tror jag vi skall börja med Acana istället. Jag vet inte riktigt ännu, men det lutar åt det hållet nu..

Nu är det Tomas tur att bli sjuk. Stackarn har feber och är allmänt hängig. Det blir till att vårda sjuk man nu då ett par dagar, haha. Jag var och handlade lite förut, köpte lite thé och pålägg som han gillar. Just nu ligger han och kikar på Southland på trean. Min fina älskling!

Åh, jag vill åka till Ullared... Gud, jag älskar Gekås!!

Tudeloo

2009-11-17 - 19:00:14

Åh, härligt! Jag har precis tagit en varm låång dusch! Nu har jag smörjt in mig och skall strax ta på mig lite kläder. Om en stund tänkte jag åka iväg till Linda. Det är ju som sagt kvinnornas tv-kväll ikväll :)

Jag tror jag tar med mig kameran!

Smartass jag!

2009-11-17 - 13:58:42

Ysch, vädret verkar inte bli bättre ute, grått, mulet och massa regn. Men denna årstiden brukar ju vara sådan. Men nu längtar jag rejält efter att kunna ta fram pulkan :) Freja börjar också bli sugen på snö tror jag! Men framförallt börjar hon längta efter Julafton. Br's leksakskatalog kom igår, så vi satt och kika lite tillsammans i den. Det är svårt vad man skall köpa till henne. Hon har ju allt redan.. Vad skall ni köpa till era små?

Igår gjorde jag nog världens dundertabbe! Som ni nog redan vet, är jag grymt inne i tv-serien "Hem Till Gården".
Följer den slaviskt. Igår när jag satt inne på sajten familjeliv och kollade lite nya trådar i forumet så hittade jag en tråd som handlade om just Hem Till Gården. Skitskoj. Tills jag insåg att jag nu vet precis vem som mördade Tom King, vad som händer med Rosemary and so on. FUCK! Nu är det ju inte roligt att titta längre.

Jag funderar lite på julkort och så.. Jag brukar ju alltid slå på stort med julen(hm, med det mesta, till vilken nytta då?) Så i år funderar jag på att göra egna julkort! Jag gillar ju att scrappa, dock är jag inte jätte duktig, men det kan nog bli bra. Vi får se ;)

Godmorgon i regnet!

2009-11-17 - 06:58:52
Igår vid 22-tiden var det några ljushuvuden som fick för sig att smälla raketer i närheten av oss. T var ute på promenad med Snuckies, givetvis.. Snuckies är så otroligt skotträdd så det liknar ingenting. När dem kom hem skakade han som ett asplöv. Vi lyckades dock lugna ner honom en aning. MEN, när vi äntligen kommit i säng så tycker tydligen fitthuvudena inte att det räcker, utan börja smälla igen. Och herregud säger jag, att Snuckies inte fick en hjärtattack. Jag har aldrig i hela mitt liv känt en hund med så hög puls. Usch.
Nu skall vi ta kontakt med veterinär så vi kan få lugnande utskrivet. För detta funkar inte.

Idag är det tisdag och vad händer på tisdagar? JOO! Det är ju kvinnornas tv-kväll från klockan 20 och framåt. =)

Dimman ligger tät..

2009-11-16 - 13:01:01
Vilken dimma det är ute, den ligger som ett tjockt rökmoln över hela området. Tänk om det hade varit snö istället. Mysigt..

I lördags fick Freja sin nya säng som min mamma gjort iordning. Jag passade även på att röja i hennes rum. Inte för att det blev mindre saker. Helt otroligt vad leksaker och grejer den ungen har! Freja blev jättte glad över sin nya säng. Hennes gamla säng, skall vi sälja tänkte vi. Det finns inte så mycket plats här hemma att ha den ståendes, varken i förrådet eller klädkammaren. Vet ni någon som vill köpa en IKEA Minnen växa säng med ribbotten, växamadrass och bäddmadrass, så hojta till! :)

Idag verkar det inte hända allt för mycket. Freja är på dagis fram tills klockan 15. Jag skall passa på att ta ett litet städartag här hemma innan dess. Men det är inte lätt att få tummen ur alltså..

Hejhopp!

2009-11-15 - 22:26:59
Hej på er!

Usch, vilka trista dagar det har varit. Jag har varit totalt orkeslös och genomless på det mesta i ett par dagar. Men nu börjar det kännas bättre faktiskt.
I förmiddags var jag ute och gick med Snuckis, Sandra och Sasha. Det var jättehärligt! Vädret var kanske inte det bästa, men jag hade paraply så det gick allt bra ändå!

