Hej och godnatt på er! ♥

2010-03-31 - 23:05:04

Puh, jag är helt slut. Jobbat från nio till halv fem, snabbt in och handla. Skynda skynda till dagis och hämta Frejsan, hemma halv sex. Börja med middagen. Äta, in med Frejsan i badkaret, plocka iordning. Läsa saga. Somna. Vakna halv tio och nu sitter man här. Fartfylld dag med andra ord.

Jag sitter och smider lite planer inför månadslutet. Förhoppningsvis åker jag och Sara till Ullared. Det ser jag verkligen fram emot. Köpa vår/sommar kläder till hela familjen ♥ Vi får se, det beror lite på hur månaden ser ut med diverse utgifter och annat tråkigt måste.

Jag törstar väldigt mycket. Dricker vatten hela tiden. Jag tror det har med min sockeravvänjning att göra. Det är otroligt egentligen, hur beroende man faktiskt kan bli utav socker. Jag har från och med i måndags uteslutit det "konkreta sockret" (dvs godis, bullar, kakor, läsk) helt och det är riktigt tufft. Jag fick tips om att tugga tuggumi av en bekant och det hjälper, så nu tuggar jag frenetiskt, konstant.

Imorgon är det påskvandring på Frejsans dagis och jag efterlyste ju här i bloggen tips angående kläder. Vilken tur att jag har världens bästa mamma för när vi kom hem idag stod det en påse på diskbänken med en påskkärring outfit :) Mamma hade också köpt en påskpresent till Frejsan, som hon skall få på Påskafton. Det var tydligen en såndär glasglob som man kan skaka på. På Påskafton skall vi förövrigt på 25-års kalas. Det är Frejsans älskade Tant Sara som fyller år och vi skall dit och äta påskbuffé. Mums! Nu är den stora frågan - Vad skall vi köpa för present? Ja, det tåls att tänkas på.

Nu önskar jag er en god natt! Hoppas ni sover gott med söta drömmar!
♥♥♥

Godmorgon

2010-03-31 - 08:40:40
Jag hinner bara in och önska er en trevlig onsdag. Jag skall iväg till jobbet om en liten stund.
Vädret är inte lika fint idag som igår, men fåglarna kvittrar för fullt så på gott humör blir man även utan solen.

Ha en toppen dag så hörs vi ikväll!

PUSS

Innan jag lägger mig..

2010-03-30 - 22:28:21

..måste jag bara få berätta om en av mina ABSOLUTA favoritbloggar.
Inne på Gizmolinas möts du av en tjej med ett härligt solskens leende och en massa vacker inspiration i form av både kläder och inredning i precis min smak!
Besök hennes sida vettja!

Kort inlägg

2010-03-30 - 22:09:05

Kikar in och säger godnatt till er.
Inget Hemmafruar idag, istället var det något myskoavsnitt av CSI. Mycket besviken, men nu är det Cougar Town :)

Jag har lite ont i huvudet faktiskt, jag är rädd att det är ett migränanfall på G och jag har ingen medicin hemma. Jag får helt enkelt krypa ner i sängen tror jag.

God natt på er!

It's the little things..

2010-03-30 - 17:51:47

..that makes a home!

H e l p !

2010-03-30 - 14:08:07

Snälla, peppa mig nu! Jag är inne på min andra dag utan socker, GE MIG SOCKER SOCKER SOCKEEEEEEEEEER!!!!!! Godis, kakor, bullar, cola.. mmmmmmmmmmm...

Nej. Jag måste vara stark.

Cykel till dagis och tankar om uppfostran

2010-03-30 - 13:13:52



Men är det inte helt underbart väder ute? Nu är det bannemej vår! UNDERBART!
Freja tog sin cykel till dagis idag. Det tyckte hon var jättekul. Stora tjejen som ställde sin cykel i cykelstället och knatade in. Ojoj, tiden går så fort, så fort. Snart är hon 15 och springer runt på stan!



Jag funderar väldigt ofta över min roll som mamma och mitt synsätt på uppfostran. Freja har sedan hon föddes varit en tjej som vetat vad hon vill, hon har en väldigt stark personlighet. Hon syns och hörs och vi har försökt att stärka detta då jag anser att det är positivt med tjejer som faktiskt tar plats. Jag och Tomas har från första början försökt att visa Frejsan att hon faktiskt klarar av att fixa det mesta själv, med viss stöttning från oss. Hon KAN ta på sig jackan och skorna själv när vi skall gå ut, hon KAN gå och hämta sitt eget vatten ur kranen, hon KAN trä pärlor på tråden, bara försök.
Vi försöker uppfostra henne till att bli en självständig tjej med skinn på näsan, som KAN säga från och markera tydligt vad hon vill/inte vill. När man har en tjej blir det väldigt lätt mycket fokus på "åh, vad du är söt" och "åh vilken fin klänning du har"
Vi försöker samtidigt stärka henne genom att berätta för henne att vi tycker hon är bra och duktig på det hon gör. Duktig på att måla, duktig på att cykla, duktig på att plocka av bordet o.s.v just för att stärka hennes självkänsla. Men, samtidigt är det viktigt att inte bara tillföra "duktighet och söthetsberöm", då kan det bli så att barnet tror att han/hon MÅSTE prestera bra eller se bra ut för att duga. Vi berättar också att man tycker om henne precis som hon är. Jag och Freja ligger ofta och pratar innan vi skall läsa boken på kvällen och då brukar jag berätta för henne att jag tycker hon är snäll, mysig, go mot sina kompisar, mot djuren. Att hon är fin både inuti och utanpå.

