Måndag

2009-08-31 - 13:43:05
Nu vecka igen då! Tomas kör sitt kvällsskift denna vecka. Men nu ringde precis förmannen på jobbet och sa att Tomas skall på kurs tisdag och onsdag 8-16. Det var inte helt fel då han får betalt för timmarna han inte jobbar och även får sluta 21 ikväll så att det inte blir bruten dygnsvila. :) Det är härligt att ha honom hemma måste jag säga, haha. Kvällen igår var mysig, men filmen var som sagt inte riktigt min sorts av film.

Imorgon skall jag, Freja och min mamma åka till min mammas bästa väninna i Jordfall, ligger vid kusten utanför Uddevalla! Det skall bli jätte roligt och träffa henne, det var ett tag sedan sist. Jag är typ uppvuxen i hennes sommarstuga (som de numer har byggt om till åretrunt boende) Jag älskade att vara där på sommaren. Gick och badade, duschade ute och gick på utedasset :)

Idag vet jag inte vad som händer, det behövs pysslas här hemma så jag funderar på att ta ett röj, men jag är verkligen grymt opepp till det. Ge mig en spark i arslet någon? Jag tänkte i vart fall hälsa på Sandra en sväng kanske..? Så vi kanske kan ta oss en liten promenix?

Nu skall jag faktiskt sminka mig, är så grymt ful just nu känner jag, hahah

Mys

2009-08-30 - 23:33:38
Jaha, då var det dags igen. Snorig och rejält ont i halsen. Det är nu man förstår att hösten är på ingång, förkylningar och annan skit jämt och ständigt.. Skit.

Imorgon är det en ny vecka. Gud, det går så fort, snart är det vinter och jul! Men, det skall faktiskt bli mysigt med vinter. Jag håller tummarna för att den skall bli kall och mycket snö. Det här med slask och regn tycker jag att vi hoppar över detta år. Jag vill kunna åka pulka och skridskor!

Idag var det Tomas airsoft dag :) Han begav sig ut i skogen i full muddering med sina likasinnade vänner och kriga. Åh, så roligt, haha. Jag och Freja åkte till mormor och morfar. Där har vi skruttat runt hela dan. Fick en hylla där vi kan ha alla dvdfilmer och tv-spel! Freja fick även en tv som hon kan ha på sitt rum och kolla på film. Hon tyckte det var jätte roligt med en egen fjärrkontroll och grejer, haha.

Ikväll har vi haft lite mys här hemma. Tomas åkte med Jocke och hyrde film å grejer. Tyvärr så är det ju så att killar har en tendens att hyra skitfilmer, så jag satte mig med datorn i knät istället, i ren protest, haha.

Imorgon händer inte mkt, blir en lugn dag!

SM.

2009-08-30 - 09:52:45
Igår var jag och Tosse i Göteborg. Tack vare Tosses piss-gps så fick vi åka runt halva Sverige innan vi kom fram. Vi var i Kviberg på SM i Weightpull. Där skulle ni varit med, alla ni som har fördomar mot de farliga och hänsynslösa "kamphundarna". Tänk er, en salig blandning av Pitbulls, Amerikanska bulldogs, Amstaffar, Staffordshire bullterriers och inte ett gruff, inte ett enda tjafs mellan någon hund. Istället var det en grupp härliga, levnadsglada och framförallt VÄLMÅENDE hundar som gjorde det de älskar! Det var underbart att se! Tyvärr glömde jag min kamera hemma så jag har inte haft möjligheten att dokumentera något och det är jag SÅ arg på mig själv för.

Det var jätte roligt att träffa allt härligt folk och alla underbara hundar! Det är verkligen härligt att se att det faktiskt finns människor som har ett genuint intresse för dessa speciella raser och som faktiskt utnjyttjar deras förmåga till något bra och roligt istället för att använda hunden som någon slags kukförlängare.

Här kommer lite information om Weightpull.

Weightpull förkortas WP och är en ganska ny sport i Sverige. WP kommer ursprungligen från USA och redan på 1800-talet slog guldgrävarna i Alaska vad om vem som hade den starkaste draghunden. I några av sina böcker berättar den dåtida författaren Jack London om detta.