Just nu kikar jag på Paradise Hotel på sexan, haha jisses säger jag!

Jaja, nu får jag kika vidare..

Snö

2009-11-13 - 23:45:09
Hej på er!

Jag mår mycket bättre nu, iallafall nu framåt kvällen. Mamma kom och hämtade Freja vid elva i förmiddags, så jag och T gick och la oss en stund. När vi vaknade var klockan halv fyra(???????) så det var bara att städa undan här hemma lite snabbt. Sen åkte vi till Byrackans och vägde Snuckies, han har inte gått upp något. Så jag vet inte riktigt hur vi skall göra, om vi kanske skall börja med lite tillskott. Efter det handlade vi lite mys och sen hämtade vi Freja.

Nu ikväll har vi haft mys. Freja åt lite chips innan hon gick och la sig. Jag och T har myst med ost och kex. Jag har även mumsat i mig lite färska räkor :) Men nu tror jag att det börjar bli dags att göra sig i ordning för sängen. Jag är verkligen sjukt trött!!

Det snöade lite förut, jag blev överlycklig. Men nu pissregnar det, så min dröm om att vakna upp imorgon till ett strålande vitt landskap försvann ganska snabbt..


Godnatt!

Sjuk

2009-11-12 - 23:20:05
Jag blir bara sämre och sämre. När jag vaknade imorse var det blöta svettfläckar där jag legat.
Feber? Jodå. Jag skulle egentligen ha ringt till Vårdcentralen imorse, men jag orkade verkligen inte.
T gick iväg med Frejisen imorse till dagis så hon fick fotas. Sen körde vi honom till jobbet och åkte efter det upp till mormor och morfar. Det är skönt nu när jag är sjuk att få lite hjälp och avlastning.

Freja somnade snabbt idag, jag somnade också en liten stund där inne, är helt färdig.
Nej nu skall jag ta ett bad..

Min dag

2009-11-11 - 22:11:04
Nej, men gud vad jag är godissugen? Detta är ju inte riktigt klokt! En stor godispåse hade inte suttit fel just nu.

Det blev inget Erikshjälpen idag. Mamma ringde, hon och pappa ville att Freja kom upp till den, så vid elva tiden kom mamma och hämtade henne. Jag sov en liten stund till efter det. Körde T till jobbet och åkte hem till mamma och pappa. Där möttes jag av en väldigt glad skrutta! Jag passade på att städa ur bilen invändigt. En aning behövligt. Men det var kanske inte det bästa, när man är sjuk? För nu mår jag riktigt riktigt dåligt. Jag har ont i bröstet när jag andas och är rejält rosslig. Blä.

Imorgon är det omfotografering på dagis. Tydligen misslyckades fotografen med just Frejas avdelnings kort. Inte så roligt för fröknarna, då det är ganska jobbigt att få med alla barn och grejer på detta. Freja har ju varit hemma hela veckan hittills, imorgon tänkte jag eller T följa med till dagis och vänta där medan de fotas sen åker vi hem igen. Blir upp tidigt imorgon och locka håret på lill-fisen :) Det brukar inte vara så poppis, haha.

Nu sitter jag och slår ihjäl lite tid på familjeliv.

Hej

A moment of weakness.

2009-11-11 - 09:07:03
Igår var jag väldigt trött och väldigt ledsen. När T kom hem, bröt jag ihop totalt. Men jag har fått tröst och lite sömn så nu känns det bättre. Jag är däremot ganska rejält krasslig. Har ont i bröstet och hostar ganska illa.
Idag skall jag köra T till jobbet vid halv 2. Mer roligt blir det inte idag. Jo, jag kanske skall ta med Freja till Erikshjälpen. Jag tänkte kika efter ett sminkbord!

Nu skall jag sova en stund till.

(jag vill förresten ta med mig T också, när jag flyr till ett varm land)

10 November 2009.

2009-11-10 - 23:27:15

Jag orkade inte pyssla. Skall jag vara ärlig, så orkar jag ingenting. Ingenting alls. Jag är bara så less på allt.
Jag är så helvetes jävla trött.