Jag vill vara den mamman som Freja kan ringa mitt i natten, oavsett vad som har hänt. Jag vill att Freja skall känna att - det är lugnt, vi ringer min mamma! om hon har varit ute på stan sent och kanske druckit och det har hänt något, någon har spytt/hamnat i bråk, what so ever. Jag vill vara den tryggheten för henne. Men med det sagt så menar jag INTE att saker och ting hon gör inte skall få några konsekvenser. Men jag vill ha ett öppet och ärligt förhållande med min dotter.

Det är en ständig kamp detta, ens barn och allt runtomkring. - Hur skall jag göra? vad skall jag göra? Men jag tror att vanligt sunt förnuft och moral kommer man långt.

Underbara tisdag!

2010-03-30 - 08:30:32



Godmorgon alla ni fina!
Jag hoppas att ni sovit lika bra som jag gjort! Freja sitter och käkar lite frukost framför tvn och då passar jag på att göra en liten morgonuppdatering :) Jag känner mig superfräsch idag efter min "spatimme" som jag hade igårkväll.

Snart är det dags för morgonutfodringen av djuren och sen bär det av till dagis med Frejsan. Jag tänkte ta mig en snabb promenad efter lämningen för att kickstarta igång denna dag. Jag behöver lite fart nu känner jag.
På torsdag är det påskparad på dagis. Jag måste försöka hitta på en påskutstyrsel ut Frejsan. Jag får kika runt lite på internet för inspiration tror jag! Har ni, kära bloggläsare, något bra tips?



Tahandomsigsjälvtimme!

2010-03-30 - 00:10:26

Nu har jag haft en härlig timme för mig själv. Tagit en lång skön dusch med hårinpackning och ansiktsmask. Smörjt in hela kroppen med återfuktad lotion. Jag har fixat både naglarna och tånaglarna. Klippt, filat och smörjt in. Målat dem i mitt nya lack från H&M, "Im a Saint". Härligt pastellrosa.
Tänk vad viktigt det är att ro om sig själv ibland. Jag mår väldigt mycket bättre när jag är ren och fräsch.
Nu skall jag föna håret och sedan blir det sängen!

Kattgos!

2010-03-29 - 21:58:48
Hej på er!
Jag sitter här i soffan och gosar med vår ena katt, Semlan och kikar på Svenska Hollywoodfruar.




Jag måste säga att jag gillar verkligen Maria Montazami. Hon verkar så go och genuin. Jag blir alltid på gott humör när hon är på TV. Ibland påminner hon faktiskt lite om mig, i sättet. Jag har också en tendens att vara lite småvirrig och halvfrånvarande. Däremot är jag inte gift med en mångmiljonär, även om jag oftast tycks tro det :) 









Rösta på mig! :)

2010-03-29 - 18:58:57

Här är mitt senaste bidrag i den stora Nellytävlingen :)

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Trött liten tjej

2010-03-29 - 17:52:42
Å, det var en trött skrutta som jag hämtade på dagis. Nu ligger hon i soffan och halvsover medan jag lagar dagens sena middag. På Tomas eftermiddagsveckor blir det så. Det blir ugnsbakad lax i mango chutney sås och spenatpasta! Mums!

Monday, oh sweet monday!

2010-03-29 - 10:21:55
Ny vecka, nya tag! Eller vad säger ni?

Idag skall jag åka och byta en present som Freja fick igår. Strykjärnet fungerade inte tyvärr. Men vi fick kvittot så det är bara att byta till ett fungerande.

Jag har förresten testat en ny mascara. Build-up mascara, extra volume från Isadora. Den är kanonbra!
Jag får jättefylliga, långa fransar. Den ligger i toppklass med min vanliga från Lancôme. Bra budget alternativ med andra ord. 139:- H&M, tror jag den ligger på.

Nu skall jag gå ut och ta min morgoncigg. Jag håller på och försöker dra ner på skiten(rent ut sagt) och därför drar jag ut på det så mycket som möjligt. Det är så otroligt dumt att börja med rökning överhuvudtaget och det är väldigt lätt att vara efterklok.

Kalas=trött mamma

2010-03-29 - 00:22:48
Hej på er pinglor!
Haft en bra dag?

Idag har vi haft släktkalas här hemma. Vi var 17 stycken, både min och Tomas familj. Jag har då som många redan misstänkt stressat sönder mig inför detta (that's who I am). Baka, städa, baka lite till, laga lunch, städa igen. Så, efter att de sista gått slocknade faktiskt jag på soffan och sov i tre(!!!!) timmar. Jag blev väldigt förvånad när jag vaknar av en Frejis i nattlinne som skall gå och lägga sig!
Freja vart iallafall väldigt nöjd och hon fick massa fint, bland annat en Hello Kitty docksulky, Hello Kitty servis, Hello Kitty strykjärn och strykbräda och lite Pippifigurer. Min dotter gillar Hello Kitty :D (och hennes mamma ;)


Idag hade Frejsan på sig baggyjeans med mudd från Cubus, Hello Kitty topp från H&M, halsband med Hello Kitty berlocker och spänne med rosett, också från H&M.





Nu ser jag att klockan är efter tolv så det är verkligen dags att krypa till sängs. Imorgon är det en ny arbetsvecka!

Godnatt på er alla


Rock'n roll tävling :)

2010-03-28 - 20:48:02


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett presentkort på hela 500 kr hos Kid Rox.
Tävla HÄR du också

Dags för kvällen!

2010-03-27 - 22:08:30
Godkväll!
Frejsan somnade så gott så vid 20 tiden och även hennes mamma slumrade till en liten stund :) Nu sitter jag här och har bestämt mig för att baka imorrn morgon istället. Jag orkar verkligen inte ställa mig med bak nu. Tomas ligger och kikar på en film som går på tv 4, jag tror det var Natt på museumét. Jag skall nog faktiskt gå och lägga mig tror jag, det tar på krafterna att vara ute på äventyr :)


Glöm nu inte att ställa fram klockan en timme i natt!

Godnatt!

