SNuvA

2010-08-31 - 22:03:21
Uuh, jag har blivit dålig jag med. Usch, feber och värk i kroppen. Nu sitter jag här, med en galen katt strykandes mot datorn och vill ha varm oboy. Men min man som också är sjuk orkar inte passa upp mig just nu. Jobbigt.

Jag och Loppan har varit med mormor idag. Vi har vart och handlat blommor och planterat på kyrkogården.
Idag fick jag ÄNTLIGEN sålt våra gamla vitrinskåp och tv-bänk. Så glad är jag. Och imorgon får jag kanske sålt Loppans gamla barnstol!
Det är nämligen så att jag sparar och samlar ihop pengar för att kunna ta en tur till Ullared.
Minst sagt behövligt om jag får säga det själv.

Jag har även passat på att sy endel idag. Lite nya kuddfodral till soffan och även vimplar till Frejas rum, jättefint. Får ta kort och visa när jag orkar!

Nej men godnatt med er!

Godmorgon!

2010-08-31 - 07:55:14
Godmorgon!
Vi har varit vakna i 30 minuter ungefär. *Gääsp* Tomas kom hem i natt och var rejält sjuk med feber och snuva. Jag gjorde lite thé och smörgås åt honom medan han tog sig ett varmt bad. Sen vart det bums i säng för min lille sjukling.

När jag gick ut med hunden höll jag på att få en chock. 5 grader stod termometern på! BRRRR!!!  Det vart en snabbkiss med vovven och sen in och upp i sängen under varma täcket.

Igår var Loppan hemma från dagis, liksom idag. Vi var hos mormor och morfar. Loppan gick och pyssla med mormor ute och jag passade på att sy ihop lite kuddfodral. Idag skall jag antagligen iväg med mamma och köpa lite blommor som vi skall plantera min mormor och morfars familjegrav.

Ja jösses, nu får jag utfodra djur och barn. Ha en härlig dag! Det ser ut att bli sol ute!

Hej

2010-08-29 - 14:36:14
Jag har varit iväg en sväng. Bytte en klocka som var trasig till en fungerande och köpte nässpray till Loppan.
Tomas och Freja är ute en sväng och cyklar tror jag, de försvann här förren stund sedan. Gott väder är det ute, så då får man passa på att njuta och vara ute. Säger jag som sitter inne och ugglar ;-)

Om en stund tänkte jag packa ner lite tyger och sånt som jag skall ha med mig till syjuntan :-) Men först ska jag nog bara ligga i soffan och slappa ett tag.

8 grader

2010-08-29 - 09:31:09
När vi vaknade imorse var det bara 8 grader ute, brr hösten är här! Nu är det dags att sätta på elementen inomhus. Natten har varit lite små kämpig faktiskt. Loppan har blivit rejält snuvig så hon har vaknat från och till hela natten. Så vår vår natt har innefattat flertal snyta näsan och hämta vatten. Jag ska åka och köpa lite nässpray lite senare. På dagen går det ju an att vara snuvig, men nätterna blir besvärliga.

I eftermiddag ska jag som jag skrev igår på symöte. Jag ska passa på att ta med lite tyger och göra några kuddfodral tänkte jag. Min symaskin har sjungt på sista versen, så jag får låna en av flickorna. 

Här hemma kikar vi för tillfället på Petsson och Findus. Vid tolvtiden får vi besök av Frejas farbror och sin lilla kusin Emma.

Njut av dagen!

Hej på kvällen

2010-08-28 - 22:21:11
Nej, det blev ingen bild på min fina spegel upphängd. Det blev spackel istället. :-)

Jag är riktigt trött, skall nog faktiskt skutta i säng alldeles strax. Imorgon skall jag på symöte med mina goa arbetskamrater :-)


Kollar på Animal Planet och Animal Cops. Jag blir så fruktansvärt förbannad. Djurpolisen hade fått ett samtal om en familj som hade en sjuk hund som de bara lät ligga utan vård. När polisen kommer fram säger mamman i familjen att hunden dog i morse och de har lagt en filt över hunden i väntan på att hennes man skall komma hem och flytta på liket. Djurpolisen gick fram och lyfte på filten OCH HUNDEN LEVER FORTFARANDE. Dock är hon döende. Hunden är TÄCKT av larver, ögonen syns inte för att det är totalt fullt av larver. Tyvärr dog hunden i bilen till sjukhuset.