Dagens Weightpull i Sverige skiljer sig mycket från den i USA idag. Här i Sverige är Weightpull hårt reglerat och man tillåter inte att hundar hetsas med bollar t ex. Reglerna skyddar hundarna så att de inte kan tvingas till att dra, utan genomför uppgiften på ett lugnt och metodiskt vis. WP går ut på att hunden ska dra en vagn lastad med vikter 4,8 meter på kommando. Momentet i sig är simpelt, men träningen är desto mer komplicerad och tidskrävande. Det är ett styrkeprov både vad gäller muskulär och mental styrka och för att få en framgångsrik weightpullhund måste man ingjuta ett självförtroende av stål i den. Alla hundar får och kan vara med. På en tävling kan man få se allt från Kinesisk Nakenhund till Grand Danois.

Tävling

En typisk tävlingsdag börjar man med att väga in hunden för att se vilken viktklass man ska tävla i. Vikten antecknas och föraren får fylla i ett avtal där man med sin underskrift intygar att man ska uppföra sig sportsligt både mot andra och sin egen hund, att hunden är frisk och att man inte använder sig av doping. Dopingbrott straffas med avstängning på livstid. Efter invägningen går man vidare till veterinärbesiktningen. Veterinären lyssnar på hjärta och lungor, undersöker tassar och mun och känner igenom hela hunden. Sist görs ett böjprov för att upptäcka eventuella dolda hältor. Ingen hund som på något sätt mår dåligt ska behöva vara med och veterinären äger därför rättigheten att neka en hund att starta. Veterinären är med under hela tävlingen och övervakar dragen och kan när som helst begära att få kontrollera en hund igen och även avbryta hundens medverkan om skada skulle uppstå. Detta har hittills aldrig hänt.

Medan man väntar på sin tur att dra uppehåller man sig tillsammans med sina medtävlande i Holding Area, HA. En funktionär, pitbossen, ropar upp ekipagen så att alla drar på rätt vikt och i rätt turordning. Man får själv välja vilka vikter man vill dra på och det är förenat med mycket taktik när man väljer sina drag i förhållande till vad ens hund klarar av och vad motståndarna drar. Hundar som gör utfall mot andra hundar i HA utesluts ur tävlingen vid andra förseelsen.

När man blir uppropad går man med hunden fram och ställer sig framför vagnen. Hunden kopplas på och föraren tar ögonkontakt med domaren som står vid sidan av banan. På domarens anvisning förflyttar sig föraren till andra sidan mållinjen. Hunden måste stå, sitta eller ligga kvar tills föraren ger kommando och då startar klockan. Hunden har 60 sekunder på sig att dra vagnen de 4,8 meterna. När vagnen passerar mållinjen säger domaren ”pull” och då får man lov att ta i hunden och klappa om den. Man får inte ha godis eller leksaker varken på banan eller i HA. Vatten serveras i HA av funktionär och man tar med sin egen skål. En vinnare i varje viktklass utses och vinner gör den hund som slutfört det tyngsta draget i förhållande till sin egen vikt. På så vis är det rättvist och den hund som väger minst i sin viktklass har samma förutsättningar som de andra. Den Svenska Weightpullklubben arrangerar ungefär sex tävlingar om året runt om i Sverige.

Träning och utrustning

SWBA har många lokalklubbar dit man kan vända sig om man vill börja träna och träffa likasinnade. För att kunna börja träna behöver hunden ha en speciell weightpullsele som är specialsydd efter den specifika hunden. Det är viktigt att selen passar, annars kan hunden skada sig. Det är inte lämpligt att träna drag med för unga hundar. För att få tävla ska hunden ha fyllt 18 månader, men man bör inte börja med ansträngande tyngder förrän hunden är färdigväxt.

Weightpullträning är allsidig träning. Hunden måste vara lydig och motiverad att samarbeta med sin förare. Den ska kunna lyssna och vara intresserad av sin förare trots att det är andra hundar nära. Hunden ska tycka att träningen är rolig hela tiden, det hänger ihop med självförtroendet som är helt avgörande för om hunden blir en WP-stjärna eller inte. Den övriga träningen är den fysiska. Man måste träna både kondition och styrka. Cykling, simning och att springa i skogen är bra sätt att öka syretillförseln till musklerna och att öva balans och koordination. Det sistnämnda stärker de många små musklerna i kroppen och förebygger skador.