Vet ni vad? Jag är trött på mitt liv. Jag är trött på att gå hemma. Jag är trött på att städa dagarna i ända.
Jag är trött på att alltid, ALLTID misslyckas med det jag tar för mig. Jag är trött på att vara ledsen, jag är trött på att ha värk, jag är trött på att ständigt vara förkyld. Jag är trött på att jag blir fetare och fetare. Jag är trött på att folk kör över mig. Jag är trött på T, på våra ständiga diskussioner om pengar. Jag kan bli så inihelvetesargsåjagnästanexploderar på honom. Jag är trött på att gråta. Jag är trött på allt tjat från omgivningen om saker jag måste göra. Jag är trött på att vara ensam. Jag är trött på att vara rädd.

Jag är trött att vara på låtsas.

Ibland vill jag bara ta med mig Freja och åka någonstans, långt långt borta. Där det är varmt och vi kan bada och ta det lugnt. Bort bort bort bort från allt tjöt, krav och skit..
Detta inlägg var väldigt lätt för mig att skriva. Dock var det inte lika lätt att klicka på publicera knappen.

Hej

2009-11-10 - 22:41:33
Fy fan, jag mår piss. Nu när Frejisen är bättre är det min tur. Men hellre jag än henne.
Det är bara så jävla tråkigt att bli sjuk, IGEN. När man precis blivit av med snuvan från förra gången!
Fyfasen..

Nej, nu orkar jag inte ens blogga mer.
Jag skall sätta mig och pyssla lite..

Bråk och platt kaka.

2009-11-10 - 16:15:26
Vilken ledsam dag det har varit hitills. Jag och Freja har varit ovänner flera gånger. Kladdkakan vi bakade blev platt. Jag har ingen ork eller lust till någonting. Men efter att vi ätit middag skall vi allafall gå ut en sväng med Snuckis.

Åh, jag måste ta den där jäkla tvätten också! Blä! Jag har massor som behöver strykas och behöver egentligen sätta på en maskin till. Fyfasen. Det är jobbigt när man inte har någonstans att hänga upp det. Jag vill ha en torktumlare. Men vi får se vad tomten har med sig till oss :)

Nu står Freja vid sitt kök och lagar mat till Mimmi-dockan. Jag har gett henne lite riskorn och vatten som hon pysslar med. Det är viktigt att barn FÅR greja, kleta och stöka ner. Att dem får känna sig fram och pröva. Det är samma med att äta sin egna mat. Vi slutade tidigt med att mata Freja, utan hon fick sitta och pilla i sig sin mat själv. Vad spelar det för roll om det tar längre tid eller om det blir kladd överallt?

Tisdag morgon.

2009-11-10 - 09:43:49
Det är nästan för bra för att vara sant! Freja gick alltså upp klockan nio igår och klockan kvart i nio idag! Hon har alltså tagit sovmorgon två dagar i rad. Härligt, både för henne och för mamma och pappa =) Det är helt okej, i jämförelse med kvart i sex som hon brukar vakna annars!

Igår satt jag och pillade lite med blogg-designen, jag blev ganska nöjd och eftersom jag inte är något proffs på html-koder så får det faktiskt duga, haha. Någon gång, när ekonomin tillåter, skall jag fan köpa mig en riktig design av någon som gör efter ens önskemål. Lady Dahmer, som bland annat gjort Egoinas design, är riktigt duktig. Sen har hon en ganska rolig blogg att läsa också!

Idag vet jag inte vad det bjuds på. Frejisen och jag går nog ut en sväng på eftermiddagen. Annars blir det en lugn och händelsefri dag. Ikväll får jag ha myskväll ensam, för Sandra är i Eskilstuna och hälsar på Jessica. Men det går nog bra ändå. Jag skall nog baka en kladdkaka eller något som jag kan smaska i mig, alldeles själv, i ensamheten.

Jahapp, nu får jag återgå till vardagen. Freja sitter i badet, hon älskar ju att vara nakenfis (dag som natt) men nu har det börjat bli så kallt hos oss på morgonen, så hon blir nog lite frösen när hon springer runt med rompan bar! Och att hon käkade lite glass efter frukosten gjorde nog sitt också!

Dagen

2009-11-09 - 22:37:32
Ingen feber på hela dagen. Vi har tillbringat lite av dagen utomhus, då vi har krattat löv och gjort i ordning på baksidan. Sen var det dags att laga middag och då kikade Freja lite på tv under tiden. Efter maten plockade jag här hemma, diskade undan och så! Sen stoppade jag ner Freja i vagnen med fårskinnet och plädar och gick ut en promenad med Snuckis i höstmörkret! Jättemysigt!
Vi gick och la oss vid sju tiden, efter hon ätit kvällsmat och badat.