Lek & Buslandet

2010-03-27 - 17:38:18
Åh, vad vi har haft skoj! 3 timmar av stoj och stimm. Freja älskade det! Stora rutschkanor, bollhav och klätterställningar är en 3-årings paradis. Vi fikade även med lite korv och bröd.

När vi skulle åka hem fick vi muta Frejsan med en glass, haha. Sen kan jag meddela att det var en väldigt, väldigt trött skrutta som stenslocknade i sin säng när vi kom hem.
Nu har vi precis ätit dagens middag - Kålpudding. Mums! Jag tänkte ta fram min trogne följeslagare, dammsugaren och köra ett varv här hemma. Men först får maten smälta en stund tror jag ;)
Imorgon är det äntligen släktkalas, vi ställde ju in sist gång eftersom Frejsan blev så oturligt magsjuk på natten till kalaset. Ikväll bakar jag tårtan som vi skall äta. Åklagartårta, supergod tårta med maräng och smörkrämsfyllning, nom nom :)

Blöt lördag!

2010-03-27 - 10:28:34

 




Jag fick sovmorgon imorse av mina hjärtan. Vid tio-tiden vaknade jag sådär härligt utvilad. Skönt!
Vad denna dagen har att erbjuda har vi inte fullt ut planerat ännu, det är jätte tråkigt väder ute så lite inomhusaktiviteter kanske? Vi har en liten tanke på att åka till Lek och Buslandet? Planeringen var egentligen att vi skulle ha åkt dit nästa fredag, men då är det långfredagen, alltså en röd dag.

Jo, det blir Lek på hög nivå idag!
Kameran åker med!












Fashion Days at Etage!

2010-03-26 - 23:40:08
I helgen den 27-28 mars bjuder shoppingcentret Etage på Överby in till Fashion Days. Det blir två dagar fyllda med visningar av vårens mode, makeup och trender. Butikerna erbjuder förmodligen spännande erbjudanden till sina kunder! Det kanske är värt att åka dit?                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Nelly

2010-03-26 - 21:31:56
Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Frejsan, en riktig linslus!

2010-03-26 - 07:33:53


Såhär fräsig ser Frejsan ut idag! :D
Väst och leggings från H&M
Turkos tunika från Ellos

Härliga fredag!

2010-03-26 - 07:20:32

Hej och Godmorgon!

Ja, nu är det fredag igen och en hel helg framför oss. Veckorna går snabbt och snart är väl sommaren här? Härligt!
Jag skall alldeles strax göra Frejsan i ordning för dagis och efter jag lämnat av henne på dagis skall jag ringa några viktiga telefonsamtal.
Vädret ser inte alltför roligt ut ute, men vad gör det? Det är bara själva grejen av att se alla snödroppar och krokusar som sticker upp här och var.

Jaha, dags dagens första utfodring av djuren!

Ha en underbar Fredag!








 

SOL!

2010-03-25 - 21:49:00
Hej på er! Vilken härlig dag det har varit idag! Riktigt vårväder med sol och fågelkvitter!

Jag har haft lite ärenden idag och jag har även varit och veckohandlat. Som ni såg i mitt tidigare inlägg har jag gjort en matlista i hopp om att dra ner matkostnaden lite. Vi får se.
Efter veckohandlingen hämtade jag upp Frejsan på dagis och sen Tomas. Vi åkte och köpte nya sommardäck till bilen i Trollhättan.

Sen var det hem och laga middag som stod på schemat. Kyckling grytan blev succé så den kan vi fortsätta med.

Igår var vi iväg och fikade hos Sara. Hon och Freja bakade bullar som vi sedan smaskade i oss gladeligen! Finns det något godare än nybakade kanelbullar? Frejsan tyckte det var riktigt mumsigt!

Matlista

2010-03-25 - 09:44:53
Jag har gjort en matlista för en vecka framåt
(obs, rekomenderas INTE att göra när man är HUNGRIG)

Torsdag: Snabba kycklinggrytan, ris och sallad

Fredag: Tacos med tillbehör

Lördag: Kålpudding, kokt potatis och rårörda lingon

Söndag: Frejas släktkalas

Måndag: Ugnsbakad lax med mango chutneysås och spenatpasta

Tisdag: Lättlagad köttfärssoppa

Onsdag: Ugnsbakad falukorv med tomat, äpple, rödlök och ost, potatismos

Torsdag: Pasta Carbonara

GRATTIS!

2010-03-24 - 20:08:23

Grattis till min storebror Daniel på 35-årsdagen!

Vårkänslor till Frejsan!

2010-03-24 - 12:59:53



Allt finns hos Lindex

Vårläckert från Lindex

2010-03-24 - 12:49:07




Allt finns hos Lindex

Frejsanpejsan!

2010-03-24 - 12:16:32

N e w M e !

2010-03-23 - 23:30:23

Tja

2010-03-23 - 20:29:21
En kort update från mig. Sara och Mattias kom precis med nybakta kanelbullar! Nu skall Sara färga mitt hår och sen blir det hemmafruar på kanal 5


Min nuvarande hårfärg

Vad händer?

2010-03-23 - 12:13:29
Nu: Dags för en promenad i regnet!

Godmorgon Tisdag!

2010-03-23 - 08:40:09





God Morgon på er!
Idag är jag verkligen supertrött, ögonlocken är tunga som bly och huvudet hänger inte riktigt med (men säg när gör de det för mig? :)
Freja och jag är hemma idag också och vilar upp oss.
Nu är jag så trött så trött, soffan och gos med Frejsan nästa.

Suck

2010-03-22 - 07:36:45
Nej, jag klarade mig inte från skiten. Natten har varit hemsk. Nu mår jag bättre. Det är förmodligen kräksjuka och inte magsjuka.. eftersom den tycks gå över väldigt snabbt..

Premiär!