Jag kan inte med ord beskriva hur äcklad jag blir av dessa fruktansvärda människor som VÄLJER att göra såhär mot djuren.

Sen har vi gubben som trampar hunden på benet, tar den till veterinären där det konstateras att hunden har brutit skenbenet. Gubben vägrar behandling för han - citat " förstår inte varför han skall betala 120 dollar i timmen för att dem skall spjäla hundens ben när han kan göra det själv" Detta säger han medan han sätter sig i sin splitter nya sportbil och kör iväg i raseri för att djurpolisen beslagtar hans hund. Djurpolisen sa även till honom att han kanske inte skall ha djur om han inte har råd att betala för vård. Då svarade gubben att pengar är inget problem, han har minsann en halv mille på banken, han tycker bara att veterinärer tar ockerpriser och hycklar.



Usch, nu ska jag krama min vovve lite..


Aug. 28, 2010

2010-08-28 - 19:01:48
Hej på er!
Jösses vad det drog igång ett åskväder här. Vi var ute hela familjen på promenad när det plötsligt blixtrade till och sekunden senare brakade det loss. Vi fick springa hem i ösregn och vår lille Snuckis, som är så otroligt åskrädd, han skakade som ett asplöv. Stackarn. Nu har har han äntligen lugnat ner sig och ligger i soffan.

I förmiddags åkte Tomas och Loppan iväg till Lek och Buslandet med Niklas och Wiggo. Jag gick över till Benita en sväng och hjälpte henne att fixa lite med kläder som skall säljas på Tradera. Jag blev också inspirerad till att röja igenom saker här hemma och sätta ut på annons. Ja, vi får se.

Tomas är på ovanvåningen och kämpar med att sätta upp min älskade spegel som jag har kämpat med att måla och "shabbat" till. Tydligen går det inget vidare om man skall tro på hur det låter där uppe just nu.. Vi får se om jag kan visa en bild på hur det blev sen..


Kvällsmat!

Grått är också en färg

2010-08-28 - 09:45:32
Nu är det helg igen, det är inte klokt vad tiden går fort! Igår hade vi myskväll framför bompa. Supermysigt!
Idag ser det ut att bli en lugn dag. Lite småplock här hemma. Skall sätta upp en klocka i trappan och kanske pyssla med lite annat här hemma. Mer än så tror jag inte det görs här hemma. Vädret är grått och blött så man har ingen vidare lust att vara utomhus. Fast det kan nog vara behövligt att gå ut en sväng senare ändå, för att lufta sig lite :-)

Vad skall ni andra hitta på under dagen? Kan ni inte ge mig era bästa tips vad man kan hitta på en tråkig och regnig dag med en vild och studsig 3½-åring? :-D

Tvätta, tvätta bort din sura min...

2010-08-25 - 19:15:59
Nu är den äntligen på plats - Vår nya tvättmaskin! Lyckan är total för åtminstonde mig här hemma vill jag lova er.
Jag är redan inne på min andra tvätt och det är som en aha-upplevelse. Är det såhär ren tvätt skall vara? :-D

Imorgon skall Loppan iväg på teater med sina andra 07-födda kompisar från dagis. Bussen hämtar upp dem kvart i nio. Hon tycker det skall bli jättespännande! Jag skall iväg på ett läkarbesök ungefär samtidigt. Ett besök jag egentligen borde gjort för längesedan. Men som det mesta som är jobbigt, skjuter jag upp. En riktigt dålig egenskap hos mig själv som jag lovat att ta itu med. Men Rom byggdes inte på en dag mina kära vänner och detta är iallafall ett steg i rätt riktning.

Vi har fått en ny tv-bänk. En Hensvik tv-möbel. Tvn passade perfekt och det passade väldigt bra in. Vardagsrummet börjar sakta men säkert ta form.


Nu: Badtajm med Freja.
 