Nu sitter jag och kikar efter lite köksinspiration. Ja, tapeter då. Det är ju inte aktuellt att byta ut hela köket :P Men, lite fräscha tapeter och vit målarfärg kan göra susen för ett trist kök!
Jag gillar den lantliga stilen när det gäller kök och gärna lite Shabby Chic touch över det hela!

Det här är riktigt fint tycker jag..
(bild lånad från selmasgranne.blogspot.com/.../kksinredning.html)


Hm, jag hittar inte många snygga tapeter på nätet. Trist..
Usch, tappade lusten helt plötsligt, haha..

Göra om, göra nytt, förnya

2009-11-09 - 14:09:04
Åh, nu är verkligen Fixar-Polle igång alltså.. Jag är SÅ sugen på att greja och dona här hemma! Nu har jag (till T's stora desperation) att jag vill göra iordning köket. Givetvis efter att Frejas rum är färdigt! Måla om köksluckorna, lite nya tapeter, måla fönsterbrädan, lite nya lister.. :)

När Freja har somnat ikväll skall jag kika efter lite inspiration :) Visar er om jag hittar något!
Nu skall vi gå ut en sväng!

Feberfri!

2009-11-09 - 13:07:22

Idag mina vänner, idag gick min dotter upp klockan 9!!!!! Vi är i chock här hemma. Så länge har hon inte sovit på morgonen sedan hon var liten, liten bebis. T var väldigt snäll och gick upp med henne då, medan jag sov vidare eftersom jag varit uppe med henne inatt. Hon vaknade vid tre tiden och var ledsen. Hon var törstig och täppt i näsan. Jag passade på att tempa henne och då hade tempen gått upp, så hon fick alvedon. Hon fick även vatten med sugrör på, som hon säger :), nässpray och efter en stund somnade hon igen.

Nu har hon än så länge ingen feber och vi åt lite lunch tillsammans för en stund sedan. Vi gjorde pannkakor.
T skall snart till jobbet och Freja ligger och kikar på Nasse-filmen. Jag satte mig här en stund och hämtar andan innan jag skall städa undan lite här hemma. Efter det går nog jag och Freja ut en sväng. Det är inte det roligaste vädret, men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, som man säger, hehe.

Puh, ja, dags att återgå till verkligheten!

Julefrid i var mans(kvinnas) hus.

2009-11-08 - 21:47:29
Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar verkligen julen med allt vad det innebär. Ja, nästan allt iallafall.
Jag älskar all pynt, julmaten, doften av julgran och julskinka. Tomten som kommer och delar ut julklappar och att få träffa hela familjen. Men för att få detta så måste man ju kämpa nästan all lust ur sig innan den stora dagens ens är framme. Planering av mat i flera veckor i förväg, paket skall inhandlas(och jag är nog inte ensam om att köpa dem flesta dagen innan julafton, när löning kommit)

Sen skall gran huggas, det skall storstädas, det skall tvättas och strykas och hängas upp julgardiner, julbelysning skall upp både ute och inne. Man skall planera vart hur och när man skall träffa sina respektive familjer.
Julmaten skall lagas och man skall vara snygg, fräsch och strålande på självaste julafton.
Och allt är över på några futtiga timmar. Eller, inte för oss, för på Julafton är vi här hemma hos oss.
På Juldagen firar vi engelsk hos familjen Shotton och resten av Gouldsen och på annandag jul firar vi hemma hos morsan och farsan i Frändefors! STRESS STRESS STRESS=MONSTER PAULINE TRÄDER FRAM.. Som hugger och ryter åt minsta.. Som verkligen inte njuter av julen och all dess härlighet.

Men, i år, har jag lovat min familj, men framförallt mig själv, att lägga alla krav åt sidan. Alla krav på att det måste vara perfekt, det skall vara si och det skall vara så. Jag skall fokusera mer på vad VI, alltså jag, T och Freja vill göra och hur VI vill ha det.

December är nog verkligen den stressigaste månaden på hela året och den månaden fullast av krav.
Släpp dem. Det enda som är viktigt är att man är tillsammans (oh no, the biggest cliché ever, men ack så sant det är) Tänk vilken lycka att få vara med dem man verkligen, verkligen älskar och slipper ödsla energi och tid på annat än att bara njuta.. Gör det, för det tänker jag göra! (Men, maten, pyntet och allt därtill kommer fortfarande finnas kvar)

Jul lista

2009-11-08 - 21:31:39
Lista tagen från kias.blogg.se




Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej, helst inte

Bakar du något till jul? vad?
Jajjemän, lussebullar och pepparkakor

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med givetvis!