2010-03-21 - 15:42:10

Solsken i 20 minuter

2010-03-21 - 15:41:54
Solen vågade faktiskt sig fram en liten stund och då var vi snabba med att ta på oss och gå ut. Freja tog med sin nya cykel och tog första cykelturen utomhus på sin nya cykel och jag var inte sen med att ha kameran framme och dokumentera ögonblicket :) Det gick toppen och Frejsan tyckte att nästa gång skulle jag och Tomas ha våra cyklar också.

Just nu ser vi på Nicke Nyfiken och jag sitter och laddar upp kort som jag tagit!


Gos i soffan ♥

(Not so) Sunny Sunday

2010-03-21 - 09:51:54
Söndag idag då. Det är inget roligt väder ute så jag tror att vi är inne idag, fortsätter att påsk-pyssla lite.
Freja har fortfarande inte kräkts något mer sedan igår natt. Förhoppningsvis är det över. Men jag tror att hon får vara hemma från dagis imorgon, då jag vill vara helt på den säkra sidan att det inte smittar längre och Frejsan kan behöva vara hemma och vila upp sig. Det är verkligen det värsta jag vet, oansvariga föräldrar som släpper iväg sina ungar till dagis/skolan när dem fortfarande smittar eller till och med är sjuka. Usch.

Jag funderar faktiskt på att sätta mig vid symaskinen lite senare idag. Jag har tänkt att göra vimplar att hänga i taket till Frejsans rum, det är såå sött!

 

Sött från Nelly Kids

2010-03-21 - 09:35:34

En urgullig vårutstyrsel till Frejsan :)



Allt från Nelly.se

Liten kort update från dagen.

2010-03-21 - 00:32:54
Jag slinker in här innan jag går och lägger mig! Tänkte bara ge en kort update!
Freja har inte kräkts något på hela dagen, så vid 18-tiden fick hon lite bakad potatis mosat med smör och en liten smörgås och det gick alldeles utmärkt. Men jag ropar inte hej ännu! Varken jag eller Tomas har fått något ännu heller. Vi håller alla tummar och tår för att slippa!

Idag gick vi ut en härlig långpromenad med Freja i vagnen i det underbara vårvädret och efter det påskpysslade vi. Målade påskbrev och ägg. Vi hängde upp pynt i björkris. Så nu är det lite påskpyntat här hemma!

Givetvis somnade jag inne hos Freja när jag läste godnatt saga för henne och kom inte upp förren 23.30. Lyckat?
Men nu skall jag försöka somna om, godnatt!

Jäkla magsjuka!

2010-03-20 - 09:08:16

Det blir inget släktkalas för Frejsan idag. Klockan 3 imorse kom hon in till oss och la sig, efter en stund ville hon ha vatten. Efter det var härligheten igång. Det var bara upp och in med lakan och pjyamas i tvättmaskinen och Frejsan in i duschen. Bädda rent och vädra ut. Bädda ner Frejsan i vår säng och sedan ställa sig själv i duschen. Jag har sovit högst 30 minuter sedan dess, jag ligger på helspänn och oroar mig att hon skall kräkas i sömnen. Hon kräktes väl 4 ggr till efter det. Nu har hon fått dricka lite, lite avslagen cola, hon är hungrig säger hon. Men jag vill försöka torka ut magen så mycket som möjligt, så hon har fått gnaga på ett litet smörgåsrån så länge. Det många föräldrar gör fel är att ge barnet "tung mat" nästan med en gång. Det är bättre att vänta och låta magsäcken torka ut. Givetvis skall man ge vätskeersättning eller vatten under tiden - teskedsvis.
Nu
har hon inte kräkts på ett par timmar iallafall.

Vi skjuter fram kalaset till nästa lördag istället och håller alla tummar över att det var en kort magsjuka hon fick.
Jag hoppas att jag slipper den, inte roligt att behöva börja det nya jobbet med att sjukskriva sig!

Nu skall jag hänga upp tvätt!



Hej

2010-03-19 - 22:15:37
Hej på er, såhär på fredagskvällen!

Det har varit lugnt på bloggfronten i ett par dar för min del. Jag har fullt upp och det är mycket med det nya jobbet! Men kul skoj äre! Jag jobbar på ett företag som heter E.N Textil och vi har hand om bland annat Vargöns Järnhandel  och Tygladan i Vänersborg! Jag är verkligen jätteglad över att få denna chansen och möjligheten till att utvecklas. Nu måste jag bara våga tro på mig själv också, haha.

Efter jobbet var det hem och hämta Frejisen som vart hemma med sin pappa idag. Vi åkte och handlade lite ingredienser till tårtan som vi skall ha imorgon, då släkten kommer för att fira Frejsans tre-årsdag!

Nu skall jag och T sätta oss i soffan och ha lite sent fredagsmys!

Puss

Grattis till mig själv.

2010-03-17 - 21:39:15

Jag har nu inofficiellt fått jobb. U N D E R B A R T !

En underbar dag!

2010-03-16 - 23:14:18

Dagen började med att Tomas och jag gick in med frukostbricka och sjöng för Freja. Cykeln blev den totala lyckan! Vid halv tio kom ÄNTLIGEN kompisarna från dagis (Freja frågade säkert 10 ggr när dem skulle komma)
Sång, tårta, lek och fiskdamm och 1½ halvtimme senare var det dags för kompisarna att gå tillbaka till dagis.
Här hemma lagade jag lite lunch och efter maten gick hela familjen ut på en promenad i det härliga vädret.
Freja, som var helt slut efter kalaset, somnade i vagnen. Gott för henne att ligga där med solen i ansiktet.
Sen var det dags för nästa "kalas" då Tant Sara och Mattias kom, och Tant Sara skämmer bort sin favorit-Freja som vanligt med en massa fina paket. Vid femtiden kom mormor, morfar och kusin-Wille och då blev det tårta och sång igen.
Nu är nästa kalas på Lördag, då det blir fullt hus igen med Tomas och min familj som kommer för att fira Frejsan.
Undrar vad man skall bjuda på då? Jag är lite inne på smörgåstårta faktiskt..