Solsken

2010-08-25 - 08:55:11
Idag lyser solen ute och himlen är blå. Snart skall jag och Loppan bege oss till dagis och sedan väntar en dag av städ och tvätt. Inte roligt, men måste göras. Skall passa på att ha öppet alla fönster och dörrar så det vädras ut ordentligt här inne. Hänga ut tvätten också..


Ha en bra dag!

Sömn

2010-08-24 - 21:23:55
Det är inte lätt att vara 3 ½ år och det är inte lätt att vara en 3½-årings mamma. Speciellt när man nu i snart 3 år har krånglat, bråkat och grinat varenda kväll vid läggdags. Allt började när hon var 7 månader och fick magsjuka. Innan det somnade hon utan problem, men efter magsjukan började vårt helvete. Vi har gjort A L L T.
När hon var 7 månader fram tills hon var drygt året fick vi köra henne i vagnen, fram och tillbaka i 1½ timme för att hon skulle somna. Det var lätt om man jämför med idag då det studsas runt, bråkas, slåss, grinas och gapas i timmar innan hon äntligen somnar. Och jag orkar inte längre. Jag gör inte det. Vi har verkligen, VERKLIGEN kämpat och testat allt från sagoband till att bara gå ut ur rummet. Vi är verkligen inte dem som gnäller för att ungen inte somnar på 10 minuter..

Hon är envis, min lilla loppa och jag älskar henne för det. Men ibland så vill jag bara lägga mig på golvet och grina!

Mys

2010-08-23 - 21:50:52
Helgen sprang förbi i en väldig fart. Vi hann med att gå ut i skogen och plocka blåbär och kantareller, ha två småkusiner här över natten och röja i trädgården. Helt okej! :-)
Idag har jag jobbat från halv 10 till halv sex och när jag kom hem hade vi en riktig myskväll framför tvn hela familjen. Nu ska jag gå och lägga mig för jag är helt slut. Mysigt att ligga i sängen, dra upp täcket och höra regnet smattra på fönstret. Är hösten här nu?

Vi har förresten fått in SÅ fina "stryka på" bilder på jobbet. Tre olika motiv i typisk fransk/shabby chic stil som man kan stryka på kuddfodral för att skapa fina alster till soffan tillexempel. 39:- styck! Jag är sugen på att pyssla, så vi får se om det blir en tur förbi Tygladan imorgon för att införskaffa lite inspiration;-)


Godnatt på er!

Dags för fredagsmys!

2010-08-20 - 19:19:21

Chipsen är framdukade och soffläge är intagen. Välkommen helg!

Greedings!

2010-08-20 - 10:53:12

Tror att jag börjar bli sjuk *neeeej* Känner mig frusen och stel i kroppen. Sitter och tittar på Cheaters som går på tv400. Heeelt sjukt. Tillskillnad från Jerry Springer där allt är fejk, är Cheaters reality. Jag är heelt fascinerad av dessa amerikanska program alltså. Så mycket intriger och drama. Och programledaren för Cheaters, Joey Grecco, han är såå bra, haha. Cheaters är programmet där allt kan hända, igår blev programledaren knivhuggen. Vi fick se hela grejen, hur sjukt är inte det?

Ja, idag är det fredag. Härligt med helg! Fint väder har vi fått också. Hoppas att det håller i sig resten av helgen.
Jag har lite att greja med i trädgården, det är dags att förbereda inför hösten. Usch, vad trist det låter. Höst, regn och rusk.
Kanske skall ut och plocka svamp, är väldigt sugen på en kantarell smörgås, mums!

Teknisk

2010-08-19 - 20:18:16
Hej på er!

Haft en bra dag? Jag har fart runt som en iller och uträttat några ärenden. Sen har jag jobbat en stund på eftermiddagen.

Jag har även fullt upp med att lära mig den nya telefonen, vilket är en hel vetenskap. Bara att den har touch skärm gör det hela mycket mer komplicerat, haha.

Jag och Loppan sitter och kikar på Pettson och Findus. Om en stund skall vi hämta pappa från jobbet och sedan är han långledig. Skönt!