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Jag köper lite, men kokar knäck och sådant själv

Knäck eller ischoklad?
Knäck. Ischoklad är blä

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Den är prydd med mossa och rödprickiga svampar.

Som fönsterprydnad, stjärna eller elljusstake?
Vi har stjärnor i vissa fönster och ljusstakar i andra.

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Brev

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Klassiskt


När julpyntar du hemma?
Första advent tar vi fram ljusstakarna, resten kommer upp allt eftersom

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Ja 

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Julgranskulor

Har du ett färgtema i granen?
Klassiskt

Levande gran eller plastgran?
Levande ofc.

Hur ser din julfrukost ut?
Jag brukar inte hinna äta frukost, jag håller på med all mat.


Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv.?
Nej, inte på julafton. Vi äter, tittar på kalle, umgås och öppnar paket.

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
BLOSSA, the one and only!

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel och russin

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner, torkade fikon

Vilken är din favoritjulskiva?
Absolut Christmas

Vilken är din favoritjullåt?
Finns många

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Julskinka

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Julskinka, Jansons Frestelse, Köttbullar

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med russin.

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Inget av dem, blä

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Nja, är inte jätte noga med det.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust!!


Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Kaviargrädde

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Jajjemänsan

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Vet inte riktigt.

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Ja

Har ni tomte hemma?
Ja

Köper du julklappar till många?
Nej, vi köper till Freja och till varandra.

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Det spelar ingen roll.

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag gillar att slå in dom själv!

Enfärgat julklappspapper?
Gärna något fint.

Roligast att få i sin julklapp?
Det är tanken som räknas.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Oj, svårt.. Kanske en torktumlare?

Farsdag!

2009-11-08 - 20:33:14
Idag är lilla hjärtat lite bättre. Imorse hade febern sjunkit men nu innan hon la sig var den uppe i över 39 grader igen.
Vi åkte in till jourcentralen igår kväll, men där gjorde dem inte så mycket. Kollade lite i öron och hals för att konstatera att det inte är något bakteriellt som orsakar febern. Anledningen till att vi åkte in var att hon hade väldigt hög temp med alvedon i kroppen.

Nu ligger hon i sitt rum i en renbäddad säng och kikar på Pippi Långstrump. Vi får se om hon somnar om en stund. Hon kommer vara hemma från dagis hela veckan tror jag. Vi får se hur hon mår. På torsdag skall dem dock ta dagiskort så då åker vi nog dit en sväng!

Idag åkte vi till mamma och pappa en sväng för att fira Fars Dag! Freja hade målat en teckning och sedan gjort en pärlplatta i form av en nalle som morfar fick! Till sin egen pappa hade hon köpt ett par vantar som pappa behövde :)

Hos mamma och pappa åt vi en jättegod middag. Vi var även ute en liten sväng. Skönt för Freja med lite frisk luft.

Lista

2009-11-07 - 16:29:24

Jag hittade en lista på mzetterblad.blogg.se som jag snodde :)

1. Hur gammal är du om fem år? 28

2. Vem var den sista du träffade? Mamma och pappa

3. Hur lång är du? 176 cm över jorden

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Någon B-skräckis

5. Vem ringde senast? Min mamma

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Oj? Kommer jag inte ihåg..

7. Vad är helgens planer? Bara att ta det lugnt och kurera vår lilla sjukling här hemma

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? I förmiddags

11. Vilken ögonfärg har du? Blåa

12. När vaknade du idag? 6.30

13. Har du någon gång hittat en katt? Ja

14. Vilken är din favoritplats? Vårt hem

15. Vilken plats föredrar du minst? Köer

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I eget hus på landet
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmar

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Freja
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, det tycker jag faktiskt

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? I trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen? MÅNGA! 6 stycken, minst
23. Hur många landskap har du bott i? 1, Västra Götaland.
24. Har du någon gång spytt på någon?
Haha, när jag var bebis kanske?

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota på sommaren
26. Är du social? Oja, en aning :)

27. Vilken är din favoritglass? Jordgubbs sorbet är gott :)

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Betala av skulder
29. Tycker du om kinamat? Jao

30. Tycker du om kaffe? Nej fyfan!

31. Vad dricker du till frukost? Oboy

32. Sover du på någon särskild sida? Oftast vänster

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa? Jajjemänsan!
35. Är du beroendemänniska?
Vi kan väl säga såhär.. JA?