För att öka muskelmassan och få ut mer av en vanlig koppelpromenad kan man låta hunden dra kättingar efter sig. Även låga vikter ger resultat och hunden ska inte behöva ta i för mycket. Ibland låter man hunden dra tyngre kättingar men då bara en meter eller två. Den typen av träning ger explosiva muskler som kan få en tung vagn i rullning. När man tränar explosivitet måste man vara uppmärksam på hunden. Den måste alltid lyckas eftersom både självförtroendet och förtroendet för föraren sjunker kraftigt varje gång föraren begär för mycket av sin hund. Målet för den här träningen ska alltid vara en fokuserad, förväntansfull och glad hund som utan tvekan drar på första kommandot.
http://www.activedog.se/Reportage/weightpull.aspx

Kort inlägg

2009-08-28 - 23:25:17
Hej!
Idag blir det ett kort inlägg då jag är sjukt trött. Jag har varit på IKEA hela dagen typ med Sandra. Köpte lite nytt till Frejas rum, det blev kanon fint, slänger upp en bild imorgon!

Imorrn söndag blir det Göteborg igen, skall på weightpull SM, kul!

Lite shopping!

2009-08-26 - 21:47:01
Idag kom mamma och hämtade mig sen åkte vi till Överby. Kikade på lite kläder som Freja kan ha nu när hösten närmar sig..
Det blev detta (allt från Lindex)




Det blev ett 3 pack strumpor och 4 par trosor också, det är sånt som går åt till lilla skruttan! Hittade även en fuskpolo som jag passade på att köpa redan nu, då jag förra året var ute rätt sent och fick springa halva Sverige runt för att hitta en :)
Jag köpte även en ny bok till Freja. Emma tvärtemot. Vi har samlat så hon har alla MAX-böckerna, så nu tänkte vi börja med Emma. Freja har en sedan innan och hon gillar verkligen de böckerna.

Innan mamma kom och hämtade mig så storstädade jag vardagsrummet, dammtorka, skura golv. Fortsättning följer imorgon då jag tänkte ta hallen och badrummet. Alltid lika tråkigt, men alltid lika gott efteråt när det luktar såpa :)

Jag är redigt trött nu kan jag lova er, blir nog till att ta ett vaarmt och härligt bad.

Förresten, IKEA är jag nådigt sugen på!

Engelsk Bulldog.

2009-08-26 - 11:23:35
Jag har haft hund under hela min uppväxt. Min familj hade först en Flatcoated Retriver som hette Robin. Efter honom skaffade vi Eddy. Eddy är av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriver eller kort och gott, Tollare. Eddy föddes 1995 och vi hämtade honom i Mariestad där hans mamma och uppfödare bodde. Eddy är idag 14 år gammal och still going strong, han beter sig som om han fortfarande vore unghund. Två år efter att vi först skaffat Eddy, skaffade vi Valle. Valle är halvbror med Eddy och kommer från samma uppfödare i Mariestad. Valle är idag 12 år gammal och fortfarande ung i sinnet. Dessa två hundar har delat mitt liv under en lång period.

 Hircums Leporello "Eddy"
 Hircums Marcello "Valle"
(bilder lånade från kennelsidan, http://www.hircum.se)

T har aldrig haft hund, men han har alltid velat ha. Dom senaste 10 åren är drömhunden en Engelsk Bulldogg. Något som jag verkligen inte alls hade gett en tanke, jag ville ju ha en retriver ras! Men, ju mer vi tittade runt på olika kennlar och ju mer vi läste om just Engelsk Bulldogg, växte det fram en kärlek till denna underbara ras.
Men det är ett stort arbete att skaffa hund och det kommer dröja ett bra tag innan vi får hem en valp.
Vi vill verkligen ge detta tiden som behövs och inte stressa fram något. Så just nu kikar vi runt på lite olika kennlar som ser intressanta ut.
 