Dagen har varit helt toppen och det var en trött, men mycket nöjd, liten tre-åring som gick och la sig förut.
Min älskade unge som blivit så STOR!



Nu skall jag gå och lägga mig och sova, jag är heelt slut!



Freja Valkyria ♥

2010-03-16 - 00:41:01

Mina favoriter från H&M

2010-03-15 - 18:52:56

Jag har plockat ihop mina favorit outfits från H&M's vårkollektion!



Måndag morgon!

2010-03-15 - 08:36:20




Jag är såå pirrig inför morgondagen. Tänk att vår lilla skrutta blir 3 år? Det är otroligt vad tiden går fort!
Det märks att jag blivit äldre, för min egen födelsedag är inte alls intressant, men Frejas, där är det jag som är mest uppspelt av alla tror jag, hihi.

Ikväll kommer Sara och vi skall försöka oss på att baka en tårta tills imorgon. Jag har köpt rosa marsipan, ett Hello Kitty oblat, rosa ljus med hjärtan på, strösselhjärtan och massa annat sött.. Den kommer bli så fin :)


Nu skall jag försöka få tag på en på kommunen.

Ha en underbar måndag! ♥

Dålig uppdatering!

2010-03-14 - 22:51:32
Usch vad jag har varit dålig på att blogga idag. Men jag har verkligen haft fullt upp. Vi har storstädat inför Frejsans födelsedag och nu på kvällen har vi fixat med hennes paket och även gjort påsar till fiskdammen som vi skall ha på kalaset på tisdag!



Nu är det dags för sängen!

Lovley Sunday

2010-03-14 - 07:31:23
Grattis till Anna Bergendahl som kammade hem segern, ganska otippat, igår i Melodifestivalen.
Jag och Tomas hade myskväll med grönsaker, dipp och varma hallon med glass och spraygrädde. Mumsigt!
Efter Melodifestivalen gick jag faktiskt och la mig. Jag har varit helt slut de senaste kvällarna. Tomas var däremot uppe, tja vad skall man säga, hela natten. Han har tvättat i stortvättstugan. Tiden började 23 och han var färdig två minuter i sex imorse, tror ni att vi hade mycket tvätt? JA! Nu ligger han iallafall och sover så sött. Mitt lille hjärta som jag älskar så.

Gårdagen bestod, förutom av Melodifestivalen, av att fixa inför Frejas födelsedag. Vi har köpt en cykel till henne och även lite andra småsaker som hopprep, en My Little Pony, en liten docka, ett halsband och ett par nya solglasögon. Cykeln lär ju göra succé, jag måste filma henne när hon får se den! Jag har köpt ett brett rött sidenband som jag skall knyta en stor rosett av och sätta på cykeln, lite amerikanskt sådär, hehe.
Vi har satt in en Grattisannons i ttela, så det får ni kika efter den 16 mars :)

Nu tänkte jag börja vika in tvätt. Vi har ju en hel del som skall in i garderoberna.

Melodifestivalen!

2010-03-13 - 19:13:05
Ikväll klockan 20.00 går finalen i Melodifestivalen av stapeln. Jag och Tomas tänkte ta en kväll framför tvn med chokladmousse, färska hallon och spraygrädde. Tända ljus och Lördagsmys!

Sveriges snyggaste bloggerskor!

2010-03-13 - 09:35:55

Tack för idag

2010-03-12 - 21:32:31
Idag har det varit en härlig dag! Hela familjen var ute på en långpromenad i det helt underbara vädret. När vi kom hem igen stannade jag och Frejsan ute en stund och lekte i snöhögarna.

Nu säger jag tack för idag, jag är jätte trött!

Fredag

2010-03-12 - 07:22:08
God morgon!
Här har man varit vaken sedan fem i sex. Jag vaknade faktiskt först av alla idag. Rivstart med Bandit på tv 6 står på och maken och barnet är utfodrat :) Nu skall jag ta och sätta mig och läsa tidningen med en kopp te och bara njuta av lugnet före stormen!

Ha en UNDERBAR fredag!

Otroligt trött.

2010-03-11 - 23:01:49
Hjälp vad jag är T R Ö T T . Givetvis somnade jag inne hos Freja förut och vaknade klockan 22 och nu sitter jag här med en grym huvudvärk och kan knappt hålla ögonen öppna. Det blir nog sängen alldeles strax faktiskt.

Sara var och fixade sina naglar förut och dem blev suuperläckra! Hon tog med svart tipp istället för vanlig traditionellt vitt. Efter det visade Camilla hos den nya lokalen för salongen och sedan gick jag och Sara runt lite på stan och kikade. Det är inte alltför ofta man är i Uddevalla kan jag säga. Många små, gulliga affärer med krimskrams i, love it.
Det var verkligen jätte skoj att träffa Camilla förut. Det gör jag alldeles för sällan och Camilla är en jag har måånga roliga minnen med. Gud, allt som vi har hittat på alltså. ♥

Nu tänkte jag faktiskt ta en kvällscigg och sedan blir det sängen för hela slanten!

God Natt

Play

2010-03-11 - 13:30:55


Dags att åka till Uddevalla!
C ya!

Vart tog det fina vädret vägen?

2010-03-11 - 07:54:12




Ja, man kan ju undra varför solen gömt sig bakom alla dessa tråkiga moln? Livet känns bra mycket tråkigare när det är sånt här tråkigt väder ute.
Idag är hela familjen hemma och kurerar sig. Vi är alla rejält förkylda och till och med Freja, som det alltid är fart på, ligger i sitt rum och halvsover framför tvn. Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig en stund jag också.