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp
37. Vill du ha barn?
Har ett barn

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, tyvärr

40. Föredrar du havet eller en pool? Hm, det beror änna på

41. Vad spenderar du helst pengar på? Freja
42. Äger du dyrbara smycken? Nja, något enstaka

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En godis ;)

45. Vem är den roligaste människan du känner? T, helt klart!
46. Välj ett ärr på din kropp? Mitt operationsärr på armbågen som är stort och fult..

47. Vad har du för ringsignal? Någon förinställd på telefonen
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Ja

49. Flirtar du mycket? Nej, det behöver jag inte göra. Här hemma i och för sig ;)

50. Vart togs din profilbild? På Gardis i familjen Hjern-Jägerås sommarstuga
51. Kan du byta olja på bilen? Ja

52. Har du fått fortkörningsböter? Ha ha ha, OM jag har. Ganska tragiskt

53. Vilken var den senaste boken du läste? Någon chicklit

54. Läser du dagstidningen? Det händer

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Haha, nje

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Bandit Rock

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Vätskelista till Freja
59. När var du i kyrkan senast? på min mammas bästa väns begravning.

60. Vilka personer utmanar du: Alla som läst detta inlägg ;)

Sjukling!

2009-11-07 - 15:23:13
Dockan är jättesjuk! När jag tog tempen i förmiddags hade hon 40.6!! Just nu ligger hon i sin säng och kikar på Pingu på tv. Stackars mitt hjärta. Förut när vi var ute på en promenad för att hon skulle sova middag feberyrade hon lite! Men, jag har sagt att är hon inte bättre till kvällen ringer jag sjukvårdsupplysningen! Dem har tydligen stängt ett dagis i Brålanda pga Svininfluensa? Jag som inte alls är en hispig morsa.. Alla kan ju gissa vad jag går runt och stressar upp mig för?

Nu skall jag tempa henne igen, sen så skall hon faktiskt få lite glass!

Kanske inte ändå?

2009-11-07 - 08:21:16
Det verkar inte vara magsjuka ändå. Freja åt kvällsmat igår och frukost idag utan att det blev något. Däremot har hon nästintill 40 grader i feber. Så antagligen är det febern som är boven i dramat. Men vi skall inte ropa hej ännu!

Inatt sov hon inne hos oss, hon vaknade vid halv 12 ungefär och ville lägga sig inne hos oss. Så inatt har vi legat och knött allesammans inne i vårt sovrum, mysigt!

Jag skall faktiskt få lägga mig en stund till, sedan skall jag iväg och veckohandla. Det blir iallafall inget berget för oss idag. Inte när Frejisen har såpass hög feber. Dock verkar hon inte påverkad i allmänthet av febern och det är skönt det.

Natti en stund!

Magsjuka. Najs bajs

2009-11-06 - 18:42:39

Min lilla docka har antagligen åkt på magsjuka! De ringde från dagis och hörde om jag hade möjlighet att hämta henne tidigare då hon hade ont  och var lös i magen. Här hemma har hon sprungit på toa några gånger. Men hon kräks inte och det är skönt för både henne och för oss. Både jag och T känner hur det kör i magen, men man vet aldrig, det kan ju vara lite inbillning från vår sida. Jag brukar iallafall vara duktig på sånt! Men vi får hålla tummarna över att detta är något kortvarigt.

Eftermiddagen och kvällen har därför varit ganska lugn. Freja röjer dock runt som vanligt här hemma. Ingen liten bacill som stoppar där inte.. Hon skall snart hoppa i badet och sedan blir det sängen för hennes del. Jag skall även ta tempen på henne, tyckte hon kändes lite varm förut.


Vi får se hur det blir imorgon, det var ju egentligen tänkt att vi skulle åkt upp på berget, men nu när hon kanske är sjuk vet vi inte.. Det återstår att se. Men det hade varit jätteskoj att åka dit! Vi var där förra året och det var supermysigt!

Det är dags för freedagsmyys!!

2009-11-06 - 07:21:54
Äntligen fredag! Veckan bästa dag!

Jag kom hem ganska sent inatt, var nog inte i säng förren halv ett. Så idag är man lite halvtrött sådär faktiskt.
Vi hade det bra, jag och Sandra. Vi käkade lite ostbågar och drack cola :) Snuckies var med också. Han älskar verkligen Sashas hundsäng, så varje gång han är där snor han den. Den är tydligen köpt på IKEA, får se om man kanske skulle ta och köpa hem en sådan till honom..