Välfylld

2009-08-25 - 22:21:53
Nu är kyl och frys välfyllda igen och plånboken 1000:- tunnare. Men gött äre :) Passade även på att köpa en liten påse lördags godis åt Freja. Vi har nämligen en tendens att glömma köpa det på lördagar och så kommer vi på det senare på kvällen..

Kvällen har varit toppen. Jag skulle träffat två gamla vänner i söndags med det blev inställt, så vi tog det ikväll istället.
JÄVLAR vad roligt vi har haft. Jag har skrattat så jag nästan lipat. Det är så otroligt roligt att sitta och prata gamla minnen, och herregud vilka minnen. Det är inte lite vi har gjort under vår uppväxt.. Suparveckor i Ed, spelningar, bråk och annat.
Sånt som var dödligt allvar då, men som man bara sitter och asgarvar åt idag.

Nu skall jag snart hoppa ner i sängen, om T vill slita sig från tv-spelet vill säga...



Inte kul alls..

2009-08-24 - 21:52:10

Det värsta som finns är dagen före löning. Då man inte har en krona, ingen mat, inga cigg, ingenting och timmarna går såå otrooligt sakta. Jag håller helt ärligt på att få krupp här hemma, är så otroligt röksugen.

Det blir ju inte bättre av att jag har ett påbörjat migränanfall, tog medicin imorse, men har fortfarande kännningar.

Idag stekte jag kantarellerna som jag plockade i helgen och gjorde svampstuvning som jag hade på rostbröd och i ugnen, så himla gott!

Imorgon skall jag iväg och handla, gud vad härligt.

Hej

2009-08-23 - 12:12:15
Gårdagens enda inlägg blev lite snabbt och lustigt. Jag var verkligen helt färdig och bara längtade efter att få krypa ner i sängen.

Igår var alltså jag och Freja hos mina föräldrar. Det är hur skönt som helst att komma ut på landet lite, att man kan skrutta omkring och bara vara, det är så himla skönt! Jag gick ut en sväng i skogen och hitta sjukt mkt kantareller. Så idag blir det svampstuvning, hehe.

Ikväll blir det middag med tjejerna, det skall bli så himla skoj att träffas, det var sjuukt längesedan!
Sitta och prata massa minnen :)

I korthet!

2009-08-22 - 23:12:14
Då jag är sjuuukt trött (har preecis badat och skall krypa ner i  en alldeles ny- renbäddad säng) blir det bara en snabb resumé av dagen!

Jag och Freja har varit uppe i Frändefors hela dagen, plockat en massa kantareller och bara haft det gött! T har varit iväg till Skåne och kollat på Ferrari Maserati ( tävling med ferarri, som typ motorkanalerna visar)
Nu på kvällen har jag och T haft myskväll med godis och nötter.
Nu blir det sängen!

Godnatt!

Hiss/Diss

2009-08-21 - 21:01:58

 

Bloggvärlden - Idag finns det sjuukt mycket bloggar och tack fan för det, för vad skulle man annars göra hela dagarna?. De största och kändaste brukar också vara de mest underhållande. Tack Kissie och ni andra blonda stockholmare, you guy´s make my day!


Nelly.se - Åh, denna underbara sida. En sajt där alla kan hitta något de vill ha. Skorna, av Nellys egna märke, är ju to die for alltså.. yum yum 




Flugorfittor - Ärligt talat, jag kommer snart utlysa krig emot dessa äckliga varelser. Från ingenstans har hela lägenheten blivit ett tillhåll för dessa bajsätande as som flyger och sätter sig i ansiktet när man sover som skönast. DÖ!


Pengar-slut-dagen-efter-25-syndromet - Vad är detta? Vart kommer det från? Det slår aldrig fel. Varje månad, en dag efter löning, är alla ens pengar puts väck. Vart tar pengarna vägen? De kan väl inte bara flyga ut från kontot utan att man har en aning? Det står bara en massa kludd på kontoutdragen. Mysko..

Favvosar!