Dagen kommer med andra ord bli lugn och inte alltför händelserik. Jag skall försöka ta mig iväg och beställa en tårta till Frejas kalas, men vi har inte riktigt bestämt oss vart ännu. Det finns inte direkt många ställen att välja på här i lilla Vänersborg, kanske skall man vidga sina vyer och åka till Trollhättan? Är det någon som har tips på ett bra ställe?
Jag skall även följa med Sara till Uddevalla och till Skönhetsspecialisterna, där hon skall göra naglar hos världens bästa Camilla.

Tokiga familjen en onsdagskväll!

2010-03-10 - 21:36:34

Lekland i Trestad

2010-03-10 - 18:58:22


Ett tips till oss som bor i Trestadsområdet. 13-14 Mars mellan 10-20 är det premiär för Leklandet i Trestad.
Det finns massa skoj för busiga barn, som tillexempel;

  • Rutschkanor
  • Bollhav
  • Klätterväggar
  • Studsmattor
  • Interaktiva rummet
  • Kalasrum
  • Avdelning för de minsta
  • Cafeteria
  • Det kostnar 100:- för barn och då får man 3 timmars tillgång till härlig lek. Vuxna går in gratis!

    Är vi friska och glada i helgen är chansen stor att vi tar oss en sväng dit faktiskt!

    Trestads Lekland

    Vackra balklänningar!

    2010-03-10 - 11:07:47











    "Sjung om studentens lyckliga dag!"

    2010-03-10 - 09:06:12
    Snart är det dags för tusentals gymnasieelever att kasta studentmössan. Flera månaders förberedning för denna dag - kläder, skor, hår, smink, catering, fest och äntligen är det dags! Här kommer mina favoritklänningar för denna dag. Jag tänkte även visa er fina klänningar som man kan ha på den underbara balen, men det kommer i ett senare inlägg.

    God Natt ♥

    2010-03-09 - 23:07:13
    Skulle bara kika in och säga God Natt ♥
    Jag har haft en riktigt trevlig kväll med mysigt sällskap och en massa skratt, härligt!

    Hej

    2010-03-09 - 19:57:16
    Idag var tydligen vår lilla fröken inte alls sugen på jympa. Jag släppte av Freja och Tomas vid Friskis och Svettis och åkte till hundgården med Snuckis medan hon dansade. När jag kom och hämtade upp dem efter en timme var den en sur pappa och en sur dotter jag mötte. Allt annat, förutom dansen, hade varit intressant. :)
    Hela den här dagen har faktiskt varit lite halvkass, Freja har varit på uruselt humör sedan hon kom hem från dagis och jag är fortfarande inte riktigt kry. Vi får helt enkelt hoppas på en bättre morgondag tycker jag.

    Om en liten stund kommer mina tisdagsbesök hit och parkerar sig i soffan. Härligt med lite tjejsnack och bra tv program

    Hard work

    2010-03-09 - 15:15:21
    Pust, stånk och stön. Jag har skurat golv. Tur att jag har haft lill-tjejen till hjälp :) Jag har varit och veckohandlat och även småkikat i lite affärer inne i Trollhättan. Nu tänkte jag ställa mig och steka hemgjorda hamburgare som vi skall äta till middag idag innan vi åker på dans!

    Ha en fortsatt underbar dag!

    Sunny sunny

    2010-03-09 - 08:04:14


    Godmorgon!

    Ute skiner solen, lika underbart som igår -Varje dag med solsken är av tacksamhet!
    Snart skall jag och Freja gå till dagis och efter att jag lämnat henne där åker jag och handlar mat.
    Ikväll är det Desperate Housewifes igen, Sara och hennes goa kusin Janni kommer nog förbi. Men innan dess skall Freja på dans! :)

    Dags att hoppa i kläderna och ge sig av!

    Lycka

    2010-03-08 - 21:33:42
    Idag har det varit en bra dag. Den slutade ännu bättre än den startade och med det säger jag godnatt!

    Helt underbart väder!

    2010-03-08 - 15:20:26

    Jag, Freja, Snuckius, Tant Sara och Dolly har varit på Gaddesanda och gått en härlig långpromenad! Hundarna har sprungit som tokiga och Freja har plockat kottar :) Det var riktigt skönt att komma ut, man mår så mycket bättre bara man får lite solsken i ögonen och fågelkvitter i öronen.
    Här hemma har vi käkat lite sen lunch och Freja har även fått en glass till efterrätt.

    Oscarsgalan 2010

    2010-03-08 - 11:08:13
    Inatt visades Oscarsgalan från Los Angeles. Var det någon som orkade stanna uppe och se den?
    Visst hade det varit häftigt att vara med? Få klä upp sig glamorösa klänningar och vara snygg i håret? :)

    Jag tänkte visa er mina favoriter från nattens gala!







    Godmorgon Måndag!

    2010-03-08 - 09:02:01


    Denna natten blev inte bättre. Jag har vänt och vridit mig hela natten lång och vid halv 5 kom Freja in. Precis då ringde Tomas klocka och han skulle upp till jobbet. Men som tur var somnade Frejisen om till halv 8. Skönt.
    Nu sitter hon i sitt rum och kikar på Tigers film och jag passar på att sitta framför datorn en liten stund.

    Vädret ser underbart ut, det blir nog en promenad framåt förmiddagen tror jag. Det skall bli skönt att komma ut, det gör nog min förkylning gott med lite frisk luft och solsken :) Om inte så får vi iallafall hoppas på lite färg på kinderna!


    Ha en alldeles underbar måndag allesammans ♥

    Kalas

    2010-03-07 - 21:24:17
    Hej på er!