Vi hörs

Sommarens fototävling hos nlstudio

2010-08-17 - 13:38:18

Jag är med och tävlar i en fototävling hos nlstudio, där man har chans att vinna en 80 cm reflexskärm i vit/silver, om man står som slutgiltlig segrare :-)
Temat skall vara sommar och för mig är denna bild så nära sommaren man kan komma. Solnedgång och ett fält med havre, blåklint och prästkragar!

Detta är mitt bidrag:

JAG BLIR NÅBAR IGEN

2010-08-17 - 10:50:20

Oh my god! Har precis slötittat på Jerry Springer. Även om man VET att det är uppgjort kan man inte motstå att dras med in i det amerikanska dramat ;-)

Denna natt utan blöja gick inte lika bra. Två gånger har vi fått byta lakan. Jag vet inte riktigt hur vi skall göra, för det är verkligen inte lätt. Vi får gå upp med henne varannan timme så hon får kissa på toaleten. Jag funderar på att ringa till BVC och rådfråga dem och hoppas på att de har något bra tips!

Jag har glömt att berätta att jag äntligen skall få en fungerande telefon! Igår fick både jag och Tomas nog av att jag ständigt är onåbar och att jag måste ha Tomas telefon jämt så vi bestämde oss för att teckna ett abonemang hos tre där telefonen ingick. Dock har vi lagt till en gratis tjänst, kostnadstopp, som gör att vi kan ha koll på det jag ringer för. Jag har en tendens att alltid spendera mer än vad jag har möjlighet till.
Det blev en svart Sony Ericsson X10


Och jag kan verkligen säga att jag längtar efter posten :-)

sur

2010-08-17 - 10:49:54
ÅÅÅH! Jag skrev ett jätte inlägg alldeles nyss med blogg.se strular!!!!!!!!!

Känn mig närmare

2010-08-16 - 18:25:09
Tagen från sarase.blogg.se


Du heter:
Pauline
Smeknamn: Polle eller Pööl  

Låt som när du är ledsen sörjer till: Hurt - Johnny Cash

Beroende av: Familj, nikotin och dator

Vad tror folk om dig? Att jag är väldigt sprallig

Stämmer det? Ja, oftast är jag faktiskt väldigt spexig :-)

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon

Hur imponerar man på dig? Genom att till synes vara en riktig tuffing men egentligen vara en mjukis
Brukar du skratta för dig själv? OOja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Absolut! :-*"

Var bor du? Vänersborg

Trivs du där? I det stora hela, ja

Hur svarar du i mobilen? "Ja, hallå?"

Vem ringde du senast? Min mamma

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon kunde hämta Tomas från jobbet inatt
Antal timmar sömn inatt: 6,5

Sov du ensam: Nej

Brukar du komma i tid: Nej, jag är en evig tidsoptimist.
Hur känner du dig nu: Lite halvseg och ganska nöjd

Vanligaste färg på dina kläder: Svart

Vad tycker du om fötter: Nja, inte en favorit direkt

Vad saknar du: Ett heltidsjobb

Hade du en bra kväll igår: Jo

Favorit dryck på morgonen: Oboy
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt elva-tolv

Är du blyg? Nej
Sysslar du med någon idrott: HA! Om det vore så väl 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Du, det vet jag faktiskt inte

Är du nöjd med ditt liv: Det finns mycket hos mig själv som jag skulle vilja förändra. Men det jag hittills har byggt upp är jag nöjd över

Är du bortskämd: Ja
Vad gör du i morgon: Ringer diversé samtal och möte

Vad är det värsta du vet? Barn och djur som far illa

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har underbara vänner!

Vad är det finaste du fått? Freja, min dotter 
En speciell dag du minns: Frejas födsel och mitt bröllop

Du samlar på: Änglar

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oftast är det Tomas
När grät du senast: För ett par timmar sen, över ett videoklipp från youtube

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av lån och skulder

Vill du gifta dig: Jag är redan gift
Vill du ha barn: Jag vill ha fler

Är du musikalisk? NEJ

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller cola

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Ja, när jag är stressad

Tröttsamt!