2009-08-20 - 22:32:48

Detta använder jag:

Duschcreme; Dove Indulging cream shower - Jag tycker verkligen om att man luktar RENT!! 
Schampo & Balsam; Vo5
Hudlotion; Dove Supreme, Luscious Velvet. 
Parfym; Calvin Klein In2u

Mascara; Max Factor False Lash Effect - Världens bästa budget macara. Fylliga och långa fransar!
Concealer; Make up Store, Cover all mix.
Foundation; ID, Bare Minerals. En mineralfoundation som täcker och ger ett fräscht resultat.
Rouge; Make up Store blush "Sugarpink"

Detta är mina absoluta favoriter;

Tidning; Family Living, helt klart. Perfekt blandning av familjeliv, inredning och bra repotage!
Tv-program; Design Simon och Tomas. De är dem allra bästa inredare inom tv.
Kläder; Leggings, t-shirt

Höstcravings!

2009-08-20 - 15:26:38

Okej, det enda som är positivt med att hösten är på intågande är väl alla snygga höst kollektioner som släpps nu?
Mysa in sig i härliga koftor, halsdukar och snygga stövlar? Men, man får inte glömma att vara fin under alla kläderna..
Kolla på H&M's underklädskollektion, visst är den söt? Lite romantiskt och gulligt sådär.. :)


(bild tagen från hm.com)





Gina Tricot har fått in massa söta koftor bland annat denna för 399:- Hur söt är inte den?

 
Denna snygga mörkblå jeansskjortan gillar jag också, 249:-

Försäljare

2009-08-20 - 11:31:11

God förmiddag!

Vet ni vad jag stör mig på? Dessa jävla försäkringsförsäljare som ringer i tid och otid. Svarar man inte första gången de ringer fortsätter de bannemig att ringa tills den dagen man inte står ut längre.
Idag ringde en försäljare från Jotex. De hade ett kanon erbjudande ang en cancerförsäkring. Jovisst, det lät verkligen superbra, men min ekonomi är inte den tightaste för tillfället. Men tror ni jag kan säga nej? NEJ, precis, det går verkligen inte. Min hjärna kopplar inte till munnen att forma orden tack men nej tack, utan ut kommer istället " Ja, men det låter väl bra" SUCK.
Som tur finns distanslagen.


Det blev inte så mycket tittande i IKEA-katalogen igår, jag fastnade framför datorn istället. Vilket inte är allt för ovanligt när T jobbar kväll. Satt framför facebook och dega. Gick ut och röka, gick in, satt vid datorn. Ja, vad skall man hitta på?

På söndag skall jag ha skoj iallafall. Jag skall träffa Hannah och Tanja. Mina gamla vänner som jag känt sedan jag var sju år! Vi har varit sjukt tighta. I högstadiet hade vi vårt egna "crew". Haha, tuffast på skolan!
Vi skall iallafall gå ut och äta på Italia och tjöta en massa minnen! Ser verkligen fram emot det!

Idag skall jag iväg och handla lite mat, det tråkigaste som finns egentligen. Men äta bör man..
Det är alltid lika svårt att komma på vad familjen skall äta, det känns som om det bara blir samma sak vecka efter vecka och hur kul är det? Men, jag lagar ju all mat från grunden och lagar ju allt från fisk till kyckling och kött så det varierar sig allt något ändå.

Nu skall jag hämta posten

Det här med föräldraskap..

2009-08-19 - 21:12:11

Visst är det svårt? Det är till och med svårt att skriva om tycker jag. Det är så känsligt, så personligt och det är väldigt lätt att trampa andra på tårna när man tycker och tänker och vill uttrycka sig.
Alla har sina egna värderingar och grunder att stå på, när det gäller föräldraskap och uppfostran. Hur du själv växte upp, relationen till dina egna föräldrar och deras ståndpunkter, har en stor påverkan på hur du själv väljer att uppfostra ditt barn.

Jag själv har en ganska stor påverkan från min egen uppväxt. Jag växte upp på landet. Där fick jag uppleva sommaren som sommaren skall vara med varma dagar och svala nätter. Smultron på timotej, doften av nyslaget hö, springa barfota i gräset. Där fick jag uppleva vintern med massa snö, med pulkaåkning, skridskor på den frusna dammen och åka spark! Varm choklad med grädde och nybakade bullar. Hemlagad mat och nytvättade kläder som hängs ut för att få den där härliga luftiga känslan. Allt det där har påverkat min roll som mamma.