    Jag tänkte updatera er lite om min dag och sedan skall jag soova!
    Vi åkte till mina föräldrar vid 13-tiden och där var Freja ute en stund i det härliga vädret. Jag satt på verandan, solade, läste tidningar och snackade lite med min syster. Vid fyra åkte vi bort till födelsedagsbarnet. Det blev en massa paket och god tårta. Freja och Willes kusin på sin mammas sida, Kevin, lekte som aldrig förr. Goa ungar!
    Efter kalaset åkte vi hem till mamma igen där Freja fick äta lite kvällsmat och hoppa i pjyamasen. Hon somnade så gott i bilen hem.

    Nu tänkte jag byta sängkläder och sedan ta en varm dusch. Finns det något härligare än att krypa ner, alldeles nyduschad i rena, fräscha lakan?

    Vi hörs imorgon!

    Sov gott alla fina!

    Rise and Shine!

    2010-03-07 - 08:47:58



    Jag och Freja har precis ätit frukost och nu tittar vi på Barnkanalen. Idag är det kalas hos Wille. Vi åker upp till morsan först och sen åker vi därifrån till kalaset.

    Igår var det lugnt, väldigt lugnt. Vi gick ut en sväng i det fina vädret och efteråt blev det middag, hamburgare.
    Senare på kvällen, innan Freja skulle sova, käkade vi lite popcorn och tittade på Pingu. Lördagsmys i en barnfamilj :)

    Idag kör väl Vasaloppet igång om jag inte har fel? Heja, heja alla hurtbullar iallafall. Jag är mäkta imponerad av människor som tar sig för och gör sådant, vilken kondition och framförallt, vilken MOTIVATION! Jag skulle a l d r i g  klara av det.


    Jag undrar om det blir lika fint väder idag som det var igår? Just nu ser det väldigt kallt och molnigt ut. Igår var det underbart väder, solsken i ansiktet och fåglarna kvittrade. Man kunde nästan tro att det var vår, om det inte vore för all jäkla snö.
    Nu kom Tomas upp från sin skönhetssömn och jag tänkte faktiskt ta över den varma gosiga sängen en stund, jag mår fortfarande inget vidare och natten har varit jobbig rejält jobbig. Snorig och alldeles svettig och varm.

    Ny design!

    2010-03-06 - 21:14:50

    Jag har ny design!

    Lady Dahmer ROCK'S MY ASS!

    Kappahl

    2010-03-06 - 19:26:19

    In a Odd Molly dream

    2010-03-06 - 19:02:53

    Är det någon mer än jag som verkligen älskar Odd Mollys kläder? Priset kan man däremot diskutera. Långt över tusenlappen, för en halvfjuttig tunika typ. Men vi fattiglappar har tur, för modet i sommar är väldigt Odd Molly inspirerat med pastellfärger, ljuv romantik och sommarfräsch känsla. Det jag har sett så finns det mycket fint på Kappahl och även hos Gina Tricot.
    Men visst är det något alldeles extra med Odd Mollys kollektioner?

     

     

    Förkylningsdjävulskap!

    2010-03-06 - 09:27:35
    Nej, fy fasen. Jag har blivit kanonförkyld!! Jag har jätteont i halsen och näsan är helt igentäppt på mig.
    Jag hade alltså rätt häromdagen när jag skrev att det förmodligen var något på G, uschiamej. Jag mår verkligen inte bra och vi som är bjudna på kalas imorgon. Min älskade brorson Wille fyller år. Men jag kan alltid skjutsa dit Freja och Tomas och så åker jag hem till mamma och pappa så länge. Vi får se, vi får se. Jag skall iallafall försöka ta mig iväg och kika på en present idag samt köpa nässpray.

    Freja sitter och leker lite med leklera vid köksbordet och Snuckis käkar frukost. Tomas ligger i sängen och katterna springer runt och gör rivstarter, river ner blommor och bråkar. En helt vanlig morgon med andra ord, jag tror faktiskt att jag också skall försöka få i mig lite frukost. Jag känner mig lite hungrig faktiskt.

    Vi hörs senare!

    Ps, det skall tydligen vara -20 ute, brr brr brr

    Krånglig mage och höga huspriser!

    2010-03-05 - 10:38:26
    Inatt fick jag feber och idag mår jag verkligen inte bra. Jag har sedan långt tillbaka haft problem med min mage. Läkarna har inte kunnat fastställa någon säker diagnos på detta, mer än att jag lider av IBS och gallsten. Jag har nu under flera års tid varit medicinerad för magen. Jag äter cirka 2 mg 8-10 ggr om dagen(ganska mycket ja)
    Utan medicinen blir jag, kort sagt, bosatt på toaletten. Jag kan inte äta eller dricka något utan att få kramper utan min medicin. Nu är läget så att jag har inte tagit den sedan igår för dem tog slut, och då får jag kramper och febertoppar. Det är riktigt besvärligt detta och jag blir väldigt begränsad i mitt liv när det krånglar.
    Nog om bajs.

    Idag blir det en lugn dag, jag måste bara försöka ta mig iväg till apoteket och hämta ut min medicin.
    Igår började jag lite smått med att måla listerna i sovrummet och jäklar vad bra det blir! Tänk att en sån liten sak kan förändra ett helt rum? Häftigt! Spegeln är färdigmålad och nu håller jag på att slipa fram lite "Shabby Chic" känsla över den. Det blir najs.

    Jag och Sara var ju iväg och kikade på hus igår, men det var inget att ha. Läget var visserligen underbart och huset hade stor potential till att bli jättefint. Men, det var ett alldeles för HÖGT pris. 895000:- var utropspriset och då kan jag säga att man skulle nog behöva renovera för säkert 100000-150000:-, för det var verkligen ofräscht. Det blev ett nej. Men det kommer fler chanser för Sara och Mattias!

    FILM: Uptown Girls

    2010-03-04 - 21:53:37


    Just nu kollar jag på filmen Uptown Girls på Tv3.
    En riktigt härlig film, med numera bortgångna Brittany Murphy och Dakota Fanning.

