Sommaren!

2009-08-03 - 14:53:35

Hej!

Jag har haft en låång blogg-paus. Jag kände att jag verkligen hade tappat all lust till att blogga.
Men nu skall jag vara back on track igen, förhoppningsvis!

Vår sommar har varit underbar, händelserik och regnig. Ganska mycket regnig faktiskt, det har inte varit många soliga dagar under vår semester. Men dem som var, de tog vi vara på!

Första veckan på semestern åkte vi till Trollhättan och gick på Innovatum Science Center. Ett center fullt av olika experiment och annat skoj för barn(och vuxna). Ett rum där man kunde bygga egen båt och köra båt-race och blåsa stoora såp-bubblor blev favoriten hos Freja!

Andra veckan åkte vi till Emmaus i Uddevalla med Frejas faster och två kusiner. Vi har varit där ett par gånger innan och det är så himla roligt. Denna gång fick Freja både rida och åka vagn efter hästen. Detta är, som jag skrivit förr, ett perfekt ställe att åka till när man har småbarn. Lagom mycket djur, bänkar där man kan fika, utomhus med frisk luft och det är helt gratis! Toppen och all cred till dem som sköter om stället!

Vecka tre tog vi ett semesterpaket till Borås. Hotellövernattning med frukost, två-dagars entré till Borås Djurpark och fritt inträde till Stadsparks Badhuset el utomhusbadet brevid djurparken! Detta var UNDERBART! Vi hade det kanon, härligt väder och humöret på topp hos oss alla tre! Första dagen gick vi till badhuset, rekomenderas verkligen! De hade fräcka rutschkanor, barnavdelning med bläckfisk rutschbana, klätterväggar, hopptorn, men framförallt, det finns VÅGMASKIN i stora bassängen. Helt underbart roligt, vi hade så skoj! En bra grej är också att botten i bassängen börjar grundt för att sedan bli djupare och djupare, så det allra minsta barnen kan sitta i början. Efter bad och stoj gick vi tillbaka till hotellet, vi bodde på Grand Borås, super fräscht och mysigt. Jätte fint rum med helkaklat badrum, tv och stor härlig dubbelsäng! Senare på kvällen gick vi åt och kikade runt lite i Borås. Härlig stad med mycket roliga affärer och resturanger. Vi åt middag på en grekisk resturang.

Andra dagen började med stor, underbar hotellfrukost med allt man kan tänka sig och lite till. Efter detta bar det av till djurparken där vi tillbringade en heldag med massa djur, tågåkning och glass. Helt perfekt! Vi hade tur, vi såg nästan varenda djur! Aporna var Frejas favvo! Det blev även en tur in till suvenirbutiken där Freja fick välja vad hon ville ha. Det blev en svart liten apa, men mamma kunde inte hålla sig, så jag köpte en stor apa till henne också och en liten haj :)


Sista veckan på semestern åkte vi till Liseberg! Vi har velat fram och tillbaka om vi verkligen skall ta med Freja dit eller inte? Vi kände till en början att hon kanske var för liten, att hon inte skulle få ut så mycket av det? Men ack så fel vi hade. Efter att två vänner till oss varit där, med sin son på 1, bestämde vi oss att det är klart lill-skruttan skall med! Och GUD vad hon älskade det! Freja var eld och lågor, det fanns hur mycket som helst som hon fick åka och om hon åkte, haha! Kaffekopparna, Cykelturen, Drakbåtar, Farfars bilar, Lilla Lots( nja, nästan då, hon tröttnade att stå i kö, 25 minuter lång), Kaninresan, Sagoslottet, Ponnykarusellen, Fisketuren(jävlar vad den gick, jag blev fan skraj, men Freja skratta så hon tjöt) och massa mer! Freja fick även träffa Lisebergskaninen och ge henne en kram! Sen blev det en god middag(och dyr) då vi åt på den nyöppnade resturangen Wärdshuset. Mm, inte rekomenderad till småbarnsfamilj kan jag väl säga, en riktig lyxresturang med enbart ekologiskt och närodlad mat. Men gott var det!

Tja, det var väl de större utflykter vi gjort. Men däremellan har vi hälsat på Frejas farfar och Pia i Göteborg, vart och grillat med Tant Sara, Mattias och Dolly i deras sommarstuga på Gardesanna, vart på 61-årskalas hos Frejas farmor, grillkväll hos faster Karin och spelat minigolf med Frejas Moster Jennifer, Johan och Sebbe, vart på Gardis och badat och givetvis varit mycket hos Mommo och Moffa i Frändefors där Freja sprungit nakenfis heldagar, badat i poolen, plockat smultron på timotej och plockat massor av hallon, vinbär, jordgubbar och blåbär som mormor sedan gjort god sylt som man får på mannagrynsgröten!
Härlig sommar!

Idag är det första dagen på dagis för Freja efter sommarlovet, skall hämta henne om en timme drygt så jag tänkte påbörja middagen! Tomas är på jobbet, första dagen för honom oxå!

Bilder från sommaren kommer, det är en hel del.

Hur har er sommar varit?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0