Det är viktigt att ta hänsyn till andra, att förstå och respektera, att alla har inte samma värderingar och syn på uppfostran. Det är många gånger man ser och hör saker som gör att man gärna vill lägga sig i och tala om hur saker och ting skall vara.

Ett val.

2009-08-19 - 13:39:29
Åh, idag är det en riktigt bra dag! Jag vet inte riktigt varför, men jag är på toppen humör! Det kanske är det faktum att den nya IKEA-katalogen damp ner i brevlådan idag? Gud, det skall bli så härligt ikväll och kura ner sig i soffan med lite Coca cola och ligga och bläddra igenom den! (läs: läsa den innantill så jag kan varenda produkt och pris) Mys!

Igår var Sandra här. Vi har inte "träffats" på evigheter kändes det som. Vi åt lite chips, kikade på tv, snackade lite skit och hade den obligatoriska massagen. Ända sedan vi var yngre har vi alltid masserat varandra, haha. Det är såå gött. När Tomas masserar är det inte lika skönt som när Sandra knådar :-) Haha, men han är världens bästa ändå!

Idag postade vi våran ändring till vårdcentrals valet. Här i Västra Götaland har man beslutat att införa en ny vårdvalsmodell som kallas VG Primärvård. Man vill öka tillgänglighet och kvalitet och ge patienten en större valmöjlighet till att forma sin vård. Man kan praktiskt taget välja bland alla vårdcentraler i hela Västra Götaland.
När man besöker den vårdcentral som man valt får man lägre kostnad på besöket, men man har givetvis rätt att söka vård på vilken central somhelst, men då kostar det lite mer.  

Jag tycker att det är ett bra beslut som har fattats. Vi behöver ha mer inflytande kring vården och det behövs lite nytänkande för att sparka igång saker och ting! För ett tag sedan sa några läkare upp sig på vårdcentralen Torpa och började i Grästorp istället, men nu har de öppnat en egen praktik här i Vänersborg. Vi valde att placera oss på deras vårdcentral som skall öppnas i Nordstan. Vår BVC-sköterska, som idag jobbar på Torpa Vårdcentral, skall börja jobba där istället och eftersom vi trivs så himla gott med Karin flyttar vi självklart med! Det skall bli kul med nya fräscha lokaler och saker!

Nu skall jag återgå till verkligheten och dammsuga!





 

Hellu!

2009-08-18 - 13:55:44

Tja, vad säger man. Det regnar ju iallafall inte. Nog om vädret.

Nu är det så att jag vill ha en ny bloggdesign. MEN, jag har ingen somhelst förmåga att göra en egen, då jag fattar nada av html-koder och mallar osv. Finns det någon, ni som läser, skulle rekomendera? Jag känner att det vore skoj med lite förändring här i bloggen. Då kanske jag uppdaterar mer också!

Idag när jag hämtar Freja från dagis tänkte jag ta med mig hennes cykel. Så tar vi oss en liten cykel promenad hem! Det tycker hon nog är skoj!

Igår kväll satt jag och redigerade lite bilder som jag tagit nu under sommaren. Tänkte lägga upp några här i bloggen för att visa er lite utav familjen Goulds sommar :)
Jag tycker det är roligt att fota, men jag tycker nästan att det är ännu roligare att redigera bilder..

 Borås Djurpark 2009
 Borås Djurpark 2009
 Liserberg 2009
 Liseberg 2009

Ett land som regnade bort..

2009-08-17 - 22:09:51

Fy fasen vilket tråkigt väder, eller hur? Man blir ju deprimerad för mindre alltså..
Jag minns sommarloven från man var liten. Då var det alltid under augusti månad det var som varmast. Den härliga sensommaren med varma nätter och härliga bad! Nu är det ju rena rama höst rusket ute, tråkigt värre måste jag säga!