2010-08-16 - 12:04:23
Jag sitter i telefonkö till Försäkringskassan. Finns det något mer meningslöst? Jag har suttit i 20 minuter och inte flyttat fram något i plats, fortfarande nummer 137 i kö. SKOJ!
Nej, nu struntar jag i detta. Jag har andra jag måste få tag på också!

Om en stund ska jag köra Tomas till jobbet och efter det hämtar jag Loppan på dagis. Det ska bli spännande och höra hur hennes dag har varit!

återigen vardag

2010-08-16 - 09:52:34
Bang! Tillbak till vardag och verklighet igen. Andra natten utan blöja gick också bra och det var en solstråle som vaknade imorse! Vi åt frukost tillsammans hela familjen och efter det gjorde Loppan sig i ordning för första dagen på dagis på 7 veckor. Hon har längtat till sina tjejkompisar!

Nu sitter jag och kollar igenom lite mail och lite senare har jag ett par samtal som skall ringas. Tomas kör kvällskift denna vecka. Lite tråkigt att han kommer hem mitt i natten men å andra sidan är han ledig fredagar de veckor han jobbar kväll.

När vi lämnade Loppan på dagis förut fick vi se hur de håller på att bygga ut dagiset med baracker. Yey, de skall knö in de andra barnen i korvkiosker tänkte jag! För barackerna har onekligen lite "Grill Ivar" känsla över sig.

Nu ska jag fortsätta läsa igenom lite mail!

Knopp i topp!

2010-08-16 - 00:14:33

Snart, snart dags för dagis igen för Loppan. Jag är stressad och kan inte koppla av för fem öre.
Skall ställa mig och packa ihop extra kläder och sånt som skall med om en stund tänkte jag, kanske inte den bästa tidpunkten att dra igång projekt men om jag känner mig själv rätt kommer jag inte kunna somna förren det är fixat.

Nu är skåpet i köket helt klart och jag är NÖJD!
Fixat två fina knoppar också..


Jag har faktiskt inte mycket mer att skriva, så jag säger tack och hej!

Det snöar kaninpäls

2010-08-15 - 11:35:56

Jag sitter ute och njuter av vädret. Det yr kaninpäls runt i blåsten. Jag håller på att ryka päls på vår lejonhuvade dvärgvädur och jag kan säga er att det är inte klokt hur mycket hår en liten kanin har. Det ser ut som en massaker på gräsmattan.
Jag är både barn och karl ledig ett par timmar. Freja och Tomas åkte iväg för en stund sedan till Trollhättan där de skall vara hos farmor en stund och hjälpa henne att klippa gräset bland annat. Jag valde att stanna hemma för det sker inte allt för ofta att jag är helt själv. Det kan vara skönt att få en stund ensam ibland. Men jag måste säga att jag saknar dem ;-)

Min mamma kommer förbi om en liten stund med hyllplanen till vitrinskåpet i köket. Efter det vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på. Vika lite tvätt kanske? Idag är det faktiskt sista dagen på semestern. Jag tycker att denna sommar har gått otroligt fort. Det känns verkligen inte längesedan det var snö nästan upp till takknutarna och -15 grader kallt. Jag är glad för vi har verkligen tagit tillvara på alla fina dagar, åkt till stranden och badat, varit på utflykter och vart i Danmark. Det enda jag saknar är Liseberg, för det är som en tradition att åka dit varje sommar. Men kassan är väldigt skral. Vi får se, kanske åker dit någon helg? Det kan vara fint och varmt ända in i September faktiskt så..

Natten utan blöja gick toppen. Vi har varit uppe ett par gånger och kissat på toaletten men inte en droppe i sängen. Loppan var verkligen stolt när hon vaknade och det var hennes mamma och pappa också :-)

Hoppas ni alla får en härlig dag och njuter av de sista semester dagarna!


Sunny day, sunny heart!

2010-08-14 - 22:51:48

En helt underbar dag idag ju! Vädret, maten och att få träffa min älskade farmor ♥
Freja har varit på toppen humör hela dagen och vi har haft det mysigt tillsammans hela familjen!