T tog bussen till jobbet imorse, hans skjuts är sjuk. Så cirka kvart över fem imorse åkte han iväg med bussen. Stackare. Saker och ting hade verkligen underlättat, för oss alla, om han hade körkort. Men, vi får se efter nästa besök i Mölndal. T har ju en ögonsjukdom. Han har för cirka ett år sedan genomgått en hornhinnetransplantation på ena ögat. Just nu väntar vi på att han skall få komma och ta ut stygnen. Sen blir det andra ögat.
Men det kan ju vara så att han får såpass god syn att han kan påbörja körkortet. Vi hoppas det.

I helgen är det Bergagårdendagar på Hunneberg. Vi åker upp någon dag, men vet inte riktigt vilken ännu. Det är jättemysigt att gå där uppe på berget och kika på alla hantverkstånd och smaka på korvar och köpa nybakta bullar!


Nej, dags att återgå till vardagen.

Gryta

2009-11-05 - 17:20:27

                  Hej alla!

Just nu står jag och lagar dagens middag! Idag blir det fläskfilegryta med rotfrukter och ris. Nu luktar det gott här hemma vill jag lova! :)

T är inne i stan en sväng. Han har sålt sitt airsoft gevär så han skall hämta pengarna för den. Jag tycker synd om honom, att han sålt den. Han tycker ju det är jätteskoj att springa runt i skogen och leka krig. Men vi har det väldigt knapert just nu, så nöden har ingen lag tyvärr..

Ikväll skall jag faktiskt iväg till Sandra igen, var ju där i tisdags men hon frågade förut om jag ville komma över en sväng. Hon bor nära, vilket är jätte skönt. Det tar väl högst 3 minuter att cykla till henne.

Nu kom han tillbaka och vi skall sätta oss och äta allihopa!



Torsdag idag då!

2009-11-05 - 07:17:32
Tjaba!

En ny dag, nya möjligheter! :) Freja vaknade lite senare idag än vad hon brukar, halv sju kom hon in till mig och tände lampan i taket! Det är inte alltid så härligt att vakna av att det helt plötsligt blir helt upplyst i rummet. Dock är det mycket mysigare när en liten skitunge kryper ner i sängen bredvid mig. :D Jag passar på att sitta här i några minuter innan vi skall göra i ordning oss inför dagis. Idag skall dem gå till skogen, som dem alltid gör på torsdagar. Ryggsäcken är redan packad med frukt!

Igår satte jag upp nya gardiner i köket, det blev jättefint, MEN givetvis kom det en fläck på dem när jag strök kappan, så STÖRANDE och att tvätta dem igen känns inte så lockande faktiskt då det är skitsvårt att få det snyggt med vecken och så sedan när de har torkat. Jag får se hur jag gör.

Inatt kunde jag inte sova. Jag gick upp och satte mig i fotöljen vi har i vardagsrummet. Jag satt där i mörkret och lyssnade på blåsten utanför. Men inte blev jag tröttare för det så jag tog mig en ostsmörgås och en mugg med varm oboy. Sen somnade jag gott!

Vad dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt ännu. Jag har ytterligare ett par gardiner som skall upp. Dock är jag lite osäker för dem skall upp i sovrummet, men jag är ganska nöjd med dem som är där. Och det blir en ganska stor skillnad då det är vita gardiner som skall upp isåfall och dem som sitter nu är svarta. Jaja, vi får se, sa den döve till den blinde.

Dags att ge sig av till dagis!

Just det..

2009-11-04 - 22:25:42
Såhär fint är det på vår hylla över sängen i sovrummet..

Hej från mig!

2009-11-04 - 22:02:07
Nu har jag precis ätit en clementin och sitter för tillfället och äter chokladpudding :D
T kikar på efterlyst och jag har satt mig med datorn i soffan. Det är skönt att varva ner lite. Dagen har gått på högvarv känner jag..

Jag och T var på utvecklingssamtal på dagis vid tre-tiden. Vi fick så mycket beröm för Freja. Man blir så stolt över sin lilla docka. Härligt! Vi pratade länge, i säkert 1 timme. Efter samtalet gick vi hem alla tre och lagade mat. Idag gjorde vi panerad torsk med potatismos och hollandaise sås! Gott! Man äter fisk för sällan egentligen, lite synd för det är både gott och lätt att laga.