Idag var det planeringsdag på Frejas dagis så Freja var hemma hela dagen! Vi har pysslat hela dagen! Jag gjorde trolldeg på förmiddagen som vi lekte lite med och efter det gick vi ut. Freja tog sin cykel och vi gick en promenad!
Eftersom jag gått och blivit förkyld (ovanligt för mig, inte) kom Frejas mormor och morfar förbi med en påse från apoteket. Min mor hade också varit väldigt snäll och handlat lite gott åt oss. Jag är så lyckligt lottad som har de föräldrar jag har. De har alltid ställt upp för mig, dag som natt! Jag älskar er!

Nu har jag laddat upp sommarens bilder från kameran. Det var några stycken jag lova, haha.
Så fortsättningen av kvällen kommer tillbringas med att redigera kort!

Tjolahopp!

2009-08-05 - 22:35:18

Jag är verkligen jätte, jätte, jätte uttråkad. Jag vill göra om bloggdesignen, men har lagt över alla bilder till min fars externa hårddisk.. Jag vill äta godis, men eftersom T jobbar kan jag inte åka och handla något. Jag vill permanenta mitt hår, men då lär det väl falla av. Ja, ni förstår, det är mycket som jag vill här i världen, men inte mycket som går just nu och då blir man såhär trist uttråkad som jag är för tillfället.

Jag åkte och hämtade Freja tidigare från dagis idag. Jag ville ta vara på det härliga solskenet så vi åkte till Ursand och badade, bara hon och jag! Det var jätte mysigt, en mamma dotter eftermiddag kan man säga :) Det var ganska varmt i vattnet faktiskt, när man vart i ett tag :) Jag hade gjort lite fruktsallad som vi åt som ett litet mellanmål. Efter mellanmålet lekte vi lite i sanden, grävde ner varandras fötter och gjorde sandtårtor :) Ett dopp till och sedan åkte vi hemåt.

Vet ni? T fyller faktiskt snart år, väldigt snart. Vad skall man köpa i present? Åh, alltid samma sak till dessa karlar. Alltid lika svårt att hitta på något. Någon som har förslag?

Idag är det Tisdag...

2009-08-04 - 23:13:49

...och jag är full av bett. Katten måste ha släpat med sig någon ohyra in i vår säng, för inatt så kliade det så in i helvete på hela kroppen och imorse hade jag flera bett på armar och ben och skulle det inte vara nog med det så har jag fått en såndär nasty spricka under ena tån, sån man alltid fick som barn när man sprang barfota. Men inte fan har jag sprungit barfota det senaste? Ajaj på den iallafall.

Förresten, jag har tatuerat mig! Kom på att jag inte skrivit det! Jag har iallafall tatuerat in Freja Valkyria på hela underarmen, med två körsbär på varje sida. Jag är jättenöjd! Slänger in en bild någon dag!

Cyklade in till stan idag med skruttan där bak! Så Freja fick en glass och sattes oss på en parkbänk och kikade på folk! Ibland så kan man verkligen känna hur lycklig man är, när man tittar på sin dotter, som sitter och äter en twister och kikar runt på folk! Min dotter är bäst. Som häromdagen, när jag målade hennes tånaglar och hon blev så stolt, för hon tycker det är så fint med målade tånaglar. Hjärtegrynet.

Nu skall faktiskt jag måla mina tånaglar.

 

Sommaren!

2009-08-03 - 14:53:35

Hej!

Jag har haft en låång blogg-paus. Jag kände att jag verkligen hade tappat all lust till att blogga.
Men nu skall jag vara back on track igen, förhoppningsvis!

Vår sommar har varit underbar, händelserik och regnig. Ganska mycket regnig faktiskt, det har inte varit många soliga dagar under vår semester. Men dem som var, de tog vi vara på!

Första veckan på semestern åkte vi till Trollhättan och gick på Innovatum Science Center. Ett center fullt av olika experiment och annat skoj för barn(och vuxna). Ett rum där man kunde bygga egen båt och köra båt-race och blåsa stoora såp-bubblor blev favoriten hos Freja!

Andra veckan åkte vi till Emmaus i Uddevalla med Frejas faster och två kusiner. Vi har varit där ett par gånger innan och det är så himla roligt. Denna gång fick Freja både rida och åka vagn efter hästen. Detta är, som jag skrivit förr, ett perfekt ställe att åka till när man har småbarn. Lagom mycket djur, bänkar där man kan fika, utomhus med frisk luft och det är helt gratis! Toppen och all cred till dem som sköter om stället!