Nu är jag sjukt trött och tänker faktiskt alldeles strax hoppa ner i sängen. Vill bara visa er vad jag har fått med mig hem idag. Det är inte världens bästa bild eftersom den är dagen med webcamen. 
Mitt fina vitrinskåp är äntligen färdigt :-) Står och pryder sin plats i köket. Nu väntar jag bara på hyllplanen som är på gång, sedan skall jag fylla skåpet med alla fina saker :-D
 

Förresten, vi kör blöjfritt under natten för Loppan. Vi får se hur det går. Hon har varit blöjfri på dagen sedan 2-års ålder men natten är jättesvår eftersom hon dricker så mycket. Ikväll hade vi dock inget val då vi upptäckte att nattblöjorna var slut. Vi har väckt henne en gång redan och då kissade hon massor på toaletten. Jag tänkte försöka få henne att kissa en gång till iallafall. Håll tummarna!
Godnatt!

läppstifts pussar

2010-08-14 - 10:16:32
Freja har fått en egen sminkväska. Hon ÄLSKAR att sminka sig. För tillfället jagar hon sin pappa genom huset och hotar med läppstifts pussar ;-)
Om en liten stund skall vi packa ihop oss och köra upp till Frändefors. Vi har fått ett härligt väder också, skönt.
Det känns väldigt vemodigt att hösten närmar sig och på måndag är semestern slut och det är dags att återgå till vardag igen. Vi skall verkligen försöka njuta så länge det går av fina sommarkvällar och varma dagar.

Nu ropar familjen på mig, tydligen dags att åka!

Ha en härlig dag


tipptopp

2010-08-13 - 23:20:11
Alltså, denna dagen, skulle man kunna radera den? För fy vad jag har varit tråkig. Trött och hängig och allmänt less på livet. Usch.

Jag sitter för tillfället och tittar på när Jonty och Tomas leker med våra kylskåpsbokstäver. Många intressanta ordkombinationer dyker upp. Hög nivå dessa pojkar har :-)
Annars sker inte så mycket, jag kikar runt på lite sidor på nätet och kikar de bloggar som jag följer. Mycket roligare än så är det inte.
Idag skickade jag iväg min hälsodeklaration till Tobias Registret. Förhoppningsvis blir jag godkänd som möjlig donator och kan hjälpa någon på ett eller annat sätt. Mitt hjärta slår lite extra för Lilla Hailey!

Imorgon skall hela familjen åka till Frändefors. Min farmor fyller år och hon kommer dit, vi skall fira henne med pappas paradrätt, Ängamat! DET ÄR SÅ GOTT! Mums!

Nej, nu tickar klockan iväg, dags att sova.

Godnatt!

Tävlar om en väggklocka!

2010-08-13 - 11:38:57

Jag är med och tävlar om världens vackraste väggklocka hos Nordljus. Klockan kommer från deras egna kollektion och jag är fullkomligt förälskad - Den är SÅ snygg! Finns i både vitt och zink!

Long hard road.

2010-08-13 - 01:46:27
Gud vad jag har varit dålig på att uppdatera. Men min blogglust har varit lika med noll. Det har varit (och är fortfarande) mycket omkring mig och jag försöker se en ljusning i tunneln.
Denna dag har varit väldigt delad. Den började inte allt för bra efter ett möte i Mölndal men sedan blev den bättre. Påvägen hem från Göteborg blev det ett snabb stopp på Ikea Bäckebol och vi svängde även av vid Ljunskile och åkte ner till havet där vi plockade snäckor, badade och fångade krabbor. Nu är jag ganska nyligen hemkommen från en kompis och vi har kikat på film och smaskat negerbollar. Vi såg Sex and the city 2 och den var helt okej. Ettan är dock mycket bättre tycker jag. Jag fick för mig att det inte var orginal rösterna på skådespelerskorna, kände inte igen rösterna alls.

Bilder från vår semestervecka i Danmark kommer snart!

Det är verkligen dags att krypa ner i sängen nu, jag ska gosa in mig under täcket hos Tomas :-)

Birthday boy!

2010-08-10 - 23:13:31
Hurra för min älskade Tomas som fyller 27 år idag!


Back

2010-08-09 - 20:35:24
Vi är tillbaka från Danmark.

Jag har ingen som helst blogglust för tillfället, så ni får nöja er med denna updatering.
RSS 2.0