Nu på kvällen har jag tvättat en vit-tvätt och strukit kläder. Skönt att få det gjort. Det blir lätt liggandes annars om man inte tar tag i det direkt.

Här är ett litet bildcollage från kvällen..

Tidig morgon..

2009-11-04 - 07:13:14
..och det blåser ute. Mysigt.. Jag hör hur det viner genom dörrspringan till ytterdörren. :)

Kvällen igår var riktigt mysig. Sandra bjöd på smörgåstårta. Sen vart det godis och ostbågar framför Desperata hemmafruar och de andra programmen. Men satan i gatan vad kallt det var när jag skulle cykla hem, fyfasiken. Det märks verkligen att vintern börjar komma. Snart får vi börja med att ställa in bilen i garaget på nätterna, så man slipper stå och skrapa rutorna på morgonen. Det är väldigt skönt att slippa vill jag lova.

Nu ska vi snart ta på oss och cykla till dagis här hemma, Freja sitter och kollar på Bompa på tv..

Färdigstädat.

2009-11-03 - 18:31:11
Puh, nu är jag äntligen färdig. Jag gjorde ett röj i hela lägenheten. Det är alltid så skönt när det är gjort. Men under tiden man gör det, är det inte lika skönt. :)

Snart skall jag ut på en promenad med Snucken. Efter det blir det en välbehövlig dusch. Sen beger jag mig till Sandra. Vi skall ha vår veckoliga myskväll framför tvn. '

Nu har Freja precis ätit upp sin kvällsmat så nu skall hon duscha av sig och sedan lägga sig för natten.


Såhär blev mitt och T's sovrum..

Regn..

2009-11-03 - 13:52:43
Det regnar utomhus. Då ser det ut ungefär såhär inomhus:


Det blev aldrig att jag tog tag i Frejas rum. Det blev vårt sovrum istället! Äntligen har jag fått någorlunda ordning där inne. Visar ett kort sedan!

Nu skall jag åka och hämta T från jobbet!

Godmorgon!

2009-11-03 - 07:14:01
Idag var det lättare att gå upp än igår faktiskt. Men jag kom ju i säng tidigare igår, så det är nog den avgörande faktorn!

Just nu har jag och Freja precis ätit frukost. Hon ville äta hemma idag sa Freja. Men hon är ingen frukost människa direkt, hon äter knappt en smörgås. Så, hon får äta en gång till på dagis vid 8 tiden, när de andra barnen äter.

Idag skall jag fortsätta greja i Frejas rum. Jag påbörjade ju det för ett tag sedan. Rensa bland alla leksaker och plocka undan.
Tanken är att vi skall göra om i hennes rum. Jag känner att det behövs, vi behöver få fram mer förvaringsmöjligheter. Nu har hon en Hensvik hylla från IKEA som jag tänkte byta ut mot en stor Expedit hylla, också från IKEA. Den sväljer ju en hel del och man kan köpa till lådor som man sätter in. Sängen hon har nu är ganska låg, så man kan inte förvara något under den. Sängen min mamma håller på att göra fixa i ordning är något högre så under den skulle man kunna ställa låga lådor. Jag funderar också på att gå på loppis och kika efter ett sött litet sminkbord av något slag som man skulle kunna fräscha upp och måla vitt.

 Detta är hyllan hon har nu, men vi skall byta ut den mot..
..denna hylla istället..

Nu får jag sluta sitta här och planera. Freja skall iväg till dagis och hunden måste ut!

Måndag kväll..

2009-11-02 - 22:06:12
Hej på er!

Nu har det varit tyst ett tag från min sida. Ingen blogg lust.
Jag är verkligen jätte trött. Non-stop. Hela tiden, och det tär på mig.

Idag var jag och mamma på tygladan och köpte tyg som mamma skall sy en sängkappa av till Frejas nya säng.
Efter det åkte vi och köpte färg som sängen skall målas med. Jag tror att det blir superfint!
Sen åkte vi och handlade lite, var verkligen tvungen, för det fanns varken toapapper eller bröd här hemma.

I förmiddags var jag ute med Snuckies i regnet. Vi mötte upp Sandra och Sasha och gick en promenad tillsammans. Jag var totalt genomblöt när vi kom hem, det bara rann av mig! Snuckies var inte glad i regn kan jag säga.

Tja, livet rullar på som vanligt här hemma..


RSS 2.0