Vecka tre tog vi ett semesterpaket till Borås. Hotellövernattning med frukost, två-dagars entré till Borås Djurpark och fritt inträde till Stadsparks Badhuset el utomhusbadet brevid djurparken! Detta var UNDERBART! Vi hade det kanon, härligt väder och humöret på topp hos oss alla tre! Första dagen gick vi till badhuset, rekomenderas verkligen! De hade fräcka rutschkanor, barnavdelning med bläckfisk rutschbana, klätterväggar, hopptorn, men framförallt, det finns VÅGMASKIN i stora bassängen. Helt underbart roligt, vi hade så skoj! En bra grej är också att botten i bassängen börjar grundt för att sedan bli djupare och djupare, så det allra minsta barnen kan sitta i början. Efter bad och stoj gick vi tillbaka till hotellet, vi bodde på Grand Borås, super fräscht och mysigt. Jätte fint rum med helkaklat badrum, tv och stor härlig dubbelsäng! Senare på kvällen gick vi åt och kikade runt lite i Borås. Härlig stad med mycket roliga affärer och resturanger. Vi åt middag på en grekisk resturang.

Andra dagen började med stor, underbar hotellfrukost med allt man kan tänka sig och lite till. Efter detta bar det av till djurparken där vi tillbringade en heldag med massa djur, tågåkning och glass. Helt perfekt! Vi hade tur, vi såg nästan varenda djur! Aporna var Frejas favvo! Det blev även en tur in till suvenirbutiken där Freja fick välja vad hon ville ha. Det blev en svart liten apa, men mamma kunde inte hålla sig, så jag köpte en stor apa till henne också och en liten haj :)


Sista veckan på semestern åkte vi till Liseberg! Vi har velat fram och tillbaka om vi verkligen skall ta med Freja dit eller inte? Vi kände till en början att hon kanske var för liten, att hon inte skulle få ut så mycket av det? Men ack så fel vi hade. Efter att två vänner till oss varit där, med sin son på 1, bestämde vi oss att det är klart lill-skruttan skall med! Och GUD vad hon älskade det! Freja var eld och lågor, det fanns hur mycket som helst som hon fick åka och om hon åkte, haha! Kaffekopparna, Cykelturen, Drakbåtar, Farfars bilar, Lilla Lots( nja, nästan då, hon tröttnade att stå i kö, 25 minuter lång), Kaninresan, Sagoslottet, Ponnykarusellen, Fisketuren(jävlar vad den gick, jag blev fan skraj, men Freja skratta så hon tjöt) och massa mer! Freja fick även träffa Lisebergskaninen och ge henne en kram! Sen blev det en god middag(och dyr) då vi åt på den nyöppnade resturangen Wärdshuset. Mm, inte rekomenderad till småbarnsfamilj kan jag väl säga, en riktig lyxresturang med enbart ekologiskt och närodlad mat. Men gott var det!

Tja, det var väl de större utflykter vi gjort. Men däremellan har vi hälsat på Frejas farfar och Pia i Göteborg, vart och grillat med Tant Sara, Mattias och Dolly i deras sommarstuga på Gardesanna, vart på 61-årskalas hos Frejas farmor, grillkväll hos faster Karin och spelat minigolf med Frejas Moster Jennifer, Johan och Sebbe, vart på Gardis och badat och givetvis varit mycket hos Mommo och Moffa i Frändefors där Freja sprungit nakenfis heldagar, badat i poolen, plockat smultron på timotej och plockat massor av hallon, vinbär, jordgubbar och blåbär som mormor sedan gjort god sylt som man får på mannagrynsgröten!
Härlig sommar!

Idag är det första dagen på dagis för Freja efter sommarlovet, skall hämta henne om en timme drygt så jag tänkte påbörja middagen! Tomas är på jobbet, första dagen för honom oxå!

Bilder från sommaren kommer, det är en hel del.

Hur har er sommar varit?

RSS 2.0