    "Molly är en festgalen rock'n'roll-prinsessa som just gjort av med sina sista pengar. Ray är en kräsen nioåring som just blivit av med sin senaste barnflicka. Bara Rays jätteupptagna mamma är galen nog att tro att Molly som barnflicka vore den perfekta lösningen för båda tjejerna. De omaka tu går igenom allt från kontrollmani till hysteriska raseriutbrott och upptäcker något extraordinärt - att en bästa vän kan finnas där man minst anar det."

    B-day party!!

    2010-03-04 - 14:54:19

    Freja fyller ju för sjuttsingen år snart, om två veckor drygt. Tänk vad tiden går fort!
    Jag tänkte höra med dagis om dem lust att komma hela avdelningen på kalas hos oss, hade varit jättekul.
    Tomas har tänkt ta ledigt på hennes födelsedag och då passar det bra att dem kommer, vi bjuder på tårta och saft och så kanske vi kan ha fiskedamm också? Det tror jag blir toppen. Dagis har faktiskt varit här en gång tidigare. Då visade Freja sin kanin Sixten och sen fikade vi med kakor och saft. Jag älskar verkligen att planera, speciellt hennes födelsedagar.

    Freja är helt galen i Hello Kitty och jag har tänkt mig att köra ett Hello Kitty tema på barnkalaset. Det finns väldigt mycket kalasprylar på nätet om man letar. Skoj!
    Vi skall även ha ett släktkalas. Då blir det fullt hus här hemma kan jag lova er. Det är nästan så att man skall dela upp det på två gånger, men jag vet inte. Det är väldigt skönt att få det gjort också, haha. Vi får helt enkelt knö ihop oss tror jag. Det är tur att jag har min älskade mamma som kanske hjälper mig med bak.




    God morgon på er ♥

    2010-03-04 - 09:16:05
    Sovit gott? Det har iallafall jag gjort. Jag vaknade en stund innan Freja idag, vid halv 8 ungefär. Jag låg och drog mig i sängen en stund och efter ett tag hörde jag små fötter komma springandes. ♥
    Vi låg och läste en bok innan vi gick upp, ABC-boken. Efter det var det dags att gå upp, käka frukost och göra sig iordning för dagis.

    Nu sitter jag här med en tekopp och kikar runt på lite sidor. Jag har hittat en blogg som tillhör en person härifrån stan(storsnokarn, that's me) som gör mig rädd. Människan är sjuk i huvudet och behöver psykiatrisk vård. Dock, enligt personen själv, är det inte personen det är fel på, utan alla andra, runtomkring. Ja, jösses. Jag har fått reda på så mycket skit om denna människa, som gör mig rent ut sagt vansinnig och äcklad. Men, karma is a bitch, vi får hoppas att talesättet what goes around comes around faktiskt stämmer.

    Åh, jag har ju helt glömt att berätta! Idag skall jag på husvisning! Ja, det är inte jag som är intresserad av huset, utan mitt älskade hjärta Sara! Hennes gubbe är kvar i Gävle så jag följer med som stöd! Det skall bli SÅ ROLIGT!
    Tror ni att jag är sugen på hus eller? Men eftersom läget är som det är för oss, får detta vänta.

    Crap oxå!

    2010-03-03 - 21:46:00
    Det blev ingen premiär för mig ikväll :( Våra tv-kanaler fungerar inte. Buhu. Jag får roa mig med datorn istället.
    Freja kikade på Bolibompa på datorn förut, det var spännande tyckte hon :)
    Usch, jag känner mig frusen och lite halvmasig faktiskt, sitter med två filtar här i soffan men det hjälper inte mycket. Frågan är om det är något på G? Mår lite illa och idag har jag varit sjukt trött! Åh, hoppas inte jag blir dålig!

    Hm, om man skulle tappa upp ett varmt och skönt bad?

    Middagsdags!

    2010-03-03 - 16:23:53
    Jag står och lagar dagens middag. Idag blir det det helt fantasilösa och vardagliga: Spagetti med köttfärssås!
    Men, det är snabblagat och gott. Alltid ett plus som småbarnsmamma. :)
    Jag och Freja har lekt inne i hennes rum i ett par timmar säkert. Men nu kände jag att det är dags att sätta igång med maten, men Freja hade gärna lekt med mig ett tag till! Nu sitter hon i vardagsrummet och kikar på Nasse.

    Ikväll är det ännu en premiär. Nu är det Grey's Anatomy som börjar. Jag kommer sitta bänkad(efter sista avsnittet ur förra säsongen, SPÄNNANDE)

    Underbart väder!

    2010-03-03 - 13:05:44

    Strålande solsken! Är det inte underbart väder ute? Jag, Freja och Snuckis tog oss en liten promenad hem från dagis och det var härligt med solen i ansiktet! Fåglar som kvittrar, det känns som våren vore påväg. Men, vi får väl se och hålla tummarna över att snön snart är borta!

    Det har inte blivit så mycket bloggande alls de här sista dagarna. Det har varit fullt upp, från morgon till kväll. Igår var jag och Freja på Maxi och veckohandlade och efter det var det dags för knattejympa.
    Men på kvällen sedan hade jag en riktig slapparkväll. Det var premiär för Desperete Housewives och min älskade Sara kom på besök. Vi gjorde kycklingsallad och hade en riktig myskväll framför tvn.

    Nu tänkte jag leka lite med lilltjejen. Hon står bredvid mig och säger "Snälla lilla rara söta mamma, kan du följa med mig så jag får berätta en sak för dig?" Haha, söta unge!

    All kärlek till er ♥


    Ge mig sommar, sol, smultron, svalkande bad, lata dagar i hängmattan, långa grillkvällar med goda vänner.
    Picknik på gräset, utflykter, Liseberg, plocka färska jordgubbar.
    Åh, vad jag längtar!

    RSS